Gaming Новини Игри

MLG Columbus 2016, следващият CS:GO Major

23.11.2015

author:

MLG Columbus 2016, следващият CS:GO Major

През 2016-та година ще се проведе осмият Major турнир по CS:GO, мястото на това събитие ще бъде Кълъмбъс, щата Охайо. Турнирът ще носи името MLG Columbus 2016 и ще първият Major турнир по Counter-Strike: Global Offensive, който ще се проведе на територията на Северна Америка.

На 20-ти ноември, тази година, Valve обявиха че следващият Major турнир по CS:GO ще се проведе идната пролет, по време на MLG Columbus 2016, а финалните мачове ще се играят в Nationwide Arena. Сградата има огромен капацитет и може да побере между 17 000 и 21 000 души, в зависимост от събитието, което се провежда в нея.

Турнирът ще се проведе от 29-ти март до 3-ти април. В него ще участват осемте отбора от DreamHack Cluj-Napoca, които достигнаха до четвъртфиналите на турнира. По традиция те ще влязат в турнира като “Legendary” отбори, заради класирането си в предишния Major турнир. Останалите осем отбора, които ще участват, ще преминат през офлайн квалификации и ще влязат в турнира като “Challenger” отбори.

Шестдневният турнир ще се излъчва на живо, с висококачествени предавания, осигурени от MLG, като всички мачове ще бъдат излъчвани на официалния им стрийм.

Както на предишните Major-и, така и на този, всички зрители и фенове на играта ще имат възможността да подкрепят любимите си играчи и отбори, купувайки си техни стикери. Отново 50% от приходите от продажбите на стикери ще отидат директно към отборите и състезателите, чиито стикери са продадени. По статистика – приходите от продажби на стикери и автографи на играчи, за трите Major-a, проведени през 2015-та година, надвишават 9 000 000 долара.

През 2015-та година бе постигнат рекорд за гледаемост на мачовете на Major турнирите, като броят на зрителите, по време на финалните мачове, надвишаваше 1 200 000 души, които едновременно гледаха най-важните мачове в историята на всеки от отборите.

MLG Columbus 2016 ще бъде с продължителност шест дни, а наградният фонд ще бъде в размер на познатите ни $250 000. Зрителите ще могат да наблюдават на живо мачовете, както и кадри с играчите, и различни личности, пряко свързани с играта, зад кулисите. Ще има и “Мач на звездите”, както и парти, домакинствано разбира се от MLG. Груповата фаза на турнира, както и четвъртфиналните мачове, ще се играят в MLG Arena. Полуфиналните мачове и големият финал ще се проведат в залата, считана за произведение на изкуството, Nationwide Arena.

Източник на информация и детайли: blog.counter-strike.net
Източник на картинка: us.battle.net

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *