Gaming Новини Игри

В Центъра на Арената – Secret Paladin

01.10.2015

author:

В Центъра на Арената – Secret Paladin

В това издание на “В Центъра на арената” ще разгледаме новия тумор на Hearthstone ранковете, с класа който получи може би много голяма популярност след пускането на The Grand Tournament. Става дума за Paladin и в частност този съдържащ, така наречена кутия с тайни.

След като Blizzard споделиха картите свързани с The Grand Tournament, никой не предположи каква популярност ще придобие Mysterious Challenger, чуваха се какви ли не коментари за това как картата няма да работи заради необходимостта в дека да има минимум 6 до 7 Secrets или тайни. В крайна сметка това се оказа далеч от истината и последва фурор на картата и паладините като цяло.

Mysterious ChallengerMachine generated alternative text:

Това не остана така за дълго след като някои от по-иновативните играчи намериха приложение на новите карти и създадоха първата версия на този дек. Версията, която по-късно нарекоха Midrange Secret Paladin или по-бавния от основно играните. В основата си, той изглеждаше по следния начин.

SecretPally-MidMachine generated alternative text: I -i1 / m. Ridd1emethii4


По-бавната версия на дека – включваща присъствието на
Tirion – единия от първите декове изобщо със Доктор 6 или Mysterious Challenger. Дека стана известен с големи си ходове на 6 и 7 мана, където буквално обръщаше игри заради голямото количество Secret-и, който се изсипваха на полето. Имаше големи промени със по-агресивните декове, най-вече заради малкото чудовища на по-ниска мана, това предизвика да се създаде малко по-бързата версия и ултимативно агро версията на дека.

Втората версия на дека, включи добавянето на Secret Кeeper и като цяло свалянето на маната на дека като чудовища. Премахването на Tirion и добавянето на още някои карти за началото на играта, за да може да имате начален контрол, също така при добра начална ръка ви дава възможността да играете малко по агресивно и да има сериозен бой по лицето на противника. Споделяйки това, мога да добавя при старта на играта се търси Secret Keeper и 1 до 2 Secret-а. Предпочитаните са Avenge и Redemption, макар и другите да вършат работа – тези две ви дават тласъка за по-късен етап на играта и идването на големите ви чудовища.

RiddlemeTHisMachine generated alternative text: [RIddIemиthIљiI

Подходящите карти за смяна тук са Seal of Champions – като това е допълнително точки атака и щит за едно чудовище, при голяма нужда и премахване на голяма заплаха за вас. Тази карта може да се замени с Kezan Mystic най-вече при игра на Ladder – поради голямото наличие на всякакъв вид подобни паладини, магове и най-вече хънтъри.

И последната версия на дека е чисто агро. Тук идеята е ясна – да бъдете тумор за противника. Secret-a като цяло е по-малко като бройка и се набляга на наличието на една от новите карти Murloc Knight. Картата може да се използва и в другите версии на дека, макар да не съм виждал много добра версия на по-бавните декове до момента, не отричам че има начин да стане много сериозен дек. Мърлока Рицар има Inspire механика, която призовава още един мърлок на полето. Това дава допълнително присъствие на полето с чудовища, като част от мърлоците взимат допълнителни показатели от други такива, било то директно от количеството други мърлоци на полето или са с аура за бонус статове, давайки по-голямо предимство.

secretpally-aggroMachine generated alternative text:

Единствената голяма карта в този дек е Mysterious Challenger – като вече има версии на дека без нея за други чудовища от по-малко мана и по-голям ефект за началната фаза на мача. Тука както винаги целите 1 мана чудовища и тайните при наличието на Secret keeper. Останалата част от играта с този дек е… Много удари по лицето на противника.

С това пожелавам на всеки, който ще изпробва този дек, приятна игра и успех в ладъра през идващия сезон.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *