Gaming Новини Игри

Archon Team League Championship – Week 5

11.08.2015

author:

Archon Team League Championship – Week 5

През изминалата седмица се изигра поредния кръг от ATLC и макар някои мачове да не се развиха според очакванията. Имаше интересни битки и нова посока на развитие на лигата в стила типичен за Hearthstone.

[section label=”Ден Първи” anchor=”day1″]
Ден Първи:

Първия мач за седмицата противопостави домакините от Team Archon и един от доста добре представящите се отбори на Value Town. Първата среща бе между Xixo и Kibler, човека с печеливша серия в лигата. Xixo, известен за играта си с Шаман, започна с мек или агро ориентиран шаман срещу хибридния агресивен хънтър на Kibler.  Xixo се опита да наложи начален натиск с агресивни отигравания и контрол на полето, като това го сложи в неприятна позиция след първия капан, коствайки му контрола и съответно играта за 3 хода. Firebat бе вторият избран от Archon  да възстанови резултат, а негов опонент бе Dog. В мач между хендлок и фрийз маг – играта на 2 гиганта на ход 4 и 5 буквално реши мача още в самото му начало и Dog не успя успешно да се върне в него. За третата среща отново Dog бе пуснат, но този път срещу Xixo, който игра с роуг срещу мага на Dog. Много добър контрол на Dog и правилно използвани бариери дадоха голямо предимство на мага, който не изпусна инициативата до края. От тук Archon се мотивираха и влезнаха в серия от победи като Xixo и Zalae спечелиха съответно по една и две игри за отбора си, като дори развалиха 100% серия на Kibler. Trump върна точка за отбора си, преди Firebat и Xixo да затворят мача с 6:3.

Втория мач за деня постави под съмнение водачеството на Nihilum, които имаха битка с опасния отбор на ForsenBoys. Chakki даде начална преднина на ForsenBoys като спечели първите две игри. Thijs успя да върне една точка за Nihilum, но след това последваха нови две победи за ForsenBoys чрез Ostkaka и Forsen. При 4:1 за момчетата на Forsen, започна може би един от най-добрите обрати в Hearhtstone, на които съм бил свидетел. Всеки от играчите на Nihilum записваше победа след победа, за да обърне мача на 180 градуса. Решаващият момент в мача, бе победата на Thijs с Друид срещу мага на Forsen, което вкара в сила правилото за резервната скамейка за самия Forsen, докато някой от съотборниците му не спечели точка. Оставяйки Ostkaka в трудната ситуация да победи хънтър и лок с Друид в един от най неприятните мачове за друида заради агресията на двато класа. Краен резултат 6:4.

[section label=”Ден Втори” anchor=”day2″]
Ден Втори:

Мач номер едно за деня даваше надежда на все още незаписалия победа отбор на Team Celestial да покаже на какво е способен срещу коравия отбор на Cloud9. Мача не започна според очакванията на TC, след като Tiddler загуби първата среща от StrifeCrо. SilentStorm продължи да затвърждава доброто си представяне след като спечели две поредни игри за отбора си, преди Kolento да върне мача на равно ниво. Tiddler успя да запише трета точка за отбора си, след като спечели игра с войн. Последва нова серия на C9 след като StrifeCro и Ek0p записаха по точка, съответно срещу Tiddler и FrozenIce. Вторият успя да запише точка за отбора си в среща 8 от серията. След това С9 не оставиха много шанс на противника и спечелиха серията след две много добри игри за 6:4.

Вторият мач за деня срещна два солидна отбора – Team Liquid и TempoStorm. Мачът протече крайно различно от очакванията, след като TempoStorm буквално пометоха противниците си в първите срещи и набързо поведоха с 5:0, преди Sjow да върне една точка за Liquid. До тук се изчерпаха и техните победи за мача след като Eloise затвори серията за разгромна победа с 6:1.

Седмицата предостави много нови титанични сблъсъци на игралните полета на Hearthstone, свързани с този турнир. Важно е да се отбележи, че вече няма играч със 100% серия от победи, след като Kibler загуби мачове през седмицата. Играчите които го гонеха по точки се изравниха по брой победи с него, но той все още държи по-висок коефициент заради малкото количество загуби.

[section label=”Статистика” anchor=”stats”]
Статистика на играчите:

Player Games
Name Team Record Win%
1  Kibler  Value Town 9-2 82%
2  Hyped  Tempo Storm 9-3 75%
3  Firebat  Team Archon 9-5 64%
4  Ek0p  Cloud9 10-6 63%
5  Chakki  FORSENBOYS 8-5 62%

Класиране при отборите:

Standings
1.  Nihilum 4-1 29-24 +5
2.  Team Archon 3-2 28-24 +4
3.  Tempo Storm 3-2 26-21 +5
4.  Value Town 3-2 26-23 +3
5.  Cloud9 3-2 25-23 +2
6.  FORSENBOYS 2-3 24-27 -3
7.  Team Liquid 2-3 22-26 -4
8.  Team Celestial 0-5 18-30 -12

Източник на информацията за класирането по отбори и играчи може намерите в Liquipedia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *