Gaming Новини Игри

Ден 2 от CEVO Professional Season 8 Finals

08.11.2015

author:

Ден 2 от CEVO Professional Season 8 Finals

След края на ден 2 от CEVO Professional Season 8 Finals стана ясно кои отбори отпадат и кои ще бъдат полуфиналистите на турнира.

Днес имахме възможността да гледаме доиграването на групите, където се изиграха малките финали, елиминационните мачове и решаващите мачове. Също както вчера, така и днес мачовете бяха във формат Best of 3. Станахме свидетели на огромна изненада, която може да продължи своя поход и на полуфиналите, но срещу много по-именит съперник.

Група “А”
luminosity Luminosity vs de mousesports (Малък финал / Winners’ Match)

Dust 2

Бразилците избраха една от най-стабилните си карти, където отборът има забележителни успехи. Те започнаха като полицаи и спечелиха pistol рунда. Това сякаш окрили отбора и Luminosity успяха да се изстрелят напред в резултата, като в един момент бяхме изправени пред резултат 10:1 в тяхна полза. mousesports успяха да направят частично завръщане и затвориха халфа с 4:11 от тяхна гледна точка. Вторият халф започна обещаващо за немския отбор, който спечели pistol рунда и започна рунд след рунд да обръща мача. При 11:11 вече стана ясно, че бразилската машина е изпуснала контрола над ситуацията и mousesports дори успяха да поведат с 13:11, преди Luminosity да спрат поредицата им от спечелени рундове. Този дванадесети рунд, който бразилският отбор спечели се оказа и последен за тях на картата и mousesports спечелиха с 16:12, правейки един невероятен обрат, до голяма степен благодарение на NiKo и nex.

Mirage

На своята карта mousesports отново започнаха като терористи, но този път това им донесе по-голям успех. Всъщност им донесе точно толкова успех, колкото имаха в първия халф на Dust 2 отборът на Luminosity. Тук mousesports успяха да спечелят pistol рунда на първия халф, след което почти безпроблемно стигнаха и до 3:0. В първия си full-buy рунд Luminosity успяха да спечелят рунд, който се оказа последният им спечелен в следващите шест изиграни и чак след 9:1 в полза на mousesports видяхме втори рунд за бразилците. Останалите рундове до края на халфа бяха поделени между двата отбора и mouz спечелиха халфа с 11:4. Немският отбор спечели pistol рунда и на втория халф и това реши мача, до голяма степен. Преди да се усетят бразилците бяха изправени пред 4:14, от тяхна гледна точка, и нямаше място за повече отстъпление. Преди mousesports да спечелят картата се стигна до седем спечелени рунда за Luminosity, но все пак победата на немския отбор беше доста убедителна и след 16:7 те си гарантираха място на полуфиналите.

Играч на мача: NiKo
Най-слабо представил се: steel

1446909701.6915 Franciq Titan vs navi Natus Vincere (Елиминационен мач / Elimination Match)

Train

Украинско-базираният отбор избра да се игра на Train, но френският отбор получи възможността да започне от страната на полицаите, която винаги е предпочитана на картата. Titan успяха и да спечелят pistol рунда, което им донесе предимство в началото на двубоя. Отборът, воден от Ex6TenZ, успя да се възползва доста оптимално от този спечелен първи рунд и поведоха с 4:0. Това бе и една от най-дългите поредици от спечелени рундове в халфа, защото видяхме и последователно спечелване на четири рунда и от отбора на Na’Vi, с които поведоха в резултата, стигайки от 2:5 до 6:5. Останалите рундове отиваха в посока и на двата отбора, но все пак Titan спечелиха халфа с минималното 8:7. Na’Vi изравниха резултата, след като спечелиха pistol рунда на втория халф, но след това загубиха anti-eco-то или по-скоро anti-force-buy-a, който направиха Titan. След загубения втори рунд в халфа видяхме как отборът на Zeus се мобилизира и направи нова поредица от четири поредни рунда, която ги изведе напред в резултата с 12:9. Френско-белгийският състав отговори подобаващо и направи унищожителна, за Na’Vi, поредица от 6 рунда, която ги отведе на крачка от спечелването на картата. Украинският отбор успя да спечели само един рунд, преди картата да бъде затворена от Titan с 16:13.

Dust 2

Краят на Train ни изпрати на картата, избрана от Titan. Френският отбор започна от страната на терористите и това им донесе голям неуспех в pistol рунда, в който flamie показа типична руска мощ и направи страхотен quad kill, с който гарантира рунда за своя състав. Това изстреля Na’Vi напред в резултата и отборът бързо стигна до 5:0. Изглеждаше сякаш Titan ще се събудят, спечелвайки три последователни рунда и стигайки го 3:5, от своя гледна точка, но тогава Natus Vincere отново “полетяха” напред, спечелвайки почти всички рундове до края на халфа. Преди рунд номер 15 бяхме изправени пред 11:3 в полза на Na’Vi, които все пак загубиха последния рунд от халфа и така първата половина от мача завърши при резултат 11:4. Във втория халф продължи наказателната акция на украинско-руско-словашкия отбор и след спечеления pistol рунд те стигнаха и до 14:4 без дори да дават жертви в спечелите от тях рундове, освен в pistol рунда, където ScreaM и in-game лидерът на Titan убиха общо трима от Na’Vi. Френският отбор опита да се завърне в мача, но силите им стигнаха само до 7:14, след което те загубиха последните два рунда на картата и с победата си с 16:7 Na’Vi ни предоставиха и трета карта, която да реши победителя в този оспорван мач.

Cobblestone

Последната карта е сред картите, които разкриват най-добре потенциала на Na’Vi като терористи и те започнаха именно от тази страна на картата. Въпреки мудното начало на украинския отбор, който загуби pistol рунда, състезателите на Zeus наистина показаха защо са считани за един от отборите с най-силен халф като терористи на картата. Буквално минути играха бяха нужни на Na’Vi, за да поведат с 6:1 и да оставят Titan безмълвни. До края на халфа гледахме завързани рундове, които вървяха двупосочно в сметките и на двата отбора, и Titan успяха малко да се доближат до своите опоненти в резултата, защото на почивката Na’Vi водеха само с 9:6. Pistol рунда на втория халф отиде в сметката на френския гранд и това ги доближи дори повече до изравняването на резултата. Следващите няколко рунда също бяха спечелени от тях и в един момент Na’Vi изоставаха в резултата с пасив от два рунда. При 9:11, от тяхна гледна точка, украинските състезатели в отбора се активизираха и с помощта на shox, който уби RpK, спечелиха рунда. При 12:11 в полза на Titan видяхме последния рунд, който Na’Vi успяха да спечелят, и след 12:12 се стигна до бърз финал на картата, а с това и на мача. Победата с 16:12 осигури на Titan мач срещу отбора на Luminosity.

Играч на мача: flamie
Най-слабо представил се: Ex6TenZ

1446918858.4597 1446918333.0849

luminosity Luminosity vs Franciq Titan (Решаващ мач / Decider)

Cache

Изборът за карта на бразилците беше Cache, където те започнаха като терористи. Това им донесе спечелени първи три рунда, преди Titan да се разпишат в резултата и да спечелят първия си full-buy рунд. Този рунд даде началото на една сравнително голяма поредица от рундове, които отидоха в полза на Titan и след като водеха с 3:0, Luminosity бяха изправени пред пасив от три рунда, след 6:3 в полза на техните опоненти. Отговорът на бразилците не закъсня и от своя страна те спечелиха пет последователни рунда, с които си гарантираха и спечелването на първия халф. Последният рунд в халфа бе спечелен от Titan и така преди началото на втория халф, Luminosity водеха с 8:7, като терористи. Pistol рунда изравни резултата, но Titan загубиха втория рунд в халфа, който буквално разруши икономиката на отбора и Luminosity Gaming се възползваха от това по един страхотен начин. Те поведоха с 11:8, но при първата си възможност да хване калашник в ръцете си, ScreaM ни показа защо е считан за най-добрия aim-ър в света, като успя да направи страхотни четири фрага (три от които бяха с headshot-и) и така върна своя отбор на картата. От този момент нататък видяхме само една доминация от френско-белгийския състав и Luminosity не спечелиха дори рунд до края на картата, която завърши 16:11 в полза на Titan. ScreaM завърши картата с 29 убийства, като цели 25 от тях бяха headshot-и. Убийствена успеваемост от 86,2% за белгиеца, в това отношение.

Cobblestone

Изглежда уверени в уменията си на картата, след като победиха Na’Vi на тази карта, Titan решиха да я изберат срещу бразилците. Започвайки като терористи те успяха да си спечелят pistol рунда, но след това Luminosity спечелиха втория рунд и това бе само началото. Отборът от Южна Америка спечели цели седем последователни рунда, което им донесе огромно предимство не само в резултата, но и като цяло на картата, защото те на практика си направиха задачата като терористи значително по-лесна. Titan отговориха с два рунда, но това изглежда само мотивира още повече бразилците, които се постараха тези два рунда да са последните спечелени от Titan до края на халфа и успяха да се оттеглят на почивката с преднина от 9 рунда, затваряйки халфа с 12:3. Френският отбор изобщо не се бе предал и това си пролича след спечеления pistol рунд. Последвалите рундове отиваха трудно в сметката на отбора, воден от Ex6TenZ, но все пак биваха спечелвани. Малко по малко стигнахме и до 6:15, което изправи Titan до стената, но изглежда че в такива ситуации отборът е най-опасен. Последва поредица от пет рунда, които бяха спечелени от френския отбор и точно когато нещата изглеждаха добре за тях – един странен force-buy от отбора на Luminosity им донесе победата на картата с 16:11.

Inferno

Решаващата карта беше една от картите, на които виждаме сравнително добро представяне от френските отбори и това беше в полза на Titan, които започнаха картата като терористи. Те успяха да спечелят pistol рунда, но “традицията” се спази и тук, и Luminosity спечелиха втория рунд, само че този път това не им донесе много. Френският отбор не позволи на бразилците да излязат напред в резултата и поведоха с 4:1, преди LG да им отговорят с двойно по-голяма поредица и самите те излязат напред с три рунда, докарвайки резултата до 7:4 в своя полза. Четирите рунда до края на халфа бяха поделени и Luminosity минаха на страната на терористите при резултат 9:6. Те успяха да си спечелят и pistol рунда, като се възползваха максимално и поведоха с 12:6. Отборите си размениха по един рунд след този резултат, но последвалите седем рунда отидоха еднопосочно в сметката на Titan и това вече даде предимство в резултата на френския отбор. При 14:13 в полза на техните опоненти, Luminosity успяха да изравнят резултата, но това беше и последният рунд, който отборът спечели. Крайната победа с 16:14 и общо 2:1 на картите, гарантира участието на Titan в полуфиналите на турнира.

Играч на мача: coldzera
Най-слабо представил се: Ex6TenZ

1446942341.1882 1446942835.7333

С това приключиха мачовете в група и се определи, че Titan ще играят срещу Virtus.pro на първия полуфинал на турнира. Мач, който дава заявка за голямо зрелище и потенциално завършване на три карти.

Група “В”
Polsha Virtus.pro vs Daniq dignitas (Малък финал / Winners’ Match)

Train

Поляците не спират да избират Train като карта в мачовете си и е само въпрос на време, преди другите отбори да разберат как да им противодействат тук. Датчаните започнаха като полицаи и си спечелиха pistol рунда, което им даде ранно предимство на картата, от което те се възползваха по перфектен начин и поведоха с 8:0. Virtus.pro спряха поредицата им с пет рунда в своята сметка, които бяха единствените пет рунда, които поляците спечелиха в халфа, защото последните два рунда преди почивката отидоха в сметката на втория най-добър отбор на Дания. Pistol рунда на втория халф бе спечелен от Virtus.pro и очаквано те спечелиха и следващите два рунда, преди първия full-buy рунд за dignitas. Датчаните успяха да спечелят въпросния рунд номер 4 в халфа, след който мачът започна да върви много оспорвано, отборите печелеха по 1-2 рунда преди другият отбор да спечели рунд и тези размени ни доведоха до 15:15, което означаваше само едно – продължение още на първата карта. VP са известни с това, че продълженията на Train са нещо, с което затварят мачовете си без особено затруднение, но тук нещата се обърнаха и dignitas спечелиха продължението с 4:2 и така крайното 19:17 им даде предимство на картите.

Inferno

dignitas започнаха като терористи на картата, която избраха и това им донесе негатив в началото на картата. Pistol рунда бе спечелен от поляците и те поведоха с 4:0. Халфът вървеше убедително в тяхна полза и преминахме през 7:1, преди dignitas да се мобилизират и да спечелят пет поредни рунда, с които почти да изравнят резултата на картата. Последните два рунда от халфа също бяха загубени от Pimp и компания, който в целия мач играеше много под нивото си, и така стигнахме до крайното 9:6 в полза на Virtus.pro, в края на халфа. Вторият халф започна добре за датчаните, защото те си спечелиха pistol рунда, но след това се случи нещото, с което са известни поляците – загуба на pistol рунд и спечелване на следващия рунд в халфа. Така се случи и сега, но VP спечелиха не само втория рунд в халфа, а и последвалите няколко, и това ни изправи пред 14:7 в тяхна полза. dignitas изглеждаха сякаш се завръщат в мача, след като спечелиха шест рунда по ред и достигнаха до 13:14 в полза на полския отбор. TaZ все пак не изпусна контрола над нещата да му се изплъзне и отборът успя да спечели двата необходими рунда, като оформи крайното 16:13.

Mirage

На последната карта видяхме един нестабилен отбор на VP, по отношение цялостната им игра. Поляците започнаха като полицаи, загубиха pistol рунда и броени минути след това се оказаха назад в резултата с цели пет рунда пасив. Те почти изравниха резултата, но при 4:5 в полза на техните опоненти, поляците загубиха още един рунд. За тяхна радост – това бе последният загубен рунд, от тях, в халфа. Крайното 9:6 в тяхна полза затвори халфа и ни прехвърли във втория pistol рунд, където VP продължиха да увеличават преднината си. 12:6 беше резултата, след който dignitas започнаха да печелят рундове. Пет поредни рунда в тяхна полза върнаха отбора в мача, но тези пет рунда не им послужиха за нищо, защото Virtus.pro отговориха с четири последователни рунда, които им донесоха крайната победа на картата, а с това и в целия мач.

Играч на мача: Snax
Най-слабо представил се: Pimp

1446927870.071

clg Team Liquid vs ca Conquest (Елиминационен мач / Elimination Match)

Train

Началото на този северноамерикански сблъсък бе сложено на картата, която канадският отбор избра. Отборът от Щатите получи правото да започне от страната на полицаите и със спечеления pistol рунд си гарантира голямо предимство. Предимство, което изведе отбора до 6:0, преди Conquest да успеят да спечелят рунд на картата. Този рунд се оказа началото на поредица от пет поредни рунда в полза на канадския отбор, рунд номер 11 се оказа и последният, който ShahZaM и компания спечелиха в халфа. След 10:5 в полза на Liquid се прехвърлихме във втория халф, който започна меко казано прекрасно за отбора на Conquest. Канадският отбор спечели pistol рунда, който се оказа горивото, необходимо за запалването на ракетата, която ги изстреля напред в резултата и от 5:10 се стигна до 14:10 в полза на Conquest. Обратът изглеждаше пълен след 15:11 и се оказа, че наистина ще има обрат. Безкомпромисен рунд от Conquest, в който отборът не загуби нито един състезател, им донесе победата на първата карта в този сблъсък, който се очакваше да бъде сравнително лесно спечелен от Team Liquid.

Cobblestone

Подобно на “The Train Team” (Virtus.pro), “The Stone Team” за пореден път избра да се играе на Cobblestone, но може би този път това се оказа грешен избор за adreN и неговите момчета. Team Liquid започнаха като полицаи и това им даде добро начало на картата. Те спечелиха pistol рунда и общо три от първите четири рунда на картата. От тук нататък картинката за тях стана по-черна от нощта. Отборът не спечели нито един рунд до края на халфа, като най-близо до спечелването на рунд бяха в последния рунд от халфа, където имаха двама човека предимство, но RUSH направи уникален quad kill, с който не позволи на Team Liquid да мръднат от трите си рунда. Видяхме как по-титулуваният от двата отбора започна да се събужда, когато мина от другата страна на картата. Спечеленият pistol рунд беше само началото на завръщането за отбора и от 3:12 те стигнаха до 8:12, след което преминахме през резултати като 13:10 и 14:12 преди да се стигне до 15:15. Резултат, който ни отведе до overtime, завърши 3:3, а това само заинтригува още повече всички зрители. Второто продължение не се разви никак по вкуса на Team Liquid и Conquest успяха да го спечелят с убедителното 4:0. Крайното 22:18 на картата донесе и победата на канадския отбор и с това Team Liquid бяха отстранени от турнира.

Играч на мача: NAF-FLY
Най-слабо представил се: daps

1446957869.8373 1446955930.1112

Daniq dignitas vs ca Conquest (Решаващ мач / Decider)

Cobblestone

Началото на този решаващ мач бе дадено на картата, избрана от канадския отбор, който дори успя да си спечели и pistol рунда. 3:0 в тяхна полза не закъсня, както и отговорът на dignitas в първия им full-buy рунд. Датчаните успяха да спечелят само два рунда, които бяха последвани от четири за отбора на Conquest и след това се стигна до размени на рундове, от които dignitas спечелиха още два и крайното 11:4 в полза на канадския отбор изглеждаше много обещаващ резултат за бърз край на картата. Северноамериканският отбор спечели и втория pistol рунд, но след това force-buy рунда на dignitas сработи и те спечелиха втория рунд в халфа. Последва нова поредица от разменени рундове, които бяха нещото, за което можеха да се надяват stanislaw и компания. 16:9 беше крайният резултат на картата и тази победа даде неочаквано предимство на канадския отбор.

Train

На втората карта нещата не тръгнаха по-добре за dignitas, които загубиха и този pistol рунд, и отново бяха изправени пред пасив, само че този път този пасив бе два пъти по-голям. При 6:0 в полза на Conquest видяхме “размърдване” от отбора на dignitas и това им донесе цели пет рунда. Останалите рундове бяха поделени, като превес в тази подялба имаха dignitas, които успяха да спечелят халфа с 8:7. Датчаните увеличиха още малко преднината си, като спечелиха pistol рунда на втория халф, след което те загубиха три, от следващите четири рунда. При 10:10 започна размяна на рундове, а при 15:12 в полза на Conquest всички си помислиха, че мачът приключва. dignitas бяха на друго мнение и докараха нещата до продължения. Един overtime не бе достатъчен да се реши кой от двата отбора ще спечели картата, за това се стигна и до второ продължение, което отиде в полза на датчаните и след 7:4 в продълженията и 22:19 на картата, dignitas изравниха резултата и отидохме на третата карта.

Cache

На последната карта канадският отбор започна от по-неудобната страна, но това не им попречи да спечелят pistol рунда, при това само с една жертва. dignitas се разписаха в резултата чак на първия си full-buy рунд, само за да загубят следващия. Загубата на петия рунд се оказа наистина повратна в срещата и dignitas спечелиха force-buy, който в последствие дори ги изведе напред в резултата. Така от 1:4 се стигна до 10:4 в полза на датския отбор, а Conquest спряха поредицата им в последния рунд от халфа. Канадският отбор спечели втория pistol рунд и започна бавно, но сигурно, да се връща в срещата. 9:10 дойде скоро, но тогава dignitas отново се разписаха в резултата и това само забави неизбежното изравняване на резултата. Преминахме пред 11:11 и 12:12 преди единият от отборите да излезе еднолично начело в резултата. Тогава Conquest успяха да направят това и поведоха с 15:12. Силите на dignitas стигнаха само за още един рунд и след това “предадоха” мача. Така Conquest ги отстрани с 16:13 на Cache и общо 2:1 на отделните карти. Тази победа изпрати канадския отбор на полуфиналите на турнира, където ги чакаше отборът на mousesports. За съжаление дори изключително силната игра на aizy не успя да спаси отбора на dignitas и това ги извади от надпреварата.

Играч на мача: aizy
Най-слабо представил се: tenzki

1446937855.0295 1446963678.1749

Така бяха оформени двете полуфинални двойки на CEVO Professional Season 8 Finals. Единият полуфинал противопоставя Virtus.pro и Titan, а другият – mousesports и Conquest.

Източник на информация и картинки: hltv.org

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *