Gaming Новини Други Игри

H1Z1 The Invitational

28.09.2015

author:

H1Z1 The Invitational

Вчера, 26.09.2015 г., се проведе първият турнир на играта H1Z1, преминал под името H1Z1 The Invitational, провел се в Сан Франциско.

Преди всичко нека първо отделя няколко реда, в които да поясня какво точно е H1Z1 The Invitational. Турнирът се проведе с цел да събере играчи и Twitch стриймъри в една зала, където те да бъдат включени в един “Battle Royal”, където основната цел е да останеш последният оцелял. Както всеки H1Z1 играч знае – в тези “Battle Royal”-и се събират играчи, които започват буквално без нищо, освен 5 бинта, които служат за превързване на рани. С напредването на самия BR играчите намират аптечки, с които могат да регенерират жизнените си точки; различни оръжия (няколко вида пистолети, AR (assault rifle), AK-47, лъкове, гранати и т.н.), които се опитват да убият другите играчи; подобрени обувки, с които се намалява шумът, който се вдига при ходене; различни бронежилетки, каски и други полезни за оцеляването неща. Такава беше и “кралската битка”, в която влязоха стриймъри и обикновени играчи на турнира.

Наградният фонд на турнира беше в размер на $173 320, като интересното тук е че част от наградния фонд е събрана от дарения на феновете на играта, от цял свят, а останалата част идва от продажбите на ключове, с които се отварят определен вид сандъци в играта – H1Z1 Invitational Crate. 25% от парите, които играчите дават за тези ключове за сандъците, са отишли директно в наградния фонд на турнира. Първоначалната идея за провеждане на турнира беше с изиграването само на една игра, която да определи шампиона, който да вземе голяма част от наградния фонд. Тази идея беше обсъдена и под внимание се взе мнението както на самите играчи, така и на организаторите, защото много стриймъри, включително самият summit1g, говориха за това нещо на стрийма си. Имаше предложения на турнира да се играят три кралски битки и в края на третата да се изчисли средната позиция на завършване на играчите в трите битки, но тази идея не беше приета, заради възможността да има дублиране на средните резултати на няколко от участниците. Стигна се до решението да бъдат изиграни две кралски битки, а парите от наградния фонд да бъдат разделени абсолютно по равно за двете битки, като парите щяха да бъдат разпределени между играчите, които достигнат топ 10 в битките. В двете битки взеха участие всички играчи и нямаше никакви ограничения, забраняващи участието на играчите, завършили в топ 10 на първата битка.

Общият брой на участниците беше 60, като имаше 15 от най-големите стриймъти, които играят играта, 40 големи стриймъри, 4 играчи, спечелили Road to TwitchCon Contest, събрани в категорията “Community players” и 1 стриймър, с голям опит в играта, попадащ също в категорията “Community players”.

15-те най-големи стриймъри на турнира бяха:
LIRIK             PhantomL0rd             summit1g sodapoppin              GoldGlove             imaqtpie TSM_TheOddOne              Trick2g              JoshOG iijeriichoii              TrumpSC             Giantwaffle TimTheTatman              LegendaryLea             Towelliee
40-те големи стриймъри на турнира бяха:
CohhCarnage          m0e_tv          Forsenlol          reynad27 Ellohime          EatMyDiction1          Sacriel          CobaltStreak PsiSyndicate          Ms_Vixen          SeriousGaming          SeriousGaming second player hutch          Itmejp          witwix          Hotted89 Anthony_Kongphan          Ninja          Pokket          AnneMunition CDNThe3rd          CrReam          sxyhxy          julia_tv OPscT          PartiallyRoyal          Lowco2525          Grimmmz dasMEHDI          Sattelizergames          ScottJund          GrimmyBear ExecCS          Di3seL          CurvyLlama          Rekcana Bustin_the_Nuts          Vieparlafoi          ANGRYPUG_          Manpons
Четирима от щастливците, от H1Z1 обществото бяха:
SchmoogoogleChef Gobe SoliDfpsomniskillz

Двете кралски битки се развиха изключително интересно. Видяхме как не толкова известни стриймъри и дори случайни играчи от обществото на играта, премериха сили както помежду си, така и с най-големите стриймъри, които играят H1Z1. Един от най-изявените стриймъри на играта, който се справя много добре на личния си канал, не успя да блесне на турнира и това беше младият sodapoppin, който беше първият убит в битка номер 1 и остана извън топ 40 в битка номер 2. Представянето на гиганта в света на стриймърите, Lirik, също не беше толкова впечатляващо, колкото зрителите очакваха, тъй като и той не успя да стигне до топ 10 в нито една от игрите. Една от причините за това е че на турнира бяха отбрани наистина някои от най-добрите играчи на H1Z1, които имаха много различни стилове на игра. Видяхме как Forsen реши да заложи на т.нар. “camper”-ски стил на игра и чакаше някой да дойде при него, за да има по-големи шансове да го убие. Както и се очакваше – това не сработи в негова полза и той не успя да достигне до топ 10 в нито една от игрите. Един от играчите, от когото се очакваше най-много беше OP, който е считан за най-добрият играч на H1Z1 в света. За огромно съжаление на зрителите той успя да стигне само до 4-тата позиция във втората игра. Стилът на игра на summit предразполагаше към много агресивни действия от негова страна и той не изневери на своя начин на игра. Той беше сред малкото играчи, които са готови просто да стрелят във въздуха, с цел да изкарат “кемпърите” от храстите и да се опитат да ги убият, разчитайки на своето добро прицелване, придобито от хилядите часове, прекарани в игра на Counter-Strike: Global Offensive. Говорейки за CS:GO играчи на турнира трябва да отбележа и представянето на m0e, който също не се представи зле, достигайки 5-то място в първата битка. Една от изненадите на турнира беше петият играч от H1Z1 обществото и това беше StickyRice1, който достигна до трето място в първата битка на турнира.

Класиране от първата кралска битка:
 1. Ninja – $19 932
 2. Trick2g – $14 733
 3. StickyRice1 – $12 999
 4. CDNThe3rd – $10 400
 5. m0e_tv – $8 666
 6. sxyhxy – $6 933
 7. ExecCS – $5 200
 8. TimTheTatman – $3 467
 9. CurvyLlama – $2 600
 10. Rekcana – $ 1 734
Класиране от втората кралска битка:
 1. Grimmmz – $19 932
 2. JoshOG – $14 733
 3. SoliDfps – $12 999
 4. OPscT – $10 400
 5. Ellohime – $8 666
 6. julia_tv – $6 933
 7. PartiallyRoyal – $5 200
 8. GrimmyBear – $3 467
 9. omniskillz – $2 600
 10. summit1g – $1 734

Споменатите по-горе H1Z1 Invitational Crates съдържат в себе си много интересни и редки предмети и дрехи, които можете да отворите и след това да използвате в играта. Пример за това са тениски на някои от стриймърите, скин за ножа, скин за AK-47, скин за Shotgun, дори скин за бронираната жилетка, която носите и още много неща.

Пълен списък на предметите и дрехите, които може да получите от H1Z1 Invitational Crate-a:

Дрехи:

Screenshot_4 Screenshot_6 Screenshot_7 Screenshot_8 Screenshot_9 Screenshot_10 Screenshot_11 Screenshot_12 Screenshot_13 Screenshot_14 Screenshot_15 Screenshot_16 Screenshot_17 Screenshot_18 Screenshot_19 Screenshot_20 Screenshot_21 Screenshot_22 Screenshot_23 Screenshot_24 Screenshot_25

Движения в играта:

Screenshot_26 Screenshot_27 Screenshot_28 Screenshot_29

Оръжия:

Screenshot_30 Screenshot_31 Screenshot_32

Аксесоари:

Screenshot_33 Screenshot_34 Screenshot_35 Screenshot_36

 

Източник на картинки: h1z1.com

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *