Gaming Новини Игри

Ден 3 от Dreamhack Cluj-Napoca

30.10.2015

author:

Ден 3 от Dreamhack Cluj-Napoca

Ден 3 от поредния CS:GO Major, за част от отборите това ще бъде края на пътя в този турнир, като днес ще бъдат елиминирани още четири отбора. Както всеки турнир през тази година, елиминационния мач ще бъде Bo3. Това създава предпоставки за крайно интересни срещи и много солидно количество драма по време на мачовете. Днес ще разгледаме как в исторически план, двойките съперници, са се представяли един срещу друг.

Cloud9 vs fnatic – 11:00

Последните две срещи на тези два отбора бяха в много напреднала фаза на турнирите, като първо по време на ESL ESEA Pro League Season 1 Finals, те се срещнаха на финала. Малко по-късно през лятото на полуфиналната фаза на FACEIT League Stage 2 Finals. Първия сблъсък бе финала на ESL ESEA лигата, Bo5 формат и беше първия голям финал за Cloud9 от създаването на отбора. Макар и да загубиха мача, C9 направиха много силно представяне, като спечелиха едната карта 16:14 и загубиха останалите съответно по 16:6 16:14 и 19:15. Поглеждайки назад от този ден, първи голям финал за тях, можем само да предполагам какво им е минавало през главите преди да се срещнат с най-добрия отбор в света по това време. Аз лично бих оценил това представяне като повече от добро. След като бяха победили и EnVyUs по време на груповата фаза, при това на два пъти.

Следващата им среща бе по време на FACEIT финалите. Там на полуфинал, вече познатите съперници се изправиха отново един срещу друг. Американците вече доказали се като солиден отбор отново бяха преминали груповата фаза и ги очакваше мач за доказване на възможностите. Този мач мина под по различна диктовка от очакваната от шведите. Cloud9 започнаха изключително силно първата карта и убедително я спечелиха с 16:7. Втората карта отново стигна до продължения, този път, опитали от горчилката на загубата Cloud9 показаха характер и спечелиха мача с 21:19 на train, класирайки се за втори пореден финал. Остава само да изчакаме началото на шоуто, което ще представлява поредната доза елиминации от Dreamhack Cluj-Napoca. И да видим как двамата лидери – se@ngares и pronax са ни подготвили този път в този двубой.

Втория елиминационен мач е между G2 и mousesports. Тук статистиката не е в полза на немската организация като в последните 5 карти mouse, нямат победа срещу противниците си. Като максималния брой рундове записани срещу името им е 10. Това допълнено с таланта на стрелците на G2, може да представлява сериозно предизвикателство за мозъка зад отбора на Mouse – gob b. Исторически едни от най-добрите ingame Leaders в играта от времето на 1.6, трябва да намери начин да спечели срещу стила на интернационалния отбор. Имайки това в предвид, mouse добавиха обратно в състава Niko, един от най-големите таланти на континента, допълвайки още повече арсенала си от стрелци. Тук ще е интересно да видим дали gob е успял да създаде план за противопоставяне на стила на G2 или бившия Kinguin отбор отново ще вземе своето и ще се класира за втори пореден път от груповата фаза на CS:GO Major. Само времето ще покаже.

Третия двубой от програмата за деня е срещата между NiP и Titan. Исторически погледнато едно от най-големите съперничества в началото на CS:GO, от тогава известните като VeryGames французи и шведските гиганти. Не мога да се сетя, колко пъти тези два съперника са имали мач по между си, без значение моментното състояние, форма или серия, този двубой ще предостави емоция и драма. Поглеждайки назад през последните месеци, победите са 2:1 в полза на Titan, като последната от началото на груповата фаза. Другите два мача са били онлайн, като отборите са разменили по победа. Всеки един от тези мачове е бил много близък като резултатите са 16:13 и 19:17 в полза на Titan, шведите са победили 21:16. Два мача в продължения и един до 29 рунд, само може да ни подскаже какво ни очаква по-късно през деня. Много тактически CS от французите и малко по разкрепостения стил на NiP. Остава само да видим дали тези два отбора ще направят поредната си CS драма и ще сътворят шоу за всеки един от нас преди елиминационната фаза. Все пак и двата отбора се борят за място в утрешната програма.

Последния мач за деня противопоставя CLG и NaVi. Тези два отбора са се срещали исторически само четири пъти, като първата им среща е на финалите на далечния вече ESEA Season 16 finals. Няма смисъл да казвам, че Navi са спечелили и четирите мача до тук. Но не и толкова убедително колкото всички биха си помислили, американците със сигурност показват израстване. Това в допълнение с промените в CS-a им дава добра позиция преди този мач, а първата им среща в груповата фаза беше доста интересна и CLG почти постигнаха победа, малко не им достигна за да стигнат до много изненадващ резултат. Интересното за мен в този мач ще е да видя дали за тези два дни, CLG са измислили план за отстраняване на NaVi. Дали отборите ще успеят да се противопоставят на снайпер играча на противника. Първата карта откровено бе като дуел между jdm64 и Guardian. Това, може би, ще са ключовите фигури и за двата отбора, освен ако tarik или siezed не се включат. Това са фигурите, които могат да променят изхода на всеки двубой за тези отбори. А вечерта, когато реално е мача, ще е много интересна.

Това е краткото ни ревю, преди всеки мач, остава само да се облегнем и да се насладим на CS от най-високо ниво през този ден.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *