Gaming Новини Игри

В Центъра на Арената – Tempo Mage

16.10.2015

author:

В Центъра на Арената – Tempo Mage

Тази седмица във “В Центъра на Арената” ще разгледаме Tempo Mage концепцията.

 

Но нека започнем с малко история за дека. Концепцията на този вид Mage беше създадена с излизането на Blackrock Mountain приключението. Идеята за дека е да използваш комбинацията си от чудовища и магии, за да придобиеш добър контрол върху полето. И по този начин да не даваш възможност на противника ти да използва чудовища. Има много различни карти, които са важни за дека и играта, но в частност крилото Blackwing Lair, от бос Vaelastrasz the Corrupt. Основната карта в дека е Flamewaker. Тази карта има следния текст – След като използваш магия прави 2 поражение, разпределено между всички противници. Тази карта работи подобно на Knife Juggler, само че за основа на това се използват магии, а не чудовища.

 

Самият дек има много различни разновидности, като начин на създаване, това се базира най-вече върху Механичните единици от Goblins vs Gnomes експанжън пака. Някой от тях ти дават Spare Part(Резервна част), която се зачита за магия и може да активира Flamewaker. Също така с представянето на картите от The Grand Tournament, се добавиха и още карти, които могат да активират ефекта и да ви дадат необходимата дълбочина от  страна на магии. Както казах – има карти, които са задължителни за този дек и тяхната смяна значително отслабва способността на концепцията да функционира.

 

След излизането на BRM първата версия на дека имаше вид, подобен на този който съм показал. Разбира се, винаги има възможност за замени на карти. Като искам да подчертая, че на по-късен етап ще разгледаме версията след TGT. tempo-2mirror+rag

 

Личното ми мнение за дека бе, че е доста добър срещу агрота, като комбинация от Flamewaker и 2 до 3 магии ви дават чисто поле, за да можете да разгърнете потенциала на останалите си чудовища. Важна карта е и Sorcerer’s Apprentice. Намаляването на маната на магиите е важно за по-бърз достъп до комбото с FW и значително по-голямо количество победи. Не винаги това може да ви спечели игрите, за това си има и големи единици – Dr. Boom, Archmage Antonidas и Ragnaros the Firelord са тези, които в повечето случаи ще ви пренесат през финалната линия. Друго, което искам да засегна, е присъствието на Unstable portal. Продиктувано от доброто количество магии, с които разполага дека, тази карта ви дава допълнително чудовища за игра. А и всички знаем как работят мистичните пътища на RnJesus – никога не знаете какво ще излезе от портала, било то Leper Gnome или още един Ragnaros.

 

Както споменах в началото на статията Spare Parts активират също ефекта. Опцията да използвате механични чудовища я има. Дека ще бъде повече хибриден/агресивен и ще разчита повече на присъствието на полето и евентуалната активация на Goblin Blast Mage, за допълнителни удари по противника. Не трябва да се забравя и наличието на магии за допълнителни опции по отношение на FW.  Този вид дек, дори бих оставил само Antonidas, за да съм сигурен, че ще имам всичко необходимо за началото на играта. Макар и да не съм изпробвал този вид, идеята ми харесва. Като част от начините да използваш Flamewaker.

 

За последна версия на дека ще използвам дек с карти и от последния експанжън пак. С пускането на турнира Blizzard сложиха карта Spellslinger – тази карта дава по една произволна магия на двамата играчи. Или още един активатор за вашия Flamewaker, да не говорим, че така има и допълнително чудовище на полето. Другата карта, която си струва да се отбележи е Rhonin. Ефекта на тази легендарна карта, е това което е интересно. При смърт той ви дава 3 броя Arcane Missles или още активатори за FW и Antonidas. Лично мисля, че един Император е много добре да се ползва в този дек, след навлизането на още повече скъпи чудовища като мана. Така ще може да свалите маната на някои магии и легендарно, генериране на повече Fireballs и по-лесна победа. Това, разбира се, е само възможен сценарии. Добавянето на Effigy е друга малка промяна, която лично харесвам. Тази тайна ви позволява да не губите присъствието си на полето, като ефекта й призовава произволно чудовище за същата мана, от която е умрялото такова. По този начин запазвате по-сериозно влияние за вас на полето.  tempo-spell

 

Като възможни промени в тези декове ще дам първо механични чудовища, които ви генерират Spare parts. Mechanical Yeti, в частност, е такова чудовище, което аз лично харесвам и използвах в различните ми опити с дека. Toshley като по-голямо чудовище може да се използва, дори съм виждал турнирни версии на дека с него, давайки ви 2 Spare parts – при призоваване и при умирането си. Друго предложение от моя страна би било Arcane Blast, макар и да не е магия, която може да убие противника ви дава достъп до лесен начин да премахвате малки чудовища в началото и при наличие на Spell Power и по-големи на по-късен етап от играта, активатор е и в комбинациите възможни за дека става на 0 мана с подходящите чудовища на полето.  От страна на тайните или secrets, effigy не е задължителен и много хора предпочитат два броя Mirror Entity – определено е по-добрия вариант. Макар да не го играя, оценявам стойността която може да донесе при копирането на допълнителни чудовища.

 

Ще излъжа ако кажа, че не се забавлявах с този дек. Получват се някой много сладки победи и дори да не е бил най-оптималния дек от серията и концепцията, пожънах добри победи. Не мога да не спомена как RNG боговете ме подкрепяха с Rhonin>Effigy>Rhonin, което накара warrior да се предаде на секундата като видя какво призова сикрета. Но нека оставя така разказите и да ви пожелая успех, ако решите да изпробвате някой от тези декове. Нека RNG боговете ви закрилят и ви дават много легендарни от Unstable Portal. Успех!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *