Gaming Новини Игри

Archon Team League Championship Седмица 7 и Redemption мач

26.08.2015

author:

Archon Team League Championship Седмица 7 и Redemption мач

Дойде време да се изиграят последните двубой от първата фаза на Achon Team League Championship. След  6 седмици много напрегнати и интересни игри, класирането за Lan финалите още беше обект на сериозна конкуренция между 4 отбора, като Tempo Storm, Value Town, Nihilum и Cloud9 имаха реален шанс да завършат първи и да се класират директно. Най-интересното през тази седмица бе, че тези отбори играеха едни срещо други, което правеше седмицата два пъти по-интересна. Другия голям сблъсък бе за титлата Master of Duels, индивидуалната надпревара между състезателите – като изискванията бяха играчът да е изиграл 10 игри и отбора му да се класира за трета фаза(Lan финалите). Играчите директно в спор за титлата бяха Kibler и Hyped, чиито отбори играеха един срещу друг през тази седмица.

Ден Първи:

Първия мач за седмицата и за деня противопостави два от четерите отбора с възможност за директно класиране. Tempo Storm и Value Town. Eloise победи Dog в първата среща и даде предимство на Tempo Storm. Gaara спечели hunter двубоя с Kibler, с което даде 2 точки преднина и завърза двубоя за Master of Duels. След двете победи за Tempo Storm последва истинска наказателна акция, като всеки един от играчите на Value Town се изрeдиха да спечелят по точка. Като по пътя успяха да сложат на резервната скамейка първо Hyped, след това Eloise и последно Gaara загуби 2 пъти подред, за пълно обръщане на резултат до 6:2 в полза на Value Town. Така без значение от резултата от другата среща за директно класиране Value Town вече си осигориха пътуване за лана.

 

Втория сблъсък също бе между отбори борещи се за място на Lan финалите – Cloud9 и Nihilum. Мача започна напълно идентично като Rdu и Thijs записаха по точка за отбора си. Последва отново пълен обрат в резултата след като Ek0p, StrifeCro, Kolento на 2 пъти, след това отново Ek0p и StrifeCro обърнаха резултата до 6:2. Така Cloud9 се класираха директно на Lan финалите, спечелиха първото място в редовния сезон си пратиха Nihilum в Redemption мач срещу почти сигурно Team Liquid.

Ден Втори:

Мач номер едно за деня бе без значение за вече крайното класиране, тъй като Team Celestial отпадаха със своите 5 загуби до момента. Team Archon дори и да спечелят отново оставаха извън първите две места и попадат в Satelite мачовете за класиране на Lan финалите. Мачът започна добре за Team Celestial след като Tiddler записа точка в първия двубой. Последва ответен удар на Archon, като Zalae и Xixo записаха по точка. SilentStorm върна една за 2:2. Преди да се включи Firebat – който записа 2 поредни успеха и с помощта на Xixo  направиха резултата 5:2. Tiddler записа още една победа срещу Zalae, преди последния да затвори мача за 6:2 в полза на Team Archon.

Втория мач за деня противопостави Team Liquid и ForsenBoys. Като всеки един от двато отбора знаеха къде се намират в класирането и единствения начин Liquid да се класират за Satalite беше да спечелят с повече от 4 точки разлика. Мача не започна обаче добре за тях, след като Chakki даде първата точка за ForsenBoys. Nierea върна равенството в резултата, преди Ostkaka да запише още една за Forsenboys. Тук обаче Liquid играчите показаха много солидна игра и Svajz, на два пъти Sjow и Neirea направиха резултата 5:2. Така с комфортно предимство Savjz трябваше да спечели само една игра за даде предно класиране за отбора си. Обаче се случи неочакваното, Forsenboys записаха серия от 4 поредни победи и обърнаха резултата на мача до 6:5 в тяхна полза. Така те останаха в Satalite турнира, докато Liquid ще играят Redemption мач с шестия в класирането.

След последния мач вече имаше яснота около крайното класиране на отборите:

Standings
1.  Cloud9 5-2 37-28 +9
2.  Value Town 5-2 38-30 +8
3.  Team Archon 4-3 37-33 +4
4.  Tempo Storm 4-3 34-30 +4
5.  FORSENBOYS 4-3 36-33 +3
6.  Nihilum 4-3 34-36 -2
7.  Team Liquid 2-5 32-38 -6
8.  Team Celestial 0-7 22-42 -20

 

Вече имахме и победител в индивидуалната класация на турнира след като със загубите си Hyped изостана прекалено много от Kibler, който от своя страна записа 2 победи и една загуба и стана напълно недостижим в крайното класиране. Kibler, прибира индивидуална награда от $5,000 долара за това свое постижение.

Player Games
Name Team Record Win%
1 Kibler  Value Town 13-4 76%
2 Chakki  FORSENBOYS 10-5 67%
3 Hyped  Tempo Storm 11-6 65%

 

В тази седмица се изигра и Redemption мача, който дава класиране в следващата Satalite фаза на турнира. Мачът бе между Team Liquid и Nihilum.
Дбубоят започна ударно за Nihilum след като Rdu и Thijs записаха по две победи за 4:0 в полза на отбора си. Останал сам Lifecoach трябваше да направи 2 победи за да се класират напред със съотборниците му. Тук Liquid започнаха много голям обрат след като Neirea, Sjow и Savijz на 2 пъти върнаха мача до равен резултат. Lifecoach успя да запише победа и да даде така необходимата преднина и да остана не мач от класирането напред. Neirea върна точката докарвайки мача до инфарктната игра номер 11 за да се определи последния класиращ се. В последната игра обаче, Lifecoach показа защо е считан за един от най-добрите играчи в момента и спечели мача за отбора си с резултат 6:5. Nihilum продължават да мечтаят за класиране на Lan финалите. И ще трябва да мерят сили с ForsenBoys, Teampo Storm и Тeam Archon за класиране.

Дата за Satelite ще бъдат 26, 27 и 28 Август, като жребия все още не е изтеглен. Ще очакваме разбира се развитието на турнира и Lan финалите.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *