Gaming Новини Игри

Archon Team League Championship Лан финали – Nihilum Спечели

14.09.2015

author:

Archon Team League Championship Лан финали – Nihilum Спечели

Завърши и финалната фаза на най-големия до момента Hearthstone турнир. След 3 дни ожесточена битка, много RNG и невероятна игра от всички играчи Nihilum си тръгнаха победители.

Турнира беше разделен на две части в трите дни в който се проведе. Като ден първи и втори включи мачове за сийд за финалната фаза в неделя.

Cloud9 като победители в редовния сезон, имаха право да си избира противника за елиминациите. Те избраха за свой упонент Tempo Storm, това остави в двубоя между Nihilum и Value Town. Правилата на турнира не позволяваха

Първия двубой за фналите бе Cloud9 и Tempo Storm – След като загубиха първата игра Cloud9 просто прегазиха опонента си взимайки две серии по 3 победи и давайки 2 игри между тях. За да се класират на финала и две игри от голямата награда.
Втория двубой противопостави Nihilum и Value Town – в много близък мач и размени на победи, Nihilum не успяха да затворят мача с Мек Шаман и паднаха с 6:5 краен резултат.

Втория ден на надпреварата представи мачовете за класиране като C9 и VT трябваше да се победят за класиране на финала. А Nihilum и TS имаха за задача да се класират по-напред за следващата фаза.

C9 и VT направиха добър мач, но противно на показаната игра, резултата бе коренно различен – C9 взеха мача със 6:3 и бяха на двубой от спечелване на голямата награда. Nihilum и TS си размениха предимство във мача, като ТS взеха първата част на мача, но със много добър финален спринт Nih обърнаха резултата и си уредиха пореден сблъсък с Value Town.

В мача за определяне на 2/3 място за последения ден VT и Nih трябваше отново да премерят сили, до този момент обаче, дековете на нито един играч не бяха сменени, VT се възползваха от информацията коят имаха за опнонента и буквално пометоха Nih със 6:2. След като Nih бяха взели първата игра и препоследната за мача, така VT останаха на мач от финала, докато Nihilum имаха среща с Tempo Storm за да определят, кой от двато отбора ще остане без награди.

Ден трети, започна с мача за 3/4 място – като преди този финален кръг от надпреварата да започне, всеки един отбор трябваше да предсатви нови класове и декове. Тук дойде пълната промяна в играта на отборите и в частно на Nihilum, които бяха сменили почти целия си състав от карти. От тук започна похода на Nihilum, които, почти не оставиха шанс на Tempo Storm в първия и с изключение на загубените точки от Eloise срещи Lifecoach, буквално минаха през опонента си с 6:3 резултат. Във втория мач за деня Nihilum се изправяше за пореден път срещу Value Town. Този мач обаче протече по коренно различен начин, след първоначална победа на Kibler, RDU върна 2 точки за Nih, последваха размени на игри s Trump, Dog, Thijs и Lifecoach – довеждайки резултата до 5:3 в полза на  Nihilum. Kibler върна една точка преди Lifecoach да затвори серията.

Във финалния мач се срещнаха двете абсолютни противоположности като отбори – oтбора играл най-малко мачове, срещу отбора играл най-много мачове. Мача започна против всякаква логика – като Nih, буквално прегазиха опонента си в първите срещи и водеха с 4:0, преди C9 да вземат точка, те върнаха две, но силите им бяга до този момент след като Lifecoach и в последствие RDU затвориха мача и турнира в полза на Nihilum Gaming.

Крайно класиране:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *