Gaming Новини

Краят на една ера, fnatic с промени в CS:GO отбора си

13.11.2015

author:

Краят на една ера, fnatic с промени в CS:GO отбора си

Шведския гранд не се представяше много добре през последните няколко месеца, като на последния мейджър се класираха от 5 до 8 място на DreamHack Open Cluj-Napoca, където показаха нестабилност още в груповата фаза и загубиха от бразилците от Luminosity Gaming. След като с мъка излязоха от груповата фаза се блъснаха в товарния влак и бъдещ шампион – EnVyUs.

Това е първата смяна във FNATIC от юни 2014 година, когато към отбора се присъединиха Freddy “KRIMZ” Johansson и Olof “olofmeister” Kajbjer. Двойната смяна с времето показа много добри резултати като до момента са единствения отбор, който е защитил мейджър титлата си на два поредни евента. /ESL One Katowice 2015 и ESL One Cologne 2015/

 

 

1434234153.7254

Както споменах по-рано, резултатите на отбора последните няколко месеца не бяха много добри и това бе причината FNATIC да се раздели  с капитана и ин-гейм лидера Markus “pronax” Wallsten.

Двадесет и четири годишният Markus “pronax” Wallsten е решил да си вземе почивка от гейминга преди да реши какво ще направи след това, като неговата роля в отбора на FNATIC ще бъде поета от Robin “flusha” Rönnquist.

Eто какво каза Jesper “JW” Wecksell специално за сайта на FNATIC.

“Със сълзи на очите ви съобщавам, че Markus вече не е играч на FNATIC. Заедно с него сме споделили много моменти, спечелихме три мейджъра, много други турнири но най-важното ние се забавлявахме.”

“Както може би вие всички фенове знаете, преминахме през труден период и Markus иска да продължи по друг път през 2016 година. Ние уважаваме неговото решение и също така стигнахме до извода, че няма как да си оправим играта след като всички не сме отдадени напълно”

“Но сега! С огромно удоволствие приветствам Dennis като част от FNATIC, като доста лесно стигнахме до единодушие кой може да запълни липсващото парче от пъзела. Ние наистина вярваме че в този състав можем да се върнем във формата в която бяхме, но първо трябва да вложим много много труд”

1441742907.3432

 

Dennis “dennis” Edman се присъединява към FNATIC две следимици след фурора, който направи с отбора на G2 esports. На последния мейджър турнир те успяха да се класират на 3-4 място след като само 1 рунд не им достигна да остранят бъдещия шампион EnVyUs.

Според изказването за Dennis “dennis” Edman не е имало проблеми с неговото преминаване към отбора на FNATIC, като той се връща при старите си съотборници Krimz и Olofmeister с които имаше силен период в отбора на LGB eSports.

“Чувствам се горд за възможноста, която ми се дава” – каза Dennis за сайта на fnatic.

“Разбирам че някой от феновете ще си помислят че съм егоист за решението което вземам, когато тъкмо започнахме да градим нещо с отбора на Gamers2. Но трябва да разберете, че да играя с тези хора в този състав винаги е било мечта за мен.”

“Наистина мечтите се сбъдват, и аз съм готов да вкарам още повече време в играта и отбора за да върнем fnatic отново на върха, където принадлежи.”

Съставът на FNATIC към момента:

Robin “flusha” Rönnquist
Jesper “JW” Wecksell
Freddy “KRIMZ” Johansson
Olof “olofmeister” Kajbjer
Dennis “dennis” Edman

Източник: HLTV.org

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *