Други Игри Ревюта

[F2P] Relic Hunters Zero

28.09.2015

author:

[F2P] Relic Hunters Zero

Ако някой дойде и ми каже „Ето ти малко безплатни бонбонки“ сериозно бих се замислила дали изобщо ще му обърна внимание.
Същото е и с безплатните игри. Или ще направят поразии с компютъра ти, или ще са много скучни и лесни….или ще те зарибят много тежко.

candy
Relic Hunters Zero е най-новата игра от студио „Rogue”, в която избиваш патици и костенурки в космоса.Може да звучи лесно и просто, но не е заблуждавайте – играта няма да ви остави лесно да я победите.

relics
По-старичките като мен ще се върнат много назад с тази игра. Relic Hunteres Zero взима класическите аркадни игри и ги подправя с модернизиран геймплей. Управлението на героя е изключително плавно, както стрелбата и атаките. Имат да чистят спринта и бързото придвижване, но ще игнорираме този кусур.
При стрелбата имате набор от оръжия, които се различават по дистанция на стрелбата, бързина и нанасяне на щети, което много раздвижва играта на всяко едно ниво.
Можете много лесно да следите количеството амуниции, които имате и да си намирате или купувате допълнително такива.
Движението из картата е много добро, като имате stamina или издръжливост, за да можете да спринтирате при нужда да нападнете или да избегнете атаката на противника.
Можете да използвате и „кашета“ по картата, в които да се скриете, докато регенерирате своя щит или презаредите оръжието си, което често може да се окаже безценно.
Тук идва и допълнителната зарибявка в играта – можете да отключвате герои, оръжия, муниции и реликви.
Хубавото е, че можете да отключвате и нивата, защото както споменах – играта не е лесна и щом умрете се връщате от самото начало.

TheHunters
Плюсовете на играта за мен са следните:
Имате 6 героя, с които да играете и 12 нива. Има финален бос и achievement-и. Можете да играете с другарче в локален кооператив, а геймплея с оръжията и движението по картата са много удобни и динамични. Изкуствения интелект е добър, а интерфейса е приятен и лесно може да следите какво се случва. Играта е предизвикателна и е Open Source, което значи, че можете да си я модифицирате. Има безкраен мод ако приключите нивата и ви се играе още, а най-големия бонус за мен е, че може да се играе и с геймпад.
Разбира се, има и няколко минуса, които не мога да пропусна – има бъгове, които трябва да се изчистят при спринтирането на героя, както и да се доизмисли копаенето за реликви.
Отделно от това би било страхотно, ако включат онлайн кооператив и добавят минимап.
Като цяло Relic Hunters Zero наистина си заслужава и по нищо не отстъпва на платените игри от този жанр.
Екипирайте си лазерите и се подгответе за зли патици и костенурки в космоса. Приятна игра!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *