Gaming Новини Игри

Ден 5 от Dreamhack Cluj-Napoca

01.11.2015

author:

Ден 5 от Dreamhack Cluj-Napoca

След ден пълен с изненади и невероятни резултати, който изхвърли през прозореца всички прогнози, идва време за финалния ден от този голям CS:GO турнир. Противно на прогнозите, G2 и NiP преодоляха сравнително по-силно отбори, що се отнася до моментна форма, И стигнаха до полуфинал, NiP отново стигат до полуфинал на Major. G2 от своя страна подобриха класирането си от миналия турнир, където отпаднаха на четвърт финала. Другите два отбора прескочили последните 8 са NaVi и EnVyUs. Французите се оказаха отново костелив орех за fnatic, с които имат дългосрочно съперничество. Мача отново бе невероятен, пълен с обрати и страхотна игра и от двата отбора. В крайна сметка cache се оказа по-добра карта за EnVy, а и голямата звезда на шведите olofmeister, нямаше ден на тази карта. Другия отбор, NaVi победи доста трудно Luminosity Gaming 16:13, 16:14 в много близка серия на dust2 и overpass. Класирайки се за първи път на полуфиналната фаза на голям турнир. Така имаме 2 отбора, които са печелили турнира и 2 отбора, никога не достигали до фазата. Деня ще е доста по интересен от вчерашния, не само заради прогреса на G2 като отбор, но и заради представянето на NaVi в тази фаза на турнира. И без да бавим, полуфиналните двойка са EnVyUs – G2 и NiP – NaVi. След двата полуфинала следва и финала на турнира, който ще се проведе, ако следваме графика е от 19:00 местно време.

Полуфинал 1:

EnVyUS срещу G2 – 12:00

Французите не са непознати за тази фаза на турнира, един от претендентите да спечелят целият турнир от самото му начало. Вече печелили една титла и в опит да повторят това свое постижение от миналата зима, те са готови да изкарат най-добро, за да спечелят евентуалните две срещи днес. Техния противник от друга страна е за пръв път в тази фаза, отбора успя да стигне до 1/4 финал по време на надпреварата в Кьолн, където отпаднаха от TSM. Тук виждаме подобряването на резултата им, все пак те успяха да отстранят един от най-солидните отбори в Европа, Virtus.Pro. Тези отбори са се срещали четири пъти в последната година, като французите са спечелили всички срещи, много близки като резултат, но все пак победи. Въпроса е ще се спази ли тази тенденция или G2 са по-силни и са подготвили някоя малка изненада за именития си съперник. Що се отнася до съперничествата, неизменно лидерите на тези отбори са едни от най-важните фигури. Страстта на Maikelele срещу пресметливостта на Happy. Всички знаем какво може французина, показвал го е многобройни пъти, дали ще е достатъчно да пребори мотивацията, която дава шведа на отбора си. Остава само да видим съвсем скоро. Другия важен дуел би бил apeX срещу jkaem, apeX показа невероятно желание за победа през целия мач срещу fnatic. Имаше много ключови фрагове, който дадоха предимството на EnVyUs. Какво обаче да кажем за най-новия кадър в отбора на G2, норвежеца бе взет за заместник на не кой да друг, а именно ScreaM. Много хора се опасяваха, че това ще отслаби отбора, най-вече от страна възможност за фрагове. Ситуацията обаче се оказа много по различна, момчето буквално попиля Virtus Pro. Давайки сериозна заявка за място в големия елит и ако задържи тази форма, скоро ще го видим там. Дуела на емоцията срещу пресметливостта. Шоуто ще започне след малко.

Полуфинал 2:

NiP срещи NaVi – 15:00

Отбори, за който няма смисъл да се прави сериозно представяне, два от основните отбори в CS:GO почти от самото начало. И макар доминацията на шведите да бе голяма, те имат доста срещи помежду си в последните години. Това казано последните им срещи са били предимно онлайн, като те са разменили по две победи. NiP показва подобрение до определена степен на играта си, като освободени от всякакъв вид напрежение показва доста приличен CS. Срещу тях се изправя тактическия стил на NaVi, водени от AWP на Guardian. Влезнат ли в серия, те са една добре смазана машина за печелене на рундове. Що се отнася до дуелите, Guardian срещу allu е първия, който искам да подчертая, макар и да няма много място за сравнение заради нивото, което показва финландеца. От друга страна NiP имат и f0rest, човек доказал се че може да играе със всяко едно оръжие и това ще наклони везните до някаква степен. Другата опасност е friberg, видяхме го освободен от задачи и правейки това, което може да прави най-добре, да убива противника. Имах чувството, че сме през 2013 в мача с TSM. Като той влизаше, като вкъщи с няколко бързи фрага, решавайки рундовете точно там. И неговото представяне днес, ако не е на същото ниво, може да се окаже решаващо за целия мач. Без да се изпада в много подробности, ще кажа че NiP не са извън играта, но трябва да покажат нивото от вчера, за да имат шанс и да стигнат до поредния си финал.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *