Gaming Новини Игри

Пътят към Blizzcon 2015 – Hearthstone квалификации

22.09.2015

author:

Пътят към Blizzcon 2015 – Hearthstone квалификации

След като завършиха първите кръгове квалификации на отделните региони, цикъла от квалификации е готов да премина към своята финална фаза, като 24 играчи ще се състезават за 12 места на финалите по време на Blizzcon 2015. Играчите са разделени по 8 на континентални квалификации ще се борят за местата през групова фаза на двойна елиминация GSL Формат. Като си остава Bo5 мачове, Conquest формат на провеждането им. Играчите класирали се на първите две места в групите продължават към основната част от надпреварата.  Кои ще са главните действащи лица и по кое време ще се проведат последните квалификации:

За двете части на Американския континент, фазата ще се проведе в Сан Франциско между 10-11 Октомври.
Класиралите се играчи са следните:

ca ROOT Hotform – NA qualifier
us Follow Esports Vlps – NA qualifier
ca GamersOrigin Purple(drank) – NA qualifier
us Hearthlytics JAB – NA qualifier
us Nias – NA qualifier
us TSM Trump – NA qualifier
br Yakuz4 MoleGel – LatAm qualifier
br Coreia – LatAm qualifier

Може би е редно да се отбележи липсата на двама от най-добрите играчи в Северна Америка – Firebat и StrifeCro и двамата отпаднаха от турнира, като StrifeCro директно записа 2 загуби и отпадна още на първия кръг на загубилите. Firebat от своя страна направи сравнително добър турнир, като на финалната крачка отстъпи пред Trump и така няма да защитава титлата си от миналата година и ще имаме нов световен Шампион. Други големи и известни имена, които не успяха да стигнат до финалната фаза: Zalae, Amaz, PHONETAP, Reynad, Kitkatz, Dog.

Европейската версия на финалната фаза ще се проведе в Прага между 3-4 Октомври:
Играчите достигнали до тази фаза:

ua Liquid Neirea
nl Nihilum ThijsNL
ru Empire Pavel
se Na’Vi Ostkaka
dk Na’Vi Hoej
de Nihilum Lifecoach
be Millennium Maverick
it Powned.It Gera89

Като може да отбележим страхотното представяне на Maverik в предишния кръг, след като отпадна в групата на загубилите, той победи последователно Rdu и Kolento за да си подсигури местото в тази част на квалификациите и изхвърляйки един от най-добрите играчи в света. Други имена, които не успяха да достигнат до тази фаза са: Orange, Cipher, Greenshep и Xixo. Макар и Xixo да отпадна рано, другите играчи на NaVi се справиха доста добре, като и двамата се класираха за финалите в Европа. Губейки рано в турнира с изключение на Orange, който беше отстранен в последния кръг от Lifecoach.

За Азиатския регион квалификацията ще се проведе между 2-4 Октомври в Тайпе:
Следните играчи ще се борят за места на Blizzcon:

tw 齊力斷金 – TW qualifier
tw Wayi Spider Pinpingho – TW qualifier
kr Team Nightmare Taesang – KR qualifier
kr Dignitas Kranich – KR qualifier
jp Kno – JP qualifier
au Vicious Syndicate Deckizz – ANZ qualifier
au EdwardElric – ANZ qualifier
vn Neilyo – SEA qualifier

Макар голяма част от играчите да не познати на зрителите от Европа, трябва да се подчертае присъствието на Kranish – спечелил трето място на миналогодишното издание на надпреварата, от Корейските квалификации. Най-голямата липса са може би Roger от Wayi Spider и FrozenIce от Team Celestial, който отпаднаха рано от Тайванската версия на квалификацията. И също така Tomflr – който не успя да се справи с опонентите си в Австралийската квалификация.

Последните 4 места за Blizzcon2015 HWC се дават на състезатели от Китай, там квалификационния цикъл приключи, като класираните състезатели са:

cn LoveCX
cn NoTomorrow
cn Zihao Celestial
cn Zoro Celestial

Може да се отбележи отпадането на другия финалист от миналата година TiddlerCelestial, Който дори не се класира за втората фаза на надпреварата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *