Gaming Новини Игри

Sean Gares напуска Cloud9

25.11.2015

author:

Sean Gares напуска Cloud9

Шон “seang@res” Гарес се оттегли от отбора на Cloud9. Американският гранд остана без in-game лидер.

Решението на Шон да напусне отбора идва само броени дни след отпадането на Cloud9 от турнира Intel Extreme Masters San Jose, където отборът загуби още първия мач с 1:2 от отбора на TSM. Преди участието на C9 на този турнир видяхме отбора да печели два поредни турнира – iBP Invitational (2:1 срещу Team Liquid) и RGN Pro Series Championship (2:0 срещу Renegades), като на RGN турнира видяхме младата американска надежда Бракстън “swag” Пиърс, който се състезава за отбора на Cloud9 в този мач, замествайки именно Шон, който нямаше възможност да вземе участие в този мач. Младият Бракстън се представи меко казано на ниво, при положение че не бе играл състезателен CS:GO от месеци, заради забраната, която младият американец получи. Най-голямо впечатление от него бе направено в първия мач на Cloud9 на турнира, където отборът успя да помете compLexity  на Cobblestone с 16:1, а именно swag беше най-добрият играч на картата, завършвайки мача с рейтинг над 2.00.

1448152296.4403Краят на една ера настъпи, Шон е вън от Cloud9

Споменатите по-горе резултати определено не бяха достатъчни, за да се заличат негативните спомени за отбора от последните два Major турнира – ESL One Cologne 2015 и DreamHack Cluj-Napoca, където американците отпаднаха още в груповите фази и на двата турнира.

Шон Гарес бе съветван да напусне Cloud9, през последните два месеца, и ето че това решение е взето и потвърдено от 27-годишния състезател, който напуска сцената.

Ето какво каза самият Шон в изявлението си, с което напусна отбора:

“Времето, в което бях играч за Cloud9, ми донесе безброй спомени и моменти, които ще помня и обичам цял живот. Получих възможността не само да обиколя света, правейки нещото, което обичам, но бях благословен да го направя с прекрасни хора, хора, които с гордост мога да нарека мои приятели.

Аз пожелавам най-доброто на отбора, без значение кой ще заеме моето място в състава. Убеден съм, че упоритият труд и постоянните тренировки на отбора ще се отплатят, и Cloud9 ще бъде сила, с която другите ще трябва да се съобразяват, през 2016-та година.

Благодаря на моите съотборници, фенове и ръководство на Cloud9, за цялата обич и подкрепа през годините. Винаги ще бъда благодарен за това пътешествие!”

Американският топ отбор ще се възползва от оставащото време до края на годината, за да тества потенциални играчи, които има вероятност да заемат мястото на Шон. Отговорът на въпроса “Кой ще замени seang@res?” ще бъде даден не по-рано от 1-ви януари, 2016-та година. Дотогава Cloud9 се надяват феновете да останат търпеливи и непоколебими, редом с отбора.

1448154302.7187

Изказването и на мениджъра на Cloud9, Трес “stunna” Серантъс:

“Шон е една от най-харизматичните фигури, с които съм имал удоволствието да работя в света на eSport-a. Решението му да напусне състава бе взето от него и ние го подкрепяме на 100%. Неговият стаж в Cloud9, дори и преди това, ще остави голям отпечатък върху играта. Към днешна дата Шон е може би най-завършеният In-game лидер в Северна Америка, в света на CS:GO. Ние сме развълнувани за бъдещето точно толкова, колкото би трябвало и вие да бъдете, защото приближаващата година ще ви издуха.”

Ето как изглежда и настоящият състав на Cloud9:

Jordan “n0thing” Gilbert
Mike “shroud” Grzesiek
Tyler “Skadoodle” Latham
 Ryan “freakazoid” Abadir

Какво ще се случи догодина с отбора? Кой ще бъде новият член на най-добрия северноамерикански отбор? Дали ще видим отново swag на световната Counter-Strike: Global Offensive сцена? Дали няма да се потвърдят слуховете и да видим един от най-добрите CS:GO играчи и може би най-голямата легенда в Counter-Strike като цяло, GeT_RiGhT, в новия и подсилен състав на Cloud9? Кой ще бъде новият in-game лидер на отбора? Все добри въпроси, чиито отговори ще намерим в началото на 2016-та година, когато всичко около отбора ще се изясни.

Източник на информация и картинки: hltv.org

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *