Gaming Новини Игри

В центъра на Арената – Purple Malylock

08.12.2015

author:

В центъра на Арената – Purple Malylock

MalylockТази седмица в центъра на арената, ще разгледаме един турнирен дек. Това е Malylock-а на Purple, този дек спечели DreamHack Winter 2015 турнира. Като основната заслуга за доброто му представяне на груповата фаза, бе именно на този дек. Като може да се изтъкне, че основната група играчи имаха Paladin, докато Purple избра друга стратегия и използва Warlock.

Да започнем от това, че дека изисква много добро виждане и разбиране за развитието на играта. Като всяка една грешка може да се окаже пагубна. Но за сметка на това, успеете ли да използвате силните му страни, установявате контрол върху играта и евентуално да спечелите една много сладка победа.

За разлика от контрол вариантите на Warlock, този дек има своите оръжия срещу агро в лицето на Zombie Chow, Dark peddlar и Mortal Coil. Което позволява по-лесно преминаване към средата на играта, където имате Twilight Guardian, Twilight Drake и Blackwing Corruptor. След като установите контрол върху полето, може да преминeте към използването на така наречените combo изигравания, свързани с използването на Brann Bronzebeard и картите с Battlecry ефект: Antique Healbot, Azure Drake, Blackwing Corruptor, Earthen Ring Farseer, Kezan Mystic, Dr. Boom и може би Abusive Sergeant с който да увеличите атаката на чудовище за Big Game Hunter.

Но не това е най-интересната част от дека, като след като сте установили контрол върху полето, може спокойно да използвате Emperor Thaurissan, като целта е той да намали маната на 2 или повече магии, като един вариант. Или на Malygos в комбинация с една или две магии. За да може да довътршите противника си от един ход.


Кои са силни и слаби мачове на този дек. Лоши мачове са му
Face Deck’s – Aggro(overload) Shaman, Face Hunter, Face Druid. До степен Control Warrior, който може да събере прекалено много живот. И като последно всички модерни версии на Paladin. Добрите мачове на дека са всички темпо ориентирани декове, контрол декове без Warrior, Midrange дековете също са сравнително лесни мишени за този дек.


Снимки и медиа: hearthpwn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *