Gaming Новини Игри

Завърши RGN Pro Series Championship

19.11.2015

author:

Завърши RGN Pro Series Championship

Днес се изигра финалът на RGN Pro Series Championship, където премериха сили отборите на Cloud9 и Renegades, в един best of 3 мач, в който Cloud9 имаха една карта преднина.

Мачът с преднина от една карта в полза на Cloud9, защото те идваха от горната част на схемата. Така мачът започна направо на Cache, картата, която беше избрал отборът на Renegades. Австралийците имаха възможността да започнат като полицаи на картата и се очакваше това да им даде предимство. С9 започнаха ударно, спечелвайки pistol рунда и последвалите анти-еко рундове. При 3:0 видяхме първия рунд за Renegades, но след това Cloud9 отново започнаха да печелят поредни рундове. След 6:1 в полза на американския отбор започна размяна на рундове, която ни отведе до 9:6 в полза на С9. В първия халф видяхме много силна игра от снайперистите на двата отбора – Skadoodle и yam, които бяха top fragger-и в отборите си. Направи впечатление и силната игра на още трима играчи, по време на първия халф, и това бяха shroudswag и AZR. Те бяха основните действащи лица по картата почти постоянно, а самият shroud ни напомни за формата си, която не бяхме виждали скоро. Вторият халф също започна добре за северноамериканския отбор, който спечели pistol рунда и бързо поведе с 13:6. Рунд номер 20 изглеждаше доста решаващ, защото Renegades бяха full buy и точно тогава Skadoodle реши че това е моментът, в който трябва да покаже на света защо е смятан за най-добрият снайперист в цяла Северна Америка. Прекрасен triple kill от него беше нещото, което спечели рунда за неговия отбор. След 14:6 последваха няколко рунда в полза на Renegades. При резултат 14:8 бяхме много близо до това Cloud9 да спечелят рунда и да получат седем точки за спечелване на мача, но предимството им във въпросния рунд 23 беше бързо отнето от yam, който направи блестящи четири фрага в този рунд. Последвалият рунд беше спечелен все пак от С9 и те получиха шест възможности да приключат мача. Силите на Renegades стигнаха до 12:15 и тогава Cloud9 затвориха картата, а с това и мача. 2:0 на картите в тяхна полза им донесе титлата в турнира RGN Pro Series Championship.

Мачът, който ни предложиха двата отбора, стигнали до финала на турнира, беше сравнително кратък, но за сметка на това бе изпълнен с доста близки ситуации и чудесни отигравания от състезателите и на двата отбора. Снайперистите бяха на ниво, както и повечето им съотборници.

1447908230.1185 1447924516.0315

Крайното класиране на отборите и сумите, които всеки отбор ще получи, изглеждат по следния начин:

1. Cloud9 – $15,000
2. Renegades – $8,000
3. Team Liquid – $3,500
4. Luminosity – $1,500
5-6. Games Academy – $700
5-6. Enemy – $700
7-8. Winterfox – $300
7-8.  Method – $300

Източник на снимки и точни суми за разпределението на наградния фонд: hltv.org

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *