Gaming Новини Игри

Team SoloMid без CS:GO отбор

04.12.2015

author:

Team SoloMid без CS:GO отбор

Team SoloMid се разделя със своите Counter-Strike: Global Offensive играчи и така организацията остава без CS:GO отбор.

Тази новина дойде от самите играчи, които обявиха, че пътищата им с TSM се разделят. Изненадата е голяма, защото договорите на играчите не са били изтекли, когато те са решили, че е време да напуснат организацията, но въпреки всичко TSM твърдят, че раздялата е станала при “приятелски условия”.

Самата организация се осмели да навлезе в Counter-Strike: Global Offensive през януари, тази година, когато подписа договори с вече бившия състав на dignitas. Оттогава отборът имаше доста успехи, успявайки да спечели няколко международни турнира, като сред тях бяха две издания на FaceIt League, CCS Kick-Off Season, Fragbite Masters Season 4 и PGL Season 1.

Въпреки всички тези успехи, наскоро тръгнаха слухове, че връзките между Team SoloMid и CS:GO състезателите ще бъдат прекъснати, особено след като мениджърът на отбора, Фредерик Бисков, беше уволнен.

Слуховете за разпускането на отбора се появиха малко след DreamHack Cluj-Napoca, когато Бисков, който все още представляваше играчите като мениджър по това време, съобщи на своята Twitter страница, че се провеждат преговори с други организации, които са заинтересовани от датския отбор, но все още нищо не е потвърдено. Тази новина означаваше, че има вероятно догодина да видим dupreeh, device, karrigan, cajunb и Xyp9x в нов отбор. Това вече е факт, след като играчите са прекратили договорите си със северноамериканската организация, а думите, които Бисков е написал в своя Twitter акаунт, буквално преди няколко часа, гласят “Развълнуван съм за следващата година. Нямам търпение да разкрия какво сме ви подготвили, но всичко остава “?” за момента.”.

Изявлението, което са дали петимата топ състезатели, на сайта на организацията, гласи:

“Много сме щастливи, че имахме възможността да работим за организацията. През цялата година ни беше предоставено всичко необходимо, за да бъдем щастливи. Въпреки това дългосрочните ни планове не съвпадаха и вярваме, че най-добрият вариант и за двете страни беше да се разделим. Бихме искали да благодарим на TSM за всичко, което направиха за нас, и се надяваме да имаме възможността да се изправим срещу техния нов състав на бъдещите турнири.”

Докато не бъде намерена, или по-скоро обявена, организацията, за която ще се състезават датските играчи, отборът ще се състезава под името “?”. Датският отбор има два турнира, на които трябва да се състезава, до края на годината – Fragbite Masters Season 5 Finals, който започва днес, както и ESL ESEA Pro League S2 Finals, стартиращ следващата седмица.

Междувременно TSM обявиха, че нямат намерение да се оттеглят от CS:GO сцената. Организацията планира да създаде нов отбор, чието седалище ще бъде близо до Лос Анджелис.

Съставът на TSM изглеждаше по следния начин:

René “cajunb” Borg
Nicolai “device” Reedtz
Peter “dupreeh” Rasmussen
Finn “karrigan” Andersen
Andreas “Xyp9x” Højsleth

Източник на информация и картинка: hltv.org

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *