Gaming Новини Игри

Промени на класовете в WOW Legion

12.10.2015

author:

Промени на класовете в WOW Legion

Предполагам, че всеки фен на World of Warcraft, се вълнува от предстоящия експанжън на играта. По мое мнение, в него Blizzard залагат на доказани неща като: нов клас, който започва от високо ниво и е обвързан с цялостната история на играта; сериозни PVP промени, които би трябвало да върнат интереса на WOW обществото към PVP битките; Dalaran – любимо място на много от нас; и др. Към момента информацията за WOW Legion  е доста оскъдна, но със всяка изминала седмица от Blizzard разкриват детайли, които ме карат да мисля, че следващия експанжън има шансовете да се превърне в най-успешния такъв от WotLK насам.

Новините около WOW Legion са много, но една от основните е, че Blizzard планират сериозни промени на някои класове и специализации. Идеята е геймплея на всяка специализация да е осезаемо различна от останалите т.е. минавайки от MM Hunter към Survival Hunter да се създаде усещането за нещо коренно различно. Пример за такива специализации са BM Hunter и Demonology Warlock, които са коренно различни от останалите специализации на съответните класове. Blizzard искат да развият тази идея в WOW Legion .

До момента, известните промени засягат само част от класовете – Hunter, Warlock, Priest, Death knight и Rogue.

Hunter_crestHunter

Първата промяна ще засяга хънтърите. Blizzard планират още по-сериозни разлики между специализациите – BM хънтърите ще бъдат още по-обвързани с петовете си, MM хънтърите – ще бъдат ranged DPS, но без пет (което много напомня на сегашния им талант -Lone Wolf), а Survival хънтърите ще бъдат ….МЕЛЕ DPS със пет. Сами разбирате колко драстични ще бъдат разликите в геймплея на всяка специализация.

warlockWarlock

Промени ще има и при Warlock-a и по-конкретно при Demonology warlock-a. Те ще трябва да разчитат още повече на демоните си, защото няма да могат да разчитат на Метаморфоза и облагите от нея. Метаморфозата ще бъде част от уменията на Демон хънтърите в WOW Legion.

Death_knight_crestDeath Knight

Ще има леки промени и при Frost DK. Те ще ползват само оне хенд оръжия т.е. ще се различават от останалите 2 спека.

Priest_crestPriest

Много е интересна ролята на Discipline Priest-a в WOW Legion. Те ще бъдат много офанзивни хилъри и ще имат възможност да поддържат висок DPS и добро ниво на heal в един и същ момент. Според мен това ще даде отражение в PVP битките и особено в арените.

Rogue_crestRogue

Rogue e последния клас, за който има някакви промени. Тук са известни само генералните идеи за всяка специализация на класа. Assassination rogue ще разчита генерално на отрови, Subtlety rogue ще e ориентиран цялостно към т.н. “нинджа” концепция, а Combat rogue ще се доближава много до нещо като пират.

 

 

Не се очаква Blizzard да променят всеки клас, но все пак изброените промени едва ли са окончателни. Според мен идеята на тези промени е да има смисъл от смяна на специализацията, да се усеща промяна в геймплея и да се дадат повече възможности за избор на нас…жителите на Azzeroth.
Очаквайте още много новини, свързани с WOW Legion и с WOW като цяло.

Източник на картинките: google images

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *