Gaming Новини Игри Ревюта

Tavern Brawl – Double Deathrattler Battler

10.09.2015

author:

Tavern Brawl – Double Deathrattler Battler

Ето го и времето за поредния Tavern Brawl.

Този път любимите ни създатели на играта са подготвили Double Deathrattler Battler. Или иначе казано всички чудовища с ефекта при смърт се активират два пъти.

Изхождайки от името, веднага ми идва като идея да сътворя Druid за бързо генериране на мана и малко теглене на карти. И тъй като ефекта на умирането се активира 2 пъти Loot Hoarder ти дава 2 пъти повече карти, това съответно се отнася и до Bloodmage Thalnos. Така вече имаш 6 карти за теглене от 3 чудовища остава да се нареди условието да спечелиш.

Помислих, добре това ще предизвика много хора да играят агресивно и да си вземат цялата малка 1/2/3 мана паплач, която могат да генерират в комбинация с вече Undertaker. Как да се преbrawl-deathrattleдпазим от това явление? Отговора е доста лесен два броя Lil’ Exorcist – Taunt с допъление 1/1 за всяко чудовище с Deathrattle на противниковото поле. Разбира се Swipe/Wrath са ми задължителни за друида. Както и Innervate/Wild Growth. И за да имам как да спечеля любимото комбо – Force of Nature и Savage Roar. И къде без другите крайно необходими карти Keeper of the Grove, два броя от тях разбира се.

От тук единствената карта която нямаше ефекта бе Savage Combatant – и то с идеята да спирам агрото.

Останаха вече картите с ефекта при смърт. Като за начало след Loot Hoarder исках да имам чудовища, които останат на полето повече време. Това веднага ме насочи към Piloted Shredder и Piloted Sky Golem. За допълнителна защита Sludge Belcher, който е още по-добър с двойния ефект. За да довърша дека използвах Cairne Blodhoof – Cairne дава добро присъствие също тъй като ефекта му вдига два броя 4/5 на полето и Sylvanas – прекалено трудно е да се премахне тази карта или ще изиска използването на Silence ефект. Следва Dr. Boom, макар че нямаше игра в която успях да го изиграя тъй като комбото си вършеше работата прекалено добре , неговата задача е ясно да дава баланс във ваша полза. Последните две карти са Malorne и Sneed’s Old Shredder – Някой от вас би си помислил защо Malorne, 7 мана – 9/7 със ефект когато умре да се върне в дека ви. Реално ставате с 31 карти, а при добро стечение на обстоятелствата след няколкото хода пак ще е на полето и ще увеличи бройката си още повече. Sneed’s е почти задължителен избор за този тип Brawl. Все пак получавате 2 легендарни на цената на една, при това директно на полето, да .. Няма да има ефект от Battlecry, но в повечето случай играта е на 90% ваша след като Sneed’s e освободен от ръката ви.

Нaдявам се, че ще ви хареса идеята ми и ще се забавлявате с дека, така както аз го направих.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *