Gaming Новини Игри

В Център на Арена – Control Warrior

10.11.2015

author:

В Център на Арена – Control Warrior

След кратко прекъсване рубриката “В Центъра на Арената” се завръща, като този път ще обърна внимание на един от най-скъпите, ако не и най-скъпия дек, в момента в играта. Става на въпрос за Control Warrior.

Това е дека присъствал може би и най-дълго време в Hearthstone сцената. Моите спомени датират от времето на Fight Night, където отбора на DogеHouse беше фактор, а играчите там бяха – Gnimsh, Ek0p, Artosis, Nyhx и Savjz. И техните дуели с ManaGrind и LiquidValue. Но нека не седим в миналотo, а да разгледаме дека.

Какво дава този дек. Да започнем от това, че е супер солиден с целия Армор, който се трупа по доста различни начини, винаги има шанс да се спасите от опасните ситуации срещу всички агро декове. Класа и дека разполага с 3 до 5 оръжия в опит да държи начален контрол върху полето и темпото на играта, други карти спомагащи за това са Bash и Shield Slam, също така задължителните Execute-и. Този арсенал е само малка част от това което притежава, останалата част от колекцията тук е изградена от легендарни чудовища, заради ефектите им, стигне ли се до този етап на играта, победата е почти сигурна. Всичко зависи как си изиграете картите.

control1.4

Както се вижда в тази версия на дека, броя на легендарни карти е много голям. От това зависи и играта ви, за да може да спечели по-голямата част от тях, ако не и всички е необходимо да бъдат използвани. Това предизвиква и използването на оръжия и Armor в началните фази на играта. Разбира се, за да може да използвате тези карти, трябва и да ги изтеглите. Лично, играя с шест карти давайки ми възможност да използвам механиката – Card Draw. Ултимативно е добре да се възползвате максимално от това. Добавянето на Varian Wrynn даде допълнителна опция за това, заедно с всички останали карти –  два боря Acolyte of Pain, два броя Shield block и Slam,а това че е голямо чудовище е просто като бонус за цялото попълването на полето със големи заплахи. Друга карта, която представлява заплаха за противника е Emperor Thaurissan, заплахата да свали маната на карта за край на играта е винаги на лице и противниците ви ще се плашат от това, правейки го като един допълнителен taunt. Тази версия на дека работи само с един активатор от ръка, Whirlwind, но пък винаги може да се използва и наличието на два броя Death’s Bite и ефекта им от унищожението, за да се активира Grommash например. Dr. Boom е може би като задължителен за декове от този вид, заради начина по който работят бомбите и техния ефект, който може да обърне всяка игра за един ход. Друга от картите, която може да се използва офанзивно е Alexstrasza, макар и да има дефанзивно приложение в определени ситуации, картата е много важна част от дека, да не кажа дори задължителна. И ставайки въпрос за защита и оставане в играта, ако мога така да го поставя, арсенала също не е малък. Списъка включва карти като -Два Armorsmith-а, два Shield Block-а, два Sludge Blecher-а, два Shieldmaiden-a и една карта от последния експанжън – Justicar Trueheart. На последно място, но не и по важност, е картата за изчистване на полето. При Warrior-а това е магията Brawl, броя е зависимост от личния Ви интерес, лично използвам две такива, но винаги може да махнете едната за допълнително чудовище, още активатори или още едно оръжие. Всичко е въпрос на вкус.

Като заключение този дек, не е лесен за игра и употреба, но това не трябва да ви спира ако сте любител, да поиграете с него. Има карти, които не са задължителни и винаги могат да бъдат сменени с други. Такива карти са Varian Wrynn, Emperor Thaurissan, Brawl, този списък няма да попречи на дека ви да е силен. Трябва да споменем и какви замени може да се използват. Картите. които може да включите: Ragnaros, Nefarian, Cruel Taskmaster, второ копие на Feiry War Axe или втори Bash.

Като стил на игра, дека изисква търпение и много добър подбор на ходове, за да прогресирате с него. Предвиждането на ходовете на противника или идея какъв вид дек играе срещу вас е доста важно, за цялостното развитие на играта. Ще поздравя предварително всеки решил се да изпробва този дек и ще пожелая успех, и най-вече приятна игра.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *