Gaming Новини Игри

В Центъра на Арената 3 – Combo Druid

08.10.2015

author:

В Центъра на Арената 3 – Combo Druid

Тази седмица “В центъра на арената”, ще разгледам една версия на Druid, а именно Combo.


Какво представлява този дек, ще запитате. Той се базира на това да докарате противника до определено количество точки живот, преди да го убиете на 1 ход с Комбо, състоящо се от следните две карти
– Force of Nature и Savage Roar. Тази комбинация става все по-силна със всяко допълнително чудовище на полето ви. Но нека да преминем към съществената част – самият дек.

Combodrood


Както в почти всички версии на
Druid, дека съдържа важните карти за бързо изграждане на темпо – Innervate, Wild Growth, Wrath, Swipe, Keeper of the Grove и Ancient of Lore. За тези карти е казано и изписано много, като всяка една от тях прави дека добър и стабилен, както винаги е бил – дали за по-бързо изкарване на чудовище с Innervate или премахване на чудовища от полето със Swipe. Опциите на Keeper of the Grove и Ancient of Lore са също много примамливи с опциите за Silence, Card Draw, heal и директна атака.


Преминавайки през картите в дека, виждаме две от наскоро добавените в последния пакет. Първата карта е 
Living Roots с опциите за 2 броя Sapling по 1/1, които са добри начална игра, и другата опция за 2 DMG която може по всяко време да помогне за премахване на заплахи, като изключително добре се вързва с Azure Drake и неговия бонус. Другата карта е Darnassus Aspirant, бих казал една липсваща карта за Druid през месеците от началото на годината. Тъй като се забеляза липсата на подходящо чудовище за 2 или 3 мана и най-вече не се губи възможността да използваш Wild Growth ефекта. Макар да е направена с Battlecry, за да го спечелиш, и Deathrattle, да загубиш, ефекта си остава полезен, дори и само в следващия ход да го имате, това си е екстра мана която може да се използва. Също така, Silence и Freezing Trap нулират ефекта от смъртта, давайки перманентно мана кристала.

Продължавайки по дека, трябва да спомена задължителните избори – Piloted Shredder, Azure Drake, само един Druid of the Claw за сметки на други карти, Dr. Boom, един Big Game Hunter, Force of Nature и Savage Roar по две копия. Защо две? Така имате бърз и лесен достъп до двете карти необходими ви за победа.

Забелязах, че в определени мачове, предимно срещу контрол единия Force of Nature, може да се използва за премахване на чудовища с Taunt. Предпочитанието е винаги да имате готовност да използвате комбинацията(Force of Nature и Savage Roar), за да довършите противника си. Като не използвате една от двете карти, без да имате резервен вариант.


В последната част от самия дек, ще обърна внимание на картата, която може да бъде сменена – 
Ancient of War. Тук има няколко варианта за легендарни карти, които могат да я заменят. Първи е Cenarius – малко по-бавна карта, от гледна точка на маната. Но пък може да намери широко приложение, най-вече при по-добре развито поле с повече чудовища, където опцията да сложите 2/2 статистика на останалите такива е доста силна. Другия вариант е 2/2 таунт – 2 броя от тях дават стабилност на полето за следващия ход или поне ще спре част от атаките на противника. Следващото легендарно чудовище, което може да се използва, макар и много по-малко засегнато от преди, е Raganros – ефекта на владетеля на огъня, винаги може да обърне играта и да ви помогне да спечелите с малко повече късмет при RNG-то.


Като възможни карти за премахване, бих дал идея за единия
Wild Growth, тъй като все още смятам, че толкова много карти за придобиване на екстра мана са излишни. Не казвам, че е правилния начин на мислене, тъй като имам нужда да направя още доста игри с дека, за да съм напълно сигурен в това свое изказване. Винаги може да своя глава да смените карти и да проверите дали това е така.


За финал, тъй като това е турнирната версия на дека, трябва да отбележим какви промени биха ви помогнали в играта по време на сезон. Първата е
Kezan Mystic – вече многократно споменавана, тази карта е анти на всички видове Mage, Hunter и Paladin Secret декове. Успешно се противопоставя на техните магии от този специфичен вид и ви дава предимство за по-късен етап от играта. Следващата карта за добавяне е второ копие на Druid of the Claw. Допълнителния Taunt или Charge би бил добре дошъл в част от мачовете, също така дава по-голяма сигурност и присъствие на полето. Като последен вариант, макар и не толкова силен, е да се сложи втори Big Game Hunter. Макар и да не се срещат толкова често през сезона контрол ориентираните декове, тяхната основна сила е големите чудовища, имайки две копия от тази карта, ви дава добър шанс срещу такива декове.


В заключение, изпробвах няколко версии на дека и срещу различните класове имах различна успеваемост. Приключих теста с доста победи, като единствения сериозния проблем беше
Priest и срещу него записах загубих две игри. Мога да добавя, че постигнах висок процент победи срещу Warrior и Warlock през целия тест. Дека е доста солиден и много интересен за игра, давайки ви добра възможност да си проверите познанията срещу различните декове.

Пожелавам успех на всеки, решил да използва дека и нека RNG боговете са на ваша страна.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *