Gaming Новини Игри

Професионалната DotA и огромният брой промени в отборите

15.09.2015

author:

Професионалната DotA и огромният брой промени в отборите

Както всяка година след най-големият турнир (The International) всички отбори искат да променят нещо в състава си тъй като не им харесва представянето на даденият турнир или като цяло не им харесва композицията на отбора и как играят. Но тази година има и едно малко допълнение – ще има още големи турнири (DotA 2 Majors) и всички отбори имаха малък прозорец от 2-3 седмици да направят всички промени, ако желаят да получат директна покана за следващият официален и голям DotA 2 турнир.

Тази статия ще е доста дълга тъй като имаше огромен брой промени и мисля просто да слагам новите отбори като споменавам бивши членове и къде са отишли те.

Team Evil Geniuses (TI5 – #1 Място)

eg_logo_med
 1. Arteezy
 2. Suma1l
 3. Universe
 4. Fear
 5. ppd (Captain)
  Това е целият отбор на EG за този сезон, който е запознат с отбора ще види, че Fear се мести от #1 позицията си и отива да съпортва като #4 на мястото на Aui_2000 като ще неговото място ще бъде заето от Артур – Arteezy, който е отново в отбора на EG.

Team CDEC (TI5 – #2 Място)

250px-Team_logo_CDEC_Gaming

 

Те ще останат същият отбор за този сезон.

Team LGD (TI5 – #3 Място)

8714-lgd-1
 1. Sylar
 2. Maybe
 3. rOtk (Captain)
 4. ddc
 5. MMY
  Разместване в позициите, както и присъединяване на един от най-известните играчи в Китай – rOtk, който ще замести победителят от 2014 – xiao8 и ddc ще влезе като новият съпорт за следващият сезон за отбора на LGD. xiao8 и Yao ще бъдат сложени на скамейката да си почиват този сезон.

Team Vici Gaming (TI5 – #4 Място)

Vici_Gaming_Logo
 1. Burning
 2. Super
 3. iceiceice
 4. fy (Captain)
 5. Fenrir
  Имат малка смяна отбора на Vici Gaming – единствено тяхното кери ги напусна и се върна при старият си отбор NewBee (Hao) и бе заменен от най-известното и респектирано кери в китайската сцена – Burning.

Team EHOME (TI5 – #5-6 Място)

ehome_logo_med
 1. old chicken
 2. Cty
 3. eLeVeN
 4. KaKa
 5. LaNm
  Доста нови звезди влязоха в този отбор,но само LaNm и Cty се задържаха. Радвам се,че Cty остава в стабилен отбор тъй като той е може би един от по-младите играчи, които са много добри и доста хора го наричат китайският Suma1l. rOtk & DDC напуснаха този отбор и се присъединиха към LGD, LaNm се премести от 4 на 5та позиция, KaKa ще играе неговата стара позиция eLeVeN ще замести стария капитан като тяхната 3та позиция, а кери ролята ще бъде заета от old chicken.

Team Virtus.Pro (TI5 – #5-6 Място)

team vp

 

Обявиха,че ще запазят своят състав и няма да имат промени.

Team MVP.Phoenix (TI5 – #7-8 Място)

team mvp
 1. MP
 2. QO
 3. March (Captain)
 4. Febby
 5. Heen
  Доста промени претърпя и младият корейски отбор. Като цяло тяхното представяне беше доста добро, но някои хора явно не са били доволни от него. NutZ напусна отбора без да се присъединява в някой (излиза в отпуска за сега). March след голямо увъртане тъй като трябваше да отива в корейската армия по задължение намери решение на проблема си и ще се задържи и този сезон като капитан на отбора. kphoenii напуска отбора (1 позиция) и се присъедини към EHOME.King, Reisen (4та позиция) напуска този отбор, за да се присъедини към MVP.Hot6ix. MP ще замести kphoenii, Febby ще замени Reisen, а Heen ще замени NutZ.

Team Secret (TI5 – #7-8 място)

team-secret-s-new-logo
 1. EternaLEnVy
 2. w33ha
 3. MiSeRy
 4. Puppey (Captain)
 5. pieliedie
  Отново капитан на отбора ще бъде Puppey, който е заобграден с изцяло нов отбор този сезон като всички напуснаха отбора освен него. zai, който беше офлейн напуска отбора, за да продължи със своето обучение, Kuroky създава нов отбор с FATA-, Arteezy се върна в EG и S4 се върна в старият си отбор Alliance. w33ha до сега не е имал сериозен отбор и всички очакват да видят колко добре ще се справи. Като цяло доста хора останаха със смесени чувства за този отбор тъй като малко хора го очакваха, но ще видим какви резултати ще покажат все пак вече дори имат покана за ESL One New York!

Team Empire (TI5 – #9-12 място)

empire_logo_180x180_red

 

 1. Silent
 2. Resolut1on
 3. ubah
 4. ALOHADANCE
 5. The_apathy
  Отбора на руснаците, който се очакваше да бъде поне топ 6 бяха супер разочароващи на TI5 и естествено претърпяха големи промени. Техният бивш капитан yoky ги напусна за новия отбор – Newteam123123 (не, това не е шега) и ще бъде заместен от ubah. ALWAYSWANNAFLY ще отиде в отбора CIS Rejects и ще бъде заместен от бившият Aspera играч The_apathy.

Team Cloud 9 (TI5 – #9-12 място)

Cloud9_team_logo
 1. Ritsu
 2. Brax
 3. MSS
 4. SVG
 5. 1437 (Captain)
  Тук е изцяло сменен отбора просто ще напиша старият и къде отидоха (1. EternalEnvy (Captain) , 2. FATA-, 3. bOne7, 4.BigDaddy, 5.MiSeRy), EE-Sama напусна отбора и се присъедини към новият екип на Team Secret, FATA- сформира нов отбор заедно с Kuroky – 5Jungz, bOne7 е в отбора на Kaipi (което беше първоначалният Cloud9, но ги купи организацията), BigDaddy сформира нов отбор със своят бивш съотборник Fly, а MiSeRy продължава напред заедно с EternalEnvy в новия Secret.

Team compLexity Gaming (TI5 – #9-12 място)

col-team-2
 1. Zyzz
 2. swindlemelonzz (Captain)
 3. mjw
 4. Zfreek
 5. wayto
  Старият офлейн Moonmeander както и единият съпорт Fly, който споменах в горният отбор са вече в нов отбор заедно с BigDaddy – Monkey Business. На 3та позиция ще бъде mjw, а вместо Fly ще бъде waytosexy, който е сравнително известен американски играч.

Team Invictus Gaming (TI5 – #9-12 място)

300px-IG_logo
 1. Rabbit
 2. Ferrari_430
 3. Luo
 4. ChuaN
 5. super
  Техният капитан от доста време Faith ги напусна тъй като направиха доста слабо представяне на този турнир и той остана недоволен и отива в отбора на TongFu да преследва своите мечти. Тяхната звезда Burning също ги напусна както споменах и ще бъде заменен от изгряващата звезда Rabbit, а super (който не трябва да се бърка с мида на Vici Gaming) ще замести Faith като 5чка.

И сега… следва за най-отчайващото представяне от целият турнир и какви са смените на тези отбори.

Team NewBee (TI4 Победители, TI5 #13-16 място)

Newbee-Logo-vector-image
 1. Hao
 2. Mu
 3. Xiao2le
 4. Banana
 5. chisbug
  Техният капитан и офлейн  June ги напусна, за да играе за отбора на CDEC Youth, тяхното кери Rabbit, който е и един от изгряващите звезди в Китай се приседини към IG. Завърна се старото им кери, с което спечелиха TI4 да видим дали той ще може да върже формата им.

Team Natus Vincere – Na’Vi (TI1 Победители, TI5 #13-16 място)

NaVi_LOGO
 1. XBOCT
 2. Dendi
 3. Funn1k
 4. SoNNeikO
 5. PSM (Captain)
  На този отбор от доста време им липсва солиден капитан, който да може да ги води към победата и точно такъв играч търсят и намират като сменят старият си капитан и съпорт ArtStyle, който отива на скамейката като заместник и PSM идва на негово място. Това са едни от най-обичаните DotA 2 играчи и доста хора вярват в тях и всички се надяват да видят как те ще могат да изгреят, но за сега се представят доста зле дори и с новия си състав. Да видим какво ще сторят напред.

Team Fnatic (TI5 #13-16 място)

Fnatic_Logo.svg
 1. Black^
 2. Mushi (Captain)
 3. DJ
 4. Ohaiyo
 5. Net
  Надеждите на югоизточна Азия са отново тук с нов отбор и доста смени след слабото им представяне на TI5. Black^, който не може да си намери стабилен отбор за сега ще се задържи с отбора на Fnatic в търсенето на успехи. Mushi отново като капитан се задържа в отбора. Тяхното старо кери kYxY напусна отбора за да се присъедини към нов отбор ThundeRobot Gaming, техният съпорт Kecik напуска отбора без да намира нов, а JoHnNy влиза в отбора на Who2Bet. Старите съотборници на Mushi ще го подкрепят отново в лицето на Ohaiyo и Net, както и новата звезда DJ, който се представя изумително в мачовете им до сега.

Team MVP.Hot6ix (TI5 #13-16 място)

team mvp
 1. Sagun
 2. Doctor
 3. Forev
 4. Reisen
 5. Dubu
  Корейският отбор с европейската подкрепа успя да стигне до TI5, но бяха спряни доста рано и не успяха да постигнат много. JerAx – финландеца, който беше там да им помогне със своите стратегии и знания се оттегля, за да се присъедини към отбора на 5Jungz, Heen & MP пък отиват в MVP.Phoenix и дори SunBhie отива в отбора на Bathroom Buddies. Единственият човек , който остава е Forev с подкрепата на Reisen от отбора на MVP.P и 3 не-толкова известни корейски играчи ще се мъчат да вдигат високо скил нивото на корейската сцена.

Това бяха всички отбори, които бяха на TI5,а сега да кажа за отборите, които само се класираха, но не успяха да стигнат до турнира или ново-сформирани отбори.

ЕВРОПЕЙСКИ ОТБОРИ :

Team 4CL (4 Clovers & Lepricon)

4cl
 1. Swiftending
 2. Pajkatt
 3. SexyBamboe (Captain)
 4. EGM
 5. Saksa
  Новият отбор на вече бившия мид на Alliance Pajkatt, както и бившият съпорт на Alliance – EGM.

Team 4ASC (4 Anchors and Sea Captain)

4asc
 1. okcya
 2. nemphy
 3. Trixi
 4. vaalix
 5. Buugi
  Като цяло слабо известни играчи в Европа един от които по-известен е Trixi, които игра няколко години в европейския отбор на Fnatic.

Team 5JuNGz

 1. matumbaman
 2. FATA-
 3. MinD_ControL
 4. jerAx
 5. Kuroky (Captain)
  Българина MinD_ControL се озова сред най-големите и известни играчи в Европа,а именно FATA- & Kuroky. Да видим какво ще могат да постигнат с този нов отбор. Завършиха на първо място на Alienware End of Summer Cup.

Team Alliance

alliance-logo
 1. Loda
 2. s4 (captain)
 3. AdmiralBulldog
 4. Mynuts
 5. Akke
  Почти същият отбор който спечели TI3 с разликата, че EGM е заменен от Mynuts.

Team Danish Bears

 1. NoiA
 2. Ryze
 3. HeStEJoE-RoTTeN
 4. Ace
 5. AngeL
  Стари ДотА 1 играчи, да видим как ще се справят.

Team Golden Boys

goldenboys
 1. Madara
 2. Keyser
 3. Skylark
 4. Maybe next time (mnt)
 5. SKANKS224J (Captain)
  Гръцкият отбор, които бяха под знамето на London Conspiracy вече се казват Golden Boys. Завършиха на второ място на Alienware End of Summer Cup.

Team Wal Punch!

 1. zxc
 2. Neqroman
 3. Vigoss
 4. sQreen
 5. mdL
  Известни руски и висок MMR играчи в един отбор, да видим какво ще направят.

Team Kaipi

kaipi
 1. bOne7
 2. Asuna
 3. Bufni
 4. Beesa
 5. ???
  Все още не е готов отбора на bOne7, който този сезон ще играе кери дори.

Team Lemondogs

lemondogs
 1. Chrillee
 2. Eskillz
 3. eresloco
 4. Steffstyle
 5. Frigoleet
  Интересен шведски отбор.

Team Monkey Bussiness

monkeybusiness
 1. Miracle
 2. BigDaddyN0tail
 3. Moonmeander
 4. Cr1t
 5. Fly
  Miracle един от първите над 8000 ММР играчи в изцяло нов отбор със звезди като BigDaddy,Moonmeander & Fly. Доста интересен отбор с големи цели.

Team Monkey Freedom Fighters

 1. Singsing
 2. Ar1se
 3. Sockshka
 4. 7ckngMad
 5. YapzOr
  Известният стриймър Singsing заедно със някои от по-нежеланите играчи в сцената.

Team NiP (Ninjas In Pyjamas)

teampicnip-1024x5121
 1. Era (captain)
 2. Limmp
 3. jonassomfan
 4. Handsken
 5. Sealkid
  Същият отбор, който се опита да се класира за TI5, но за малко не успяха.

Team No Logic Gaming

 1. Nikobaby
 2. ThuG
 3. Niqua
 4. Milan
 5. SsaSpartan
  Още една българска изява,а именно керито Nikobaby с нов отбор от високи ММР играчи.

Team Princess Jellopy

 1. Babyknight
 2. Jellopy
 3. Solen
 4. Kefka
 5. Biver
  Висок ММР играчи.

АМЕРИКАНСКИ ОТБОРИ :

Team Digital Chaos

digitalchaos
 1. TC
 2. Yawar
 3. Bulba
 4. Aui_2000
 5. biryu (Captain)
  Новият отбор на шампиона на TI5 Aui_2k да видим как ще се справят! В него е и големият брат на шампиона от EG – Suma1l, а именно Yawar. Този отбор е притежаван и подкрепян от екипа на DotA Cinema

Team FireDota

fire dota logo
 1. Jeyo
 2. Moo
 3. 747
 4. Whitebeard
 5. Fluff (captain)
  Известни американски играчи.

Team HCWP

 1. mason
 2. Clairvoyance
 3. DeMoN
 4. Fogged
 5. Chad (Captain)
  Нежеланите играчи на Америка всички в един отбор.

Team Imagine (бившият Team Leviathan)

team imagine
 1. FranGay
 2. Shiibbyy
 3. Jenkins
 4. Newsham
 5. FlyingZebra (Captain)

Team Not Today

Team_icon_Not_Today
 1. Gudii
 2. IWO
 3. DDX
 4. Angel
 5. Crawler

Team paiN Gaming (най-известният бразилски отбор)

paingaming
 1. c4t
 2. 4dr
 3. hFn
 4. July
 5. Tavo

Team ROOT Gaming

root
 1. Monkeysforever
 2. Wagamama
 3. Durpdurp
 4. Jah
 5. Xuan
  Известният стриймър Wagamama в американски отбор… малко странно при положение, че не е американец, но така е решил.

Team Sector V

 1. Vann
 2. Smash
 3. Masoku
 4. Stinger
 5. Ndree
  Така омразните на всички американци – хората от Перу и това са едни от техните най-добри играчи. Да видим как ще се справят Vann & Smash с този нов отбор.

Team Void Boys

void boys
 1. PatSoul
 2. Sneyking
 3. Omegapwner
 4. fly.(captain)
 5. SHANKS

РУСКИ (РУСКИ РЕГИОН) ОТБОРИ

Team ARC.Power Rangers

pr logo
 1. DityaRa
 2. Jackal
 3. cheshirecat
 4. j4(captain)
 5. Bignum
  Доста известни руски играчи и като цяло висок ММР.

Team CIS Rejects

 1. ARTES
 2. Iceberg
 3. Gorec
 4. ALWAYSWANNAFLY
 5. VANSKOR
  Нежеланите играчи на руския регион – VANSKOR, който седя на скамейката половин година за отбора на Na’Vi и наскоро напусналия Team Empire – ALWAYSWANNAFLY в един отбор.

Team Fantastic 5

 1. BZZ
 2. Scandal
 3. Ghostik
 4. yol
 5. KingR
  Топ руски играчи.

Team HellRaisers

hellraiser
 1. Dread
 2. Afoninje
 3. Shachlo
 4. MeTTpuM
 5. Goddam
 6. ARS-ART (заместник)
  Отново топ руски играчи.

Team NewTeam123123

 1. Fn
 2. yoky-
 3. Sedoy
 4. Goblak(Captain)
 5. Nofear
  Топ руски играчи от бивши много добри отбори.

Team Vega Squadron

_J_zt9Re
 1. 9pashaebashu
 2. No[o]ne
 3. Mag~
 4. Solo
 5. CemaTS (Captain)

КИТАЙСКИ ОТБОРИ :

Team CDEC.Youth

250px-Team_logo_CDEC_Gaming
 1. inflame
 2. Icy
 3. Ame
 4. Deamons
 5. June

Team EHOME.King

ehome_logo_med
 1. kphoenii
 2. DXM
 3. Dog_7
 4. hydsb
 5. Piao

Team EHOME.L

ehome_logo_med
 1. 战神包 – Китайски символи
 2. Freeze
 3. James
 4. longb
 5. xll
 6. SPARROW (заместник)

Team Fantuan

 1. 小刘 – китайски символи
 2. injuly
 3. ZSMJ
 4. waiter
 5. Pis
 6. ddr (заместник)
 7. ??? – китайски символи (заместник)
  Легенда от китайската дота – ZSMJ си е направил нов отбор.

Team TongFu

tongfu
 1. Faith
 2. uuu9
 3. lpc
 4. XinQ
 5. zExBingo
  Капитанът на IG и новият му отбор.

Team HGT (Hyper Glory Team)

hgt logo
 1. prettyHaw
 2. Air
 3. xdd
 4. hym
 5. Pm
  Отбор от квалификациите на TI5, който не успя да влезе топ 2.

Team ThundeRobot Gaming

 1. kYxY
 2. 冷鸟 – китайски символи
 3. near
 4. 02goddess
 5. 夜小白 – китайски символи

Team Wings Gaming

wings gaminga
 1. bLink
 2. bian
 3. Shadow
 4. Innocence
 5. iceice

Team Vici Gaming.Potential

Vici_Gaming_Logo
 1. dogf1ghts
 2. FaN
 3. Lin
 4. Yang
 5. Xtinct

ОТБОРИ ОТ ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ

Team Banaaaanas

 1. sLiCKz
 2. ElusioNJESUS
 3. Shatan
 4. ninjaboogie
 5. nb

Team First Departure

first departure logo
 1. Meracle
 2. Poloson
 3. ???
 4. Lubby
 5. Kai
 6. Hana (заместник)

Team SG.Rejects

 1. Ysaera
 2. Chains
 3. xFreedom
 4. EHWAHHH
 5. LSMURF
 6. Kimchi  (заместник)

Team Who2Bet

 1. xNova-
 2. Qj
 3. `Andyy
 4. JoHnNy
 5. Sylvie
 6. Mikasa (заместник)
 7. nAra (заместник)
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *