Gaming Новини Игри

Ден 4 от Dreamhack Cluj-Napoca

31.10.2015

author:

Ден 4 от Dreamhack Cluj-Napoca

Вече сме в предпоследния ден на Dreamhack Cluj-Napoca, много бързо минаха 3 дни с много добър CS, страхотни емоции, невероятни фрагове, още по-невероятни 1 срещу Х ситуации и много звездни моменти от играчите по време на мачовете им. А това беше само предястието за елиминационната фаза, която започва днес. И деня започва повече от страхотно, тъй като вече знаете първия четвъртфинал е между титаничните отбори на EnVyUs и Fnatic с начален час 11:00. Следва един крайно непредсказуем сблъсък, лично за мен след като видях играта на G2 от вчерашния ден, G2 срещу Virtus.Pro от 14:00. Програмата ще продължи с едно старо съперничество от началото на CS:GO ерата, TSM срещу NiP от 17:00. А за десерт  ни чакат Luminosity Gaming срещу NaVi от 20:00.

fnatic срещу EnVyUs:

Финала преди финала или мача в който отпада един от основните претенденти за короната на този турнир. Много се е изписало и казало за тези два отбора и тяхното съперничество. То датира от първия състав на LDLC в края на миналата година, като те спряха доминацията на fnatic за определен период от време. Спечелиха предишен голям турнир и няколко много сериозни по малки. След преминаването в сегашната организация, резултатите не бяха толкова солидни в началото, но промяната на състава им даде допълнително самочувствие и увереност преминало в сериозна доминация над повечето противници през последните месеци. fnatic са един от най-доминиращите отбори през годината, като те са и първият отбор спечелил 2 големи турнира един след друг. Статистиката от последните им срещи онлайн показва доминация на EnVy – спечелили 4 поредни мача, три от които само през този месец. В допълнение, последната им среща на Лан бе победа с 3:2 в полза на французите. Тенденция е тези 2 отбора да правят много добри мачове и да всичко да с решава на пълния брой мачове. Остава само да видим дали fnatic са намерили начин да спрат серията си срещу момчетата на Happy, или машината за победа изградена от френския лидер ще вземе своето в този мач и ще си осигури класиране напред. От другата страна на сцената ще застене един от хората с най-добро чувство за водене на рундовете и едни от най-добрите играчи в света в момента, като цяло отбора на fnatic държи едни от най-опитните играчи на сцената и там няма да има напрежение, само желание за победа, те имат да си връщат и това би трябвало да ги мотивира да покажат своя максимум. Легенди се градят с характер и това е техния момент да направят три поредни титли и да запишат името си в историята с големи букви, както легендарния 1.6 отбор на организацията. Ако мача не стигне до 3 карти, ще бъде голяма загуба за зрителите. Не съм много добър с прогнозите, но ще се наема с такива до края на турнира и ще кажа 2:1 в полза на fnatic.

Virtus.Pro срещу G2

Втория мач за деня, ще ни пренесе в едно по ново съперничество и може би сравнително интересен мач. Тези два отбора имаха няколко срещи през изминалото лято, като една от най-гръмките победи на тогавашния отбор на Kinguin бе един cache, спечелен с 16:0 срещу поляците. Това бе по време на FaceIT Stage 2 Lan Finals, където G2 показаха, че могат да се борят с големите. От тогава мина време, имаше и промени в интернационалния отбор, за добро или за лошо тези промени дадоха малко по различен облик на отбора. jkaem показа уникална игра срещу mouse и направи 72 фрага на трите карти. Комбинирано с рундовете на Maikelele, който спечели четири 1 срещу Х рунда, показва страхотното израстване на отбора и на играчите. Със сигурност те имат какво да ни покажат и в този мач, но задачата далеч няма да е лесна. Срещу G2 излиза полската машина, всички зрители и читатели, било то от скоро или от време, знаят на какво са способни момчетата от Virtus.Pro. Този влак гази тежко набере ли скорост и много са си патили от това. Taz и Neo изглеждат в страхотна форма, а от както Избраният започна да играе с голямата зелена пушка има страхотен рейтинг, това в комбинация с таланта на byali и Snax, дава една страхотна експлозивност на този отбор. Но не само това се крие в техния арсенал, тактическата им грамотност е на високо ниво, а подготовката за противниците е винаги добра. Макар много да биха сложили за лесна победа на VP, аз си мисля че мача далеч няма да е лесен и ако успеят да влезнат в серия G2 са заплаха за всеки отбор. 2:1 за VP звучи като резонен резултат, като се загледаме в миналото.

TSM срещу NiP

Едно старо съперничество, много проблеми имаха TSM преди karrigan, с този шведски отбор. Те буквално ги изхвърляха от всеки турнир, било то на осмина фина или на четвърт финал. Ключовия фактор бе идването на Finn от Mouse и цялостната промяна в играта на датчаните. След това те са един истински демон за повечето противници, като само някой са успявали да ги победят сравнително без проблеми или с някаква по-голяма разлика. Разбира се като всеки отбор и TeamSoloMid имат своите момент, но винаги се връщат много подготвени и много съсредоточени върху това което ги очаква. NiP от своя страна няма какво да губят, отбора бележи изключителен спад и макар да изпробваха различни методи за подобряването на играта, напрежението върху тях си каза своето. Те изпаднаха сериозно от към нивото на топ отборите и са далеч от предишното си величие. Мача няма да е лесен за TSM, но NiP нямат голям шанс да победят, всичко по различно от 2:0 за датчаните би било победа за NiP.

NaVi срещу Luminosity

Царете на bo1 изненадите срещу тактическата машина от Украйна. Тези два отбора не са се срещали до сега на голям турнир и това предвещава доста интересен мач, като последен за деня. Бразилците със сигурност си направиха добро име, като един солиден отбор, с който всеки трябва да се съобразява и ако  NaVi не вземат това под внимание ще си изпатят. Нямайки никаква минала статистика помежду си е доста интересно, как LG ще се справят с Guardina и Siezed. Вчера на мача между CLG и NaVi видяхме какво може да прави руснака, който буквално разтуши американците на Inferno и Luminosity им трябва много добра подготовка за да се справят с тях, но не е само това силата на Natus Vincere, там има и flaimie и Edward, човека с голямата брада, може да не е в старото си величие, но е страхотно оръжие за такива мачове. Що се отнася до дуелите, Guardian според мен има предимство пред Fallen и това ще има своята тежест. Не виждам, кой от LG ще опонира на siezed, освен ако стратегическия им подход не е променен специално за тази среща, за справяне с тези оръжия на украинците. NaVi имат добър подход към играта и подготовката им никога не е слаба, това им дава по-добрата позиция преди този мач и аз предвещавам победа, не лесна, но победа. Макар и да играят донякъде сходни карти, като избор. Резултат от 2:1, би бил добър и за двата отбора.

Деня ще е много интересен и сблъсъците не са за изпускане, все пак интересната част от турнира тепърва започва. Пожелавам на всички приятно гледане.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *