Gaming Новини Игри

PGL Tavern Tales Winter 2015

04.11.2015

author:

PGL Tavern Tales Winter 2015

Започна и другия голям турнир, който се проведе през миналата седмица в Клуж, Румъния.

Организацията PGL е организирали Hearthstone турнир, непосредствено до CS:GO Мajor-а в Зала Поливалент.

Самият турнир е зареден с много добро играчи и голям талант от непознати играчи.  На пръв поглед в зоната за играчи се забелязаха хора като: Ek0p, RDU, StanCifka, Xixo, Hoej и много други. Имаше и много играчи от страната домакин, давайки един по разчупен вид мачове от стандартните за турнир. След 3 дневна групова фаза, от началния брой от 128 играчи останаха 16. Тези 16 играча ще се борят в елиминационна фаза за награден фонд от $25,000. Като първия си тръгва с $10,000 и увереността, че е оцелял в един много тежък формат за играчите. Графика не предвещаваше много време за разговори, а и самата зона на турнира бе доста отделена за добро наблюдаване на срещите, за това и се задоволих основно с монитора в ложата и през стрийма. Ето така изглеждаха последните 16 играча преди започването на фазата на елиминациите.

PGL-bracket

1/8 финал

Както се вижда, голяма част от по известните играчи не стигнаха до фазата на елиминациите. А тези които успяха отпаднаха още в първия кръг. И това за мен е хубаво на Hearthstone, никога не знаеш какво може да те изненада в следващата среща.

Като това което забелязах, че голяма част от момчетата бяха подготвили доста агресивни декове и използваха дори по 3 такива дека, без притеснения от крайния резултат. Това се оказа доста печелившо и разбира се имаше изненади с резултатите. Най-добър пример за това бе шампиона – hanniballz2, той беше с mech mage, aggro hutner и Demon Zoo Lock, подхода му към игрите бе интересен и приятен. Игрите бяха солидни и премислени, колкото това е възможно с агро дек, за да се избегнат неприятни моменти срещу handlock или control warrior. Гледайки финалната серия, видях и какво е противника да е следил играта ти. Faeli беше прегледал предишните срещи и най-вече 1/16 финала, където играчите можеха да променят дековете си. Останах много изненадан, от това което се показа и определено си заслужаваше да се изгледат срещите.

След края на турнира успях да поговоря малко с Lothar, който бе така добър да ни даде интервю, ще се опитаме да го публикуваме в най-близко бъдеще. Той каза доста интересни неща за играта и подхода му към нея, както и какво се случва в отбора на G2 Esports.

Пълен запис на всички предавани срещи може намерите тук.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *