Gaming Новини Игри

Archon Team League Championship Satellite и крайно класиране за Лан финалите

03.09.2015

author:

Archon Team League Championship Satellite и крайно класиране за Лан финалите

След общо седем седмици ожесточена битка при съдържателя на масите за Hearthstone, вече са ясни финалистите за финалната фаза на Archon Team League Championship. Satellite турнира събира отборите класирани на 3, 4 и 5 място в класирането и отбора победител от мача Redemption. Съответно това бяха отборите на: Team Archon, Forsenboys, Nihilum и Tempo Storm. Тази фаза от турнира се проведе в три дни, формата беше двойна елиминация като никой отбор няма право да променя дековете си през тези дни, което предоставя идеята за разузнаване на противника от записите на предните игрални дни.

След изтеглянето на жребия първите двубой бяха: Team Archon срещу Tempo Storm и Forsenboys срещу Nihilum.

Ден Първи:
Първия двубой за деня бе Team Archon срещу Tempo Stormбитката предпоставяше много интересни моменти, след като Tempo Storm Показа солидна игра през последните седмици, докато Archon бяха разколебани след доста не много обещаващото представяне от изминалите седмици. Мачът започна ударно за Tempo Storm след като един от най-добрите играчи в лигата Hyped записа две победи срещу своето име. Предимството обаче не се задържа дълго след като Zalae и Firebat спечелиха върнаха 4 точки за своя отбор. Което остави Xixo в битка с Eloise  и Gaara за последните 2 точки необходими на Archon да спечели мача. Tempo Storm спечелиха 2 срещи да изравнят серията до 4:4 преди Xixo да върне преднината на Archon. Тук дойде иновативната игра на Tempo Storm след като Gaara игра с Dragon Priest дек след пускането на новите карти, А Eloise от своя страна изненада противника с Discard Lock – така Tempo Storm спечелиха последните 2 срещи и цялата серия с 6:5 и имаха шанс за директна елиминация.

Втория мач за този ден противопостави Forsenboys и NihilumOstkaka показа добра игра с нова версия на мек шаман, за да спечели първата точка за момчетата на Forsen. От своя страна RDU върна една точка със подобна версия на шаман. Chakki победи в мача на Паладините срещу Lifecoach и даде предимството отново на ForsenBoys. Битката продължи да е много ужесточена, след като Thijs върна отново мача до равни нива след четвъртия мач. Последва следващата размяна на победи с участието на Forsen и Lifecoach, преди самия Lifecoach да спечели втори пореден мач и да даде преднина на Nihilum. Ostkaka и Forsen дадоха преднина на Forsenboys до 5:4 и оставиха Chakki в много удобна позиция да спечели серията за отбора. Тук Nihilum показаха добро разузнаване на упонента и с малко късмет и добра игра от страна на Thijs и RDU обърнаха резултата и спечелиха цялата серия с 6:5.

Така на един мач от лан финала бяха Nihilum и Tempo Storm, докато Archon и ForsenBoys трябваше да се борят за оцеляване и втори шанс за класиране.

Ден Втори:
В мача на победителите Nihilum и Tempo Storm се пуснаха в битка за директно класиране на лан финалите. Мача започна отлично за Tempo Storm след като буквално пометоха Nihilum, спечелвайки 4 точки без преди да загубят игра. Thijs върна една точка, но това бе всичко което Nihilum успяха да направят този мач. Gaara и Eloise набързо затвориха мача с резултат 6:1 в полза на Tempo Storm класирайки отбора за лан финалите през септември.

В мача на загубилите от първия ден Archon и ForsenBoysArchon направиха добър старт на серията и бързо поведоха с 2:0 след победи на Xixo и Zalae. Chakki върна 2 победи за отбора си и изравни серията. Полседва дубой между Firebat и Forsen, спечелен от Firebat с което Archon отново взе преднина. Forsen и Ostkaka спечелиха следващите 2 игри за 4:3 преднина за  ForsenBoys. Мачът продължи да се движи точка за точка, Xixo върна равенството. Ostkaka победи Firebat за да даде преднина, втория от своя страна победи Forsen за да изравни мача на ниво 5:5 и всичко остана да се реши в последния мач в серията. Мач който Forsen спечели срещу Zalae, елиминирайки Team Archon от надпреварата.

Сателитния турнир е почти към своя край като вече имаме 1 сигурен участник на лан финалите Tempo Storm. Nihilum и ForsenBoys ще участват във финалния мач за този мини турнир, за да определят кой от двата отбора ще участва на лан финалите.

Ден Трети:
Времето за последната битка от груповата фаза на турнира е тука, като на карта е заложено класирането на лан финала. В този двубой Nihilum и ForsenBoys отново се срещат, както бе в първия ден на този турнир, но заложите са вече много по високи тъй като победители се класира за офлайн фазата и шанс за голямата награда. Ostkaka отново започна с победа двубоя. Nihilum обаче бяха твърдо решени да се класират на финалите и взеха следващите 5 игри без никакъв отговор от страна на ForsenBoys. Forsen и Chakki върнаха 2 точки за отбора си преди отново RDU да спечели последната игра и серията със 6:3 в полза на Nihilum.

Така след 3 дни битка вече са ясни всички финалисти на турниrа, след като класиралите се директно Cloud9 и ValueTown. Към финалистите се присъединяват Nihilum и Tempo Storm. Така след официлано завърши груповата фаза. След като Nihilum водеха през по-голямата част от сезона, почти се разминаха с финалите, но много силната им игра в последния мач ги класира. Останалите извън тази група отбори ще трябва да гледат надпреварата от вкъщи. Самият лан финал ще се проведе между 11-13 Септември в къщата на Team Archon в Тексас. Официалните коментатори на събитието ще бъдат Kripparian и Noxious, предполагам с помощ и от самите играчи.

И макар половината участници да са отстранени, идва момента за най-интересната част от турнира. Най-добрите 12 Играча от 4 отбора ще премерят сили. Остава ни само да дочакам шоуто да започне.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *