Gaming Новини Игри

Ден 3 от CEVO Professional Season 8 Finals

10.11.2015

author:

Ден 3 от CEVO Professional Season 8 Finals

Завърши и ден 3 от CEVO Professional Season 8 Finals. Това беше последният ден от турнира и в него видяхме наистина невероятни мачове, които определиха финалистите в турнира. Самият финал протече сравнително рутинно и шампионът вече е известен!

Полуфинали

Polsha Virtus.pro vs Franciq Titan (Best of 3)

Train

Традицията бе спазена и щом имат възможност да изберат Train – поляците го правят. За тяхно съжаление те започнаха като терористи и като прибавим загубения pistol рунд, както и следващите два рунда – може да кажем, че картата не започна добре за тях. Въпреки това Virtus.pro успяха да спечелят първия си full-buy рунд, но това не им донесе голям успех, защото Titan спечелиха последвалите четири рунда и така поведоха със 7:1. Това бе момента, в който видяхме как играта на VP се покачи с ниво нагоре и поляците не дадоха повече рундове на своите опоненти от Белгия и Франция. Крайното 8:7 в полза на Virtus.pro означаваше голямо предимство във втория халф. Френският отбор успя да изравни нещата, като спечели и втория pistol рунд на картата, но това им донесе повече негативи, отколкото позитиви, защото Virtus.pro за пореден път показаха защо са считани за отбора, който най-често печели вторите рундове в халфовете, ако преди това са загубили пистолетите. Спечеленият 17-ти рунд им донесе още три след това и резултата се покачи 12:8. До края на картата рундовете вървяха по 1 един за Titan и по два за VP. Преминахме през 12:9 и 14:10 преди крайното 16:10 в полза на полския отбор.

Cobblestone

Изборът на Titan бе малко въпросителен, с оглед играта на Virtus.pro на тази карта в последно време. Френският отбор започна от страната на терористите и започна ударно на картата, повеждайки с 5:0. Рундовете след това продължиха да вървят предимно в тяхна полза и се стигна до 8:2, преди Virtus.pro да избухнат със своя поредица от пет рунда и да докарат нещата в халфа до 8:7 в полза на техните опоненти. Минималната загуба на халфа даваше огромни възможности пред поляците и беше само въпрос на концентрация и точност, за да бъде спечелен мачът. Ситуацията тук бе същата, като ситуацията на Train, но с разменени отбори. Virtus.pro спечелиха pistol рунда, но след това Titan показаха воля и спечелиха следващия рунд. За съжаление не успяха да изградят някаква поредица, а влязохме в голяма размяна на рундове, която отиде в полза на поляците. При 10:9 за Titan видяхме поредица от три рунда за Virtus.pro, но френско-белгийският отбор не остана длъжен и отговори със същата поредица, излизайки отново напред в резултата с 13:12. При 13:13 видяхме доминация от отбора на Virtus.pro и за следващите три рунда поляците загубиха общо трима състезатели, а подобна статистика означава и победа на картата с 16:13.

Играч на мача: Snax
Най-слабо представил се: Ex6TenZ

1446997817.8672 1446997886.477

Тази победа изпрати Virtus.pro на финалите на CEVO Professional Season 8 Finals, а Titan се наложи да си тръгнат на крачка от финалите.

de mousesports vs ca Conquest (Best of 3)

Inferno

Първата карта в този сблъсък бе избор на канадския отбор, който нямаше късмет и започна от страната на терористите. Картата започна трагично за Conquest и освен загубения pistol рунд, отборът загуби и следващите шест, което даде огромно предимство на mousesports. Виждаше се увереността в играта на немския отбор, но все пак американците успяха да спечелят четири от следващите шест рунда. Тези четири рунда бяха единствените, които Conquest спечелиха в първия халф и след 11:4 се прехвърлихме във втория халф. Този pistol рунд също бе спечелен от mousesports, но този път Conquest се съвзеха по-бързо и спечелиха втория рунд в халфа, след който последва голяма поредица от рундове в тяхна полза и стигнахме до 10:12, от гледна точка на канадския отбор. mousesports успяха да спрат устрема им, спечелиха два рунда, Conquest отвърнаха с един рунд, но след това последваха нови два рунда за американците, които им донесоха победата на първата карта.

Overpass

Изборът на mousesports беше малко неочакван, донякъде, и това им изигра лоша шега в началото на картата. Conquest започнаха като полицаи и спечелиха първите два рунда на картата, но заложената бомба във втория рунд позволи на mousesports да си купят някакви оръжия рунд по-рано и това се оказа повратната точка. Този force-buy спечели рунда на немския отбор, както и следващите три рунда, и това даде преднина на отбора от два рунда. Conquest не забавиха отговора си и спечелиха три поредни рунда, точно преди mousesports да прекъснат серията им и да стигнем до резултат 5:5. Този рунд на mousesports беше последният, който те спечелиха в халфа, и Conquest оформиха крайния резултат като 10:5 в своя полза. Походът на канадския отбор продължи и във втория халф. Спечелен pistol рунд им подсигури още по-голяма преднина и чак при 13:5 видяхме спечелен рунд от mousesports. Минахме през няколко размени на рундове, които ни доведоха до 13:6, 14:7 и 15:8, преди крайното 16:8 в полза на Conquest. Тази спечелена карта ни изпрати на решаващата карта в този мач.

Cache

mousesports започнаха като полицаи и изглежда това беше нещото, което му трябваше на nex. 23-годишният немски състезател избухна и направи прекрасни четири фрага, които спечелиха pistol рунда за неговия отбор. По-малко от пет минути по-късно бяхме изправени пред 5:0 в тяхна полза, а доминацията, която mouz показваха беше осезаема. За първите пет рунда видяхме общо четири фрага от състезателите на Conquest. Брой фрагове, който nex направи сам още в първия рунд на картата. Все пак рунд номер 6 беше спечелен от Conquest, само за да бъде рестартиран техният loser bonus от пари и за да загубят нови четири последователни рунда. При 9:1 в полза на Cache положението изглеждаше много зле, а nex играеше все по-добре. До края на халфа канадският отбор спечели общо три рунда и при 12:3 на почивката ни стана ясно, че този мач е свършил. Pistol рунда на втория халф и следващите два рунда все пак бяха спечелени от ShahZaM и компания, но техният устрем беше спрян, само за да бъде започната нова поредица от тях. Резултатът бързо започна да се изравнява и при 13:11 в полза на mousesports видяхме че няма нищо невъзможно. И точно когато Conquest се опитваха да ни накарат да повярваме, че този обрат е възможен, че еднорозите съществуват и че в края на дъгата има чувалче със жълтъци, пазени от леприкон, mousesports сложиха край на този мач, спечелвайки нужните им рундове без да дадат възможност на опонентите си да направят каквото и да било. 16:11 подсигури победата на немския отбор и това уби надеждите на северноамериканския CS да видят техен отбор на финалите.

Играч на мача: nex
Най-слабо представил се: daps

Финал

Polsha Virtus.pro vs de mousesports (Best of 5)

Inferno

Първият избор на поляците бе Inferno, където те започнаха като терористи. Pistol рунда беше спечелен от mousesports и това им даде голямо предимство, което им позволи да спечелят и втория рунд, но там Virtus.pro успяха да заложат бомбата и да получат допълнителни пари. Въпреки това в третия рунд поляците играха само с пистолети. Това не попречи на pashaBiceps да направи неповторим quad kill, с който да спечели рунда за своя отбор. Мачът продължи доста оспорвано и се стигна до 4:4. Там mousesports спечелиха последния си рунд в халфа и поредицата от седем спечелени рунда за Virtus.pro ги изстреля напред в резултата. При 11:4 в полза на поляците, които бяха терористи, ни стана ясно, че те имат огромно предимство на картата. Вторият pistol рунд също бе спечелен от немския отбор, но отново VP показаха това, с което са известни и спечелиха последвалия рунд. Стигнахме до 14:5, резултат, който показваше доминацията на поляците. mousesports се стегнаха и започнаха обрат, но успяха да спечелят само три рунда. Последните два рунда на картата бяха спечелени от поляците, загубвайки общо двама играчи и това оформи крайното 16:8 на първата карта, избрана от Virtus.pro.

Mirage

На първата, която избраха mousesports, ги видяхме от страната на терористите. Те отново успяха да спечелят pistol рунда, но Virtus.pro направиха своята магия и успяха да спечелят втория рунд. В рунд три “човекът с бицепсите” направи поредния си quad kill в този мач, убивайки четирима със своя mag7. Това не само донесе рунд в полза на Virtus.pro, но и куп пари за pasha. Това сякаш пречупи mousesports и на картата видяхме една доминация от страна поляците, които нижеха рунд след рунд в своята сметка, а немският отбор нямаше отговор на това, което им предлагат опонентите им. Стигна се до последния рунд в халфа, където най-после видяхме невижданото, а именно рунд в полза на mouz. Така те успяха да спечелят първия и последния рунд в халфа, а останалите 13 бяха в сметката на VP. Поляците спечелиха и pistol рунда на втория халф, което направи положението на mousesports трагично, но тогава те вложиха всичко, което имат, в един последен опит да се завърнат на картата. Това им донесе едва два рунда преди да получат ответен удар от Virtus.pro. При 15:4 положението изглеждаше неописуемо зле за немския отбор. Все пак видяхме една поредица от четири рунда в полза на gob b и неговите момчета, преди най-добрият отбор на Полша да сложи край на картата. След още едно 16:8 се прехвърлихме на втория избор за карта на Virtus.pro.

Cobblestone

Вторият избор на поляците бе една от картите, на които те губят предимно срещу топ отборите в света. mousesports започнаха като полицаи, но загубиха pistol рунда и се наложи младият NiKo да прави своите магии с desert eagle-a си, за да измъкне отбора си. Той отвори рунда със страхотен headshot, с който уби pasha, а след това хвана NEO неподготвен и успя да заколя бившия in-game лидер на полския отбор. Състезателят от Босна и Херцеговина успя да уцели още двама от състезателите на Virtus.pro и с това донесе и победата на mousesports в рунда. Изглежда това само даде стимул на поляците и те направиха много тежка поредица от седем рунда, в които mousesports нямаха никакви признаци на живот. При 8:1 най-добрият отбор на Германия успя да спре поредицата на своите опоненти, но този един рунд само премахна loser bonus-а на отбора и те бяха изправени пред нова поредица от три рунда в полза на VP. Немският отбор спечели още един рунд преди халфа, а със спечелването на последния рунд от първата половина на мача, Virtus.pro си осигуриха предимство от 12:3, преди началото на втория халф. mousesports влязоха в халфа със спечелване на pistol рунда, но за пореден път поляците, или в този случай Snax и неговият АСЕ, им измъкнаха втория рунд в халфа, което разруши икономиката на техните опоненти. Освен този pistol рунд не видяхме нищо повече от немския отбор и крайното 16:4 дойде много бързо.

Играч на мача: Snax
Най-слабо представил се: denis

1447026049.095 1447028769.3705

Тази убедителна победа донесе титлата на Virtus.pro на турнира CEVO Professional Season 8 Finals и отново показа, че когато поляците са във форма, никой не може да ги спре. Отборът на VP спечели и голямата награда на турнира, която беше в размер на $40 000.

1447030936.3261

Ето как изглежда и цялото класиране на отборите от турнира:

1. Virtus.pro – $40,000
2.  mousesports – $25,000
3-4.  Titan – $10,000
3-4.  Conquest – $10,000
5-6. dignitas – $5,000
5-6.  Luminosity – $5,000
7-8. Na`Vi – $2,500
7-8. Team Liquid – $2,500

Източник на информация и картинки: hltv.org

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *