Gaming Новини Игри

Обзор на ден 3 от DreamHack Cluj-Napoca

31.10.2015

author:

Обзор на ден 3 от DreamHack Cluj-Napoca

Приключи ден 3 от турнира DreamHack Cluj-Napoca. В тази статия ще може да намерите обзор на мачовете, които се играха през деня, точни резултати от мачовете, снимки на играчите, които оказаха най-голямо влияние върху развитието на мачовете, както и снимки на отборите, които отпаднаха от турнира.

С приключването на ден номер 3 бяха оформени четвъртфиналните двойки на турнира, а отборите, които загубиха днешните best of 3 мачове, бяха елиминирани от последния Major за 2015-та година. Изненадата днес бе присъствието на отбора на fnatic в решаващите мачове, породено от загубата на шведите вчера в мача им срещу бразилската машина Luminosity.

Shveciq fnatic vs clg Cloud9 (best of 3)

Dust 2:

Американците започнаха силно мача, печелейки pistol рунда и следващите два. Първият full-buy рунд за fnatic протече по-добре от желаното за шведските състезатели, които успяха да хванат полицаите в 1v1 дуели, а стрелбата им определено беше на по-добро ниво. Играта на fnatic вървеше много добре, поведоха с 5:3, но тогава Cloud9 успяха да спечелят full-eco рунд, който им донесе само рестартиране на бонуса от пари, който получаваха, защото fnatic спечелиха още три по ред и докараха нещата до 9:4. Последните два рунда бяха спечелени от Cloud9, а freakazoid блесна в последния рунд на халфа, правейки ключови три фрага. Вторият халф започна отлично за fnatic и въпреки трите убийства в pistol рунда за seang@res, шведските състезатели успяха да се “съберат” и да спечелят рунда. От там нататък СТ халфа на fnatic протече почти безпогрешно и американските състезатели не успяха да спечелят дори рунд до края на картата. Това донесе победата на fnatic c 16:6 и им даде предимство от 1:0 на картите. shroud игра посредствено по време на цялата първа карта, завършвайки я с по-малко от 10 фрага. От другата страна видяхме едни много силни KRIMZ и olofmeister, които бяха машини за убиване и заедно направиха почти 45 фрага.

1446021275.0894 1446035965.0666

Играч на картата: KRIMZ
Най-слабо представил се: shroud

Overpass:

Втората карта беше избор на fnatic и pistol рунда се разви в тяхна полза, въпреки че 1v1 ситуацията, в която бяха попаднали n0thing и flusha можеше да се развие по коренно различен начин. Очаквано терористите поведоха с 3:0, но след това картата се завърза изключително много и преминахме пред 3:3, 4:4 и 5:5, като петият спечелен рунд от fnatic беше еко рунд, в който шведите не загубиха нито един свой играч, преди рунда да бъде решен. Страхотната игра на fnatic им донесе 6 рунда в първия халф, а индивидуалната игра на seang@res и n0thing беше факторът, който държеше Cloud9 в мача. Рунд 13 беше “собственост” на fnatic, които рано получиха двама човека предимство, но американците някак успяха да изкарат рунда 3v5 и да не допуснат fnatic да вземат повече рундове този първи халф. Рунд номер 15 беше шестият рунд в сметката на fnatic, главно заради играта на KRIMZ, който сам спечели рунда за своя отбор. Вторият pistol рунд на картата също отиде в полза на fnatic и тогава стана ясно, че шведите ще се борят до край за победа с 2:0. След спечеления рунд шведите бързо започнаха да нижат рунд след рунд, дори поведоха с 11:9. Cloud9 спряха устрема им и спечелиха три последователни рунда, но в рунд 24 видяхме защо olofmeister e сред най-добрите lurk-ъри в света. Ранният му фраг донесе предимство на страната на fnatic, а triple kill-a от pronax довършиха американския отбор. В следващия рунд Cloud9 бяха принудени да направят full-eco и това позволи на flusha да събере 4 фрага този рунд. Петнадесетият рунд в полза на fnatic дойде само и единствено отново заради flusha, който успя да направи прекрасен АСЕ на входа на Б бомба. 16:12 не закъсня и след 2:0 в мача, Cloud9 са изпратени обратно в Северна Америка.

1446031855.2306 1446030668.4316

Играч на картата: pronax
Най-слабо представил се играч: Skadoodle

Тази победа на fnatic им гарантира мястото на четвъртфиналите, където ще трябва да победят EnVyUS, ако искат да запазят шансовете си да спечелят всички Major турнири тази година.

1446035995.1613 1446035990.6239

Играч на мача: KRIMZ
Играчът, допринесъл най-много за победата: KRIMZ / pronax
Най-слабо представилият се играч: shroud

kinguin G2 Esports vs de mousesports (best of 3)

Mirage:

На първата карта G2 започнаха като полицаи и успяха да спечелят pistol рунда, както и последвалите два рунда след това, като във втория рунд дори видяхме АСЕ от jkaem, който натисна своето P90 и след 3 headshot-a и двама убити от “body shot-ове” отборът на mousesports беше разчистен от картата. Това не сломи духа на отбора, а изглежда дори ги е мотивирало, защото резултата беше бързо изравнен, но след 3:3 видяхме страхотен triple kill от Maikelele, който отново изведе G2 напред. Немският отбор се мобилизира и успя да вземе пет поредни рунда, преди G2 Esports да спечелят последните 3 рунда в халфа и да оформят крайното 7:8 от тяхна гледна точка. Вторият халф също започна добре за G2, които спечелиха и този pistol рунд, но след това NiKo избухна и след три убийствени 1 deag-a спечели рунда за своя отбор. Мачът вървеше равностойно, а chrisJ даде заявка за страхотна AWP игра днес, особено след като в рунд 24 направи quad kill със своя снайпер. Двадесет и петият рунд ще бъде запомнен с прекрасния lurk, който jkaem успя да се промъкне незабелязан в CT spawn и да убие в гръб снайпериста на mousesports. Това донесе и победата за отбора му в този рунд. При 15:13 в полза на немския отбор нещата изглеждаха предрешени, особено когато NiKo и chrisJ направиха по 2 убийства. Maikelele остана сам срещу четирима, но един страхотен molotov му улесни рунда, след като “изпече” двама от своите опоненти и след това успя да спечели рунда. Стигна се до overtime, в който mousesports не знаеха къде се намират и G2 бързо ги победиха с 19:16. Задачата им беше силно улеснена, след като NiKo се самоуби в последния рунд на картата.

1446207585.3798 1446207616.5454

Играч на картата: jkaem
Най-слабо представил се: gob b

Inferno:

G2 Esports започнаха от по-неудобната страна на картата, но това не им попречи да спечелят pistol рунда. Нещата след това се развиха по план и при 3:0 в тяхна полза дойде време за първия full-buy рунд за mousesports. Този рунд се оказа успешен и немският отбор успя да го надгради, изравнявайки резултата, особено след quad kill-a, който NiKo направи в петия рунд от двубоя. Размените на рундове продължиха в полза на mousesports и немците имаха възможност да затворят халфа с двуцифрен резултат, но за тяхно съжаление се стигна само до 8:7 в тяхна полза. Както обикновено G2 спечелиха pistol рунда и изравниха резултата, но след това нещо се пробуди в отбора на mousesports и те спечелиха шест последователни рунда. NiKo и nex вършеха страхотна работа за отбора си и въпреки че отбора с три националности започна да се събужда – немският отбор затвори картата с 16:12. Това ни изпрати на трета решаваща карта, от която щеше да зависи съдбата и на двата отбора.

1446207589.7213 1446118566.0582

Играч на картата: NiKo
Най-слабо представил се: gob b

Cache:

По традиция G2 Esports взеха pistol рунда и това буквално ги изстреля напред в резултата, защото първата половина на халфа беше изцяло в сметката на полицаите. Петият рунд изглеждаше сякаш няма как да бъде спечелен от G2, защото dennis и Maikelele бяха останали сами срещу четирима от състава на немския отбор. Това беше момента, в който играта на dennis премина на следващо ниво и след потресаващ quad kill от негова страна mousesports бяха оставени за още няколко рунда на нула. Рунд номер девет беше спечелен от mousesports, като дори той трябваше да бъде ваден от калта, защото chrisJ остана сам срещу двама, но “летящият холандец” показа че знае как да clutch-ва рундове и със стабилната си игра донесе първи рунд в сметката на отбора си. Следващият рунд бе изключително странен. jkaem започна ударно рунда пред Б бомба, убивайки четирима от отбора на mouz, но тогава chrisJ и неговото AWP започнаха правораздаваща акция, при която един по един елиминираше играчите на G2. След само 45 секунди след началото на рунда, снайперистът на най-добрия отбор на Германия вече беше елиминирал трима от противниците си и изглеждаше сякаш има шанс да спечели рунда, но double peek-a, който направиха последните оцелели от полицаите го довършиха. Състезателите на немския отбор спечелиха общо 4 рунда в първия халф и в началото на втория се случи немислимото … те успяха да спечелят pistol рунд. Triple kill от техният снайперист бе нужен, за да може mousesports да спечелят pistol рунд срещу G2. Това се оказа и последният рунд, който те спечелиха, защото след това видяхме пет последователни рунда за G2 Esports, които им донесоха победата.

1446043887.7782

Играч на картата: dennis
Най-слабо представил се: gob b

Тази победа изпраща mousesports в хотела, където да стегнат багажа си за вкъщи, а G2 отиват на четвъртфинали, където ги чака отборът на Virtus.pro.

1446044200.1829 1446044420.0558

Играч на мача: jkaem
Играчът, допринесъл най-много за победата: jkaem
Най-слабо представилият се играч: gob b

Shveciq Ninjas in Pyjamas vs Franciq Titan (best of 3)

Cache:

Вражда, започната в самото начало на CS:GO, беше възродена днес. Бившият отбор на VeryGames, днес подвизаващ се под името Titan, с леки промени в състава, се изправи срещу най-стария си противник, NiP, които също имат минимални промени в състава си. Първата карта започна изключително интересно. Шведските състезатели успяха да заложат бомбата на Б, но тогава се появи една легенда от CS:Source – RpK, който собственоръчно се отърва от целия отбор на NiP, но въпреки своя АСЕ рундът беше за шведския отбор, защото нямаше достатъчно време за обезвреждане на бомбата. Очаквано Нинджите поведоха с 3:0, но в рунд номер 4 видяхме звяра в shox, който направи quad kill и спечели рунда за отбора си. Няколко рунда бяха разменени между двата отбора и тези размени вървяха в полза на Ninjas in Pyjamas, защото при 6:6 всички знаехме, че шведите са си свършили работата този халф. След 9:6 в полза на французите се стигна до втория pistol рунд, който беше спечелен благодарение на shox, който направи три фрага и гарантира двуцифрено изражение на резултата за своя отбор. Вторият най-добър отбор на Франция поведе убедително с 13:6, но NiP magic отново беше налице и след седем последователни рунда в полза на Нинджите резултата беше изравнен. В рунд 27 RpK отново избухна и след брутален quad kill от него видяхме Titan отново напред в резултата. Следващият рунд се оказа повратен, защото allu и Xizt изкараха 2v4 и с това изглежда сломиха Titan. Французите не спечелиха повече рундове, а крайното 16:14 беше оформено след прекрасна игра от f0rest, който сам пред Б бомба уби двама и даде безценна информация на отбора си.

1446055684.6916 1446055619.5306

Играч на картата: RpK
Най-слабо представил се: SmithZz

Dust 2:

Тук картинката стана неприлично грозна. Нинджите започнаха като полицаи и спечелиха pistol рунда. Нещата бавно, но сигурно се развиваха в тяхна полза и всеки следващ рунд виждахме все повече и повече доминация от шведите. В рунд 3 видяхме страхотен triple spraydown от f0rest точно на mid doors, където той на практика реши рунда. Следващият рунд видяхме същото и от in-game лидера на NiP, Xizt, само че този път трите убийства бяха направени с Р90. В рунд номер 5 беше направен triple kill от friberg, а след това шведите бяха толкова уверени в победата, че в седмия рунд станахме свидетели на две AWP-та и автоматичен снайпер в редиците на Нинджите. Рунд 9 беше първият рунд, който французите спечелиха, само за да си рестартират парите и да се стигне до предпоследния рунд в халфа, където f0rest направи безпощаден quad kill. Халфът беше затворен на 1 в полза на NiP, а pistol рунда на втория халф беше откраднат от Titan, след като friberg и f0rest изкара рунда срещу целия отбор на Titan. Трите фрага от Адам и двете убийства от Патрик пречупиха френско-белгийския отбор и мачът завърши 16:1 в полза на NiP. f0rest завърши картата с 22 фрага и само 5 умирания, а рейтингът му от картата е умопомрачителен – 2,17. От другата страна на нещата беше in-game лидерът на Titan, Ex6TenZ, който завърши картата с един единствен фраг, 17 умирания и рейтинг от … 0,05.

1446056219.9563 1446229480.2948

Играч на картата: f0rest
Най-слабо представил се: Ex6TenZ

Тази победа изпрати Ninjas in Pyjamas на четвъртфиналите, където ги чака отборът на Team SoloMid, който напоследък е “on fire”. Традицията бе спазена и NiP не отпаднаха в груповите фази – нещо, което никога не се е случвало. Titan си отиват вкъщи и отново не успяват да излязат от групите. Първият и последен път, в който френският отбор успя да излезе от групите на Major турнир беше на първия Major в историята на CS:GO – DreamHack 2013. Мечтата на Ex6TenZ да събере отбор, с който да излезе от групите на Major турнир, не се сбъдна.

1446056009.1628 1446229485.4102 1446229497.4079

Играч на мача: f0rest
Играчът, допринесъл най-много за победата: f0rest
Най-слабо представилият се играч: SmithZz

navi Natus Vincere vs clg Counter Logic Gaming (best of 3)

Train:

Началото на тази карта беше дадено доста ударно от Na’Vi, които започнаха като полицаи и спечелиха pistol рунда на първия халф. Вторият рунд протече безпогрешно за тях и те го спечелиха без да загубят играч. Резултатът се покачи до 5:0 в полза на полицаите, но в шестия рунд видяхме една силна офанзива от страна на северноамериканския отбор, която им гарантира първи рунд в мача. Следващите четири рунда също бяха спечелени от Тарик и компания, и по този начин бяхме изправени пред равенство, след изиграването на първите 10 рунда. Това определено беше в полза на CLG, защото Train е сравнително СТ-sided и 4-6 рунда, като терористи, са предостатъчни за отбор със стабилна СТ игра. Рунд номер 12 беше много неприятен за американските състезатели, защото той им беше откраднат от seized, който направи страхотен quad kill. Самият той игра изключително стабилно през целия първи халф и успя да помогне значително на Na’Vi. Крайният резултат в халф се оформи като 9:6 в полза на украинския отбор и шансовете за CLG изглеждаха прилични. В този момент се задейства потресаващо тежката игра на Na’Vi като терористи и след спечеления pistol рунд във втория халф, благодарение на Edward и неговите 3 убийства. Минути след това бяхме изправени пред 14:6 в полза на украинско-руско-словашкия състав. Двадесетият рунд беше спечелен по впечатляващ начин от Na’Vi, отново благодарение на seized, който направи triple kill и двамата с GuardiaN изкараха 2v4 рунд. CLG успяха да спечелят общо 9 рунда в двата халфа и крайното 16:9 ни изпрати на втората карта.

1446243173.6876

Играч на картата: seized
Най-слабо представил се: Cutler

Cobblestone:

Na’Vi започнаха на тази карта като терористи, което определено е по-удобната страна за украинския отбор, но това не се отплати в pistol рунда, който беше спечелен от CLG. Стандартно отборът направи force-buy втория рунд, който се отплати, главно благодарение на GuardiaN, който отново показа защо е сред най-опасни Desert Eagle играчи в света, убивайки трима от полицаите. Резултата се покачи до 3:1 в полза на Na’Vi, но американците показаха защо се наричат “counter logic gaming” и успяха да спечелят четири последователни рунда, които ги изпратиха напред в резултата. Natus Vincere успяха да изравнят и дори да поведат с 6:5, но тогава дойде ключовият 12-ти рунд, в който tarik остана сам срещу двама на А бомба. Всичко опря до чист aim, а знаем че 19-годишният американец с турски корени е сред най-точните играчи в Северна Америка. Рундовете до края на халфа бяха поделени и Na’Vi приключиха халфа с рунд повече. Вторият pistol рунд на картата също бе спечелен от CLG, а flamie дори успя да убие Zeus в този рунд и да улесни допълнително нещата за американците, които вече имаха двама човека предимство. Рундовете се поделяха между отборите и се стигна до 9:9, като деветият рунд за Na’Vi беше спечелен от GuardiaN, който за пореден път “вкара доктор Хуан в операция”, убивайки трима от играчите на CLG със страхотни one deag-ове, а от своя страна CLG спечелиха своя девети рунд печелейки еко рунд. След този спечелен рунд резултата скочи до 14:9 в тяхна полза и просто нямаше връщане назад за украинския отбор. 16:10 не закъсня и резултата на картите беше изравнен, което ни изпрати на третата карта.

1446239028.6571

Играч на картата: Cutler
Най-слабо представил се: flamie

Inferno:

Картата, която реши съдбата на тези два отбора на предишния Major, реши съдбата им и на този. Украинският отбор започна от по-удобната страна на картата, спечели pistol рунда и бързо се изстреля напред в резултата. В третия рунд видяхме четири убийства от seized, които му донеса огромно количество пари в банката. Na’Vi продължиха да печелят рундове и да набират скорост, но при 6:0 видяхме как CLG успяха най-после да се разпишат на картата. Това само рестартира парите им, те загубиха последвалите рундове, като в рунд номер 8 видяхме как FNS получи отлична възможност да донесе още един рунд на отбора си, но flamie не му даде шанс да го направи и спечели тази 1v1 битка. След 9:1 в полза на Na’Vi се стигна до още един clutch рунд, само че този път видяхме как jdm64 блесна и успя да спечели рунда сам срещу двама. Това беше и последният спечелен рунд от отбора му халфа. GuardiaN показа отлична игра със снайпера, като не само успяваше да убива почти всеки, който мине през полезрението му, но успяваше да бъде и достатъчно мобилен, за да може да изненадва играчите на CLG с позицията си. Видяхме го агресивен в Апартаменти, показваше се на mid, успяваше да прави успешни peek-ове и по Банан, като цяло стрхотно представяне от него в халфа. Pistol рунда във втория халф се разви неочаквано в полза на Na’Vi, които бяха атакуване от всяка страна, но aim-ът не беше на страната на американците и заради тази агресия tarik остана сам срещу трима, малко преди да бъде довършен от Zeus. CLG все пак успяха да се стабилизират и след 14:2 стигнахме до 14:9, като в тези рундове FNS беше скритото MVP в почти всеки рунд. Трябва да отбележим и quad kill-a на tarik в рунд номер 19, където той сам удържа отбора на Na’Vi на Б бомба, а в рунд 22 видяхме още един страхотен clutch от jdm64, при това с AWP на Б бомба. В рунд 23 обаче seized също блесна, след като спечели рунд 1v2 именно срещу jdm64 и tarik, и това довърши американците. Бърз А push от Na’Vi свърши работа в следващия рунд и tarik просто нямаше как да изкара това 1v3, в което беше оставен. 16:9 като краен резултат подсигури победата на Natus Vincere.

1446158102.7154 1446135568.5376

Играч на картата: seized
Най-слабо представил се: Cutler

Победата срещу CLG изпраща Na’Vi в мач срещу Luminosity Gaming на четвъртфинали утре, а последният северноамерикански отбор на турнира също отпадна.

1446243171.1596 1446158109.0625

1446243185.6689

Играч на мача: seized
Играчът, допринесъл най-много за победата: seized / GuardiaN
Най-слабо представилият се играч: Cutler

С това приключи и третият ден от DreamHack Cluj-Napoca. Утре ще станем свидетели на първите мачове извън груповите фази, а още първият мач за деня ще бъде финал преди финала, противопоставяйки отборите на fnatic и EnVyUS.

Източници на картинки: hltv.org; global-offensive.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *