Gaming Новини Игри

Archon Team League Championship – Временно класиране и резултати

06.08.2015

author:

Archon Team League Championship – Временно класиране и резултати

Първата седмица от турнира предостави интересни по рода си мачове. Това не е само от уникалния за този турнир формат, но и многото интересни лица представящи различните отбори в турнира.

Ден Първи:

Първия мач за турнира противопостави, ако може да ги наречем, домакинският отбор на Archon и силният отбор на Nihilum. Мачът се разви почти според очакванията на всички, след като Firebat спече първата битка със своя Маг. Lifecoach бързо изравни серията във втората игра, преди да започнат изненадите. Zalae един от най-известните играчи с Патрон Войн, загуби 4 игри преди да спечели точка, 3 от който с въпросния войн и една с друид. Това разбира се даде предимство на Nihilum, които по това време водеха в резултата с 5:4 и им трябваше само игра за да спечелят мача. При 5:5 Агро Паладина на Rdu свърши своята работа и спечели така ценната точка за победа.

Вторият мач бе сблъсъка на микс отбора на Value Town и Cloud9. Всеки би очаквал победа за Cloud9, но не така мислеха момчетата на Trump. Value Town пое инициативата в самото начало, след много бързи игри с агресивни декове за 3 победи над не кой друг а самият Kolento, считан за един от най-добрите в света. Ek0p, капитана на C9 успя да върне 2 победи за отбора си, след като StrifeCro по-рано бе спечелил една, но това беше максимума което успяха да изкопчат от този мач. И след 3 бързи победи Value Town затвориха мача за 6:3.

Ден Втори:

Втория ден от първата седмица започна с мач между другия микс отбор на ForsenBoys и TempoStorm. Силното начало на ForsenBoys ги отведе до 5:0 в резултата до момента, когато играта трябва да се затвори и да се изигра с онзи дек, който не е най-желан от всички – Ostkaka с Друида си загуби 4 мача преди да спечели последната точка за отбори си и да затвори срещата за 6:4. Голямата разлика от началото, определено е помогнала тук да се постигне тази победа.

Втората среща за деня ни поднесе интересната среща между два от известните отбори – Team Celestial и Team Liquid. Макар първата победа бе за Team Celestial, Liquid успяха да се върнат в мача след 3 бързи точки и много удобна преднина. Втората точка за Team Celestial отново бе записана от SilentStorm. Liquid отново успяха да възстановят разлика от 2 игри, продължавайки силното си представяне. FrozenIce върна една игра, но това беше абсолютния максимум за тях в този мач, след като Savjz бързо затвори мача за 6:3.

Като кратко резюме на първата седмица, може да се отбележи че патрон война се представи доста зле като резултати. След това също може да се отбележи, че някой играчи не допуснаха загуба, като Kibler, SilentStorm, Neirea, Ek0p. Също така негативната серия на Kolento.

 

Седмица Втора:

Ден Първи:
Първия мач за деня бе между микс отборите на Value Town и ForsenBoys. След като размениха по точка в първите 2 игри. Последва едно силно представяне на Value Town след което поведоха с 4:1. ForsenBoys, не бяха приключили с играта за днес и успяха да върна загубите и дори до поведат преди Trump да изравни серията за 5:5. Ostakaka, обаче успя да открадна последната игра с Роуг и да спечели срещата.

Втория Мач за деня противопостави Team Archon срещу TempoStorm. Tempo Storm набързо
направиха 2 точки, след което Archon от своя страна върна тези игри за да изравнят серията. Последва нова размяна на игри за да се стигне до 5:3 за Archon и да ги доведе до точка от победата след нова размяна на игри Zalae затвори серията за 6:4 за Archon.

Ден Втори:
Първия мач за деня бе между Cloud9 и Liquid. Neirea отново отбеляза точка за отбора си в първата среща за да даде преднина за отбора си. Последва ново силно представяне на Ek0p и най-накрая първа точка за Kolento, при което Cloud9 поеха щафетата с разменените игри, Sjow отбеляза 2 победи, за да върне Liquid напред в резултата. Тук Cloud9 се активизираха и след втора победа за Kolento и 2 игри спечелени от StrifeCro, достигнаха до мач точката и преднина от 5:3. Neirea затвърди добро си представяне с Роуг и върна игра, но Ek0p не остави шанс на Savjz и спечели мача за отбора си 6:4 за Cloud9.

Втория и последен мач за тази седмица бе между Nihilum и Team Celestial. Два отбора с противоположно представяне след първите мачове в турнира. Lifecoach набързо даде преднина на Nihilum след 2 победи и много ударно начало за отбора си, подсказвайки че няма да се гледа леко на този мач. TiddlerCelestial обаче върна една точка, веднага след него и FrozenIce спечели играта си. Тhijs даде нова преднина на Nihilum, до момента на SilentStorm, който отново не загуби игра и даде точки за Team Celestial за 4:3. След това дойде момента на Rdu и Thijs да спечелят мача след 3 победи между двамата Nihilum затвориха серията за 6:4.

 

Седмица Трета:

Ден Първи:

Първи мач за седмица бе сериозната битка между Team Liquid и Nihilum. Thijs започна с точка за Nihilum. След което Liquid показаха своите силни страни и спечелиха следващите 3 игри, с много убедителна игра от Savjz. Rdu върна една точка, преди Sjow и Neirea да спечелят по игра, за да доведат Liquid до 5 и само на точка от победата.  Тук отново видяхме поредното слабо представяне от Патрон Войн на sjow, който не успя да спечели нито една от последвалите 4 игри, предоставяйки победата на Nihilum след невероятен обрат и 6:5.

Втория мач за деня противопостави два отбора с много история по между им, не само като имена, но и като играчи – Cloud9 срещу TempoStorm. Hyped и Ek0p спечелиха по игра за отборите си преди Eloise и отново Hyped да дадат преднина на TempoStorm. StrifeCro върна точка за C9. Преди Gaara и отново Eloise увеличиха преднината на TempoStorm. C9 не се дадоха лесно Ek0p и Kolento спечелиха 2 игри за 4:5, но Gaara успя да затвори още следващата игра серията за 6:4 в полза на TempoStorm.

Ден Втори:
Първия мач противопостави ForsenBoys срещу TeamArchon – Капитана на отбора Forsen започна добре и записа първата точка за отбора си. Последва силна серия на Archon с победа на Xixo и две на Firebat. Останалите играчи на ForsenBoys също записаха по победа за да върнат отбора си на равни начела с противника. Последва нова размяна на победи за 5:5. След като праха от тези дуели се разчисти, бяха останали Chakki и Zalae, за да се реши спора в този дуел. Zalae спечели последната битка и даде победата на Archon с 6:5.

Мач номер две от деня бе между Team Celestial и Value Town. Value Town започнаха повече от ударно и набързо поведоха с три точки след две победи на Trump и една на Kibler. SilentStorm върна една точка за Team Celestial, преди Kibler да спечели втората си игра за деня и респективно четвърта за отбора си. След като остана само Dog от Value Town Team Celestial успя да върна 2 победи чрез капитана си TiddlerCelestial , преди Dog да затвори серията за 6:3 в полза на Value Town.

 

Седмица  Четири:

Ден Първи:
Nihilum срещу Value Town – поредната доза зрелищен Hearthstone се очакваше и от този сблъсък. Nihilum отвориха с победа серията, при което последваха 3 победи за Value Town като и тримата играчи записаха по точка. Rdu и Lifecoach върнаха 2 точки, довеждайки серията почти до равни начела. Последваха размяна на игри, от тази размяна Value Town спечелиха най-много, тъй като бяха с предимство и затвориха серията 6:5.

Мач номер две – Cloud9 срещу ForsenBoys – игрите вече са не само за победа, а и за повечето спечелени победи за разлика, тъй като 1 победа повече може да се окаже много важна за крайното класиране. В първите четири игри двата отбора размениха по две победи. Chakki даде кратко предимство за Forsenboys преди да започне серията на Cloud9. Последваха четири победи за Cloud9 с което затвориха серията с 6:3.

Ден Втори:
Ранния мач за деня бе TempoStorm срещу Team Celestial – Celestial все още нямаха победа в лигата и биха направили всичко за да наваксат. Играта започна повече от добре за тях след като записаха две победи в първите две срещи. Gaara върна една за TempoStorm преди Team Celestial да запишат още две точки за себе си, от тук TempoStorm взеха пълен контрол върху срещата и записаха пет поредни успеха за да затворят мача с 6:4.

Късният мач за деня противопостави Team Liquid и Team Archon – Домакините търсеха победата за да са по напред в класирането, докато Liquid имаха нужда от стабилност в турнира за по-сериозно класиране. След началото на играта Liquid водеха с 3:1, Xixo държеше все още Team Archon в мача с двете си победи , но нови две победи за Liquid доведоха мача до точката в която Archon трябваше да спечелят всички останали срещи за да излязат победили. След много оспорвани мачове, резултата беше изравнен. Neirea успя да спечели последната точка за Team Liquid и донесе така необходимия успех с 6:5.

След четвъртата седмица на турнира имаше няколко интересни факта, които трябва да се отбележат:
1. Патрон война показа слабости в този формат и не жънеше така желаните успехи.
2. Kibler се показа като отличен играч и бе единственият без допусната загуба до този етап на турнира с показатели 8:0.
3. Team Celestial – Нямаха победа до този момент, макар големия потенциал на състава им.

Със сигурност още интересни моменти предстоят в турнира, тъй като развръзката предстой през август месец.
Класирането за момента е както следва:

 

Team Wins/Loss Rounds Won/Lost Round Difference
1.       Value Town 3-1 23-17 +6
2.       Nihilum 3-1 23-20 +3
3.       Team Archon 2-2 22-21 +1
4.       Team Liquid 2-2 21-20 +1
5.       TempoStorm 2-2 20-20 0
6.       ForsenBoys 2-2 20-21 -1
7.       Cloud9 2-2 19-19 0
8.       Team Celestial 0-4 14-24 -10

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *