Игри

The International 5 и какво се случи до момента

04.08.2015

author:

The International 5 и какво се случи до момента

Думи не стигат, за да опиша какво се случва с този турнир тъй като имаше толкова много отбори, толкова много интересни мачове,а също така и толкова големи обръщания на тези мачове и неочаквани резултати и представяния от голям на брой отбори. Но нека започна с груповата фаза и как протече тя :

group1
След първият ден на груповата фаза доста от нещата бяха както хората очакваха – добро представяне на Vici Gaming, LGD и Secret. Може би малко посредствена игра от страна на отбора на EG тъй като взеха само 2 равенства,но като цяло всичко беше очаквано.

group2
След вторият ден най-накрая върха се оформи с отборите на LGD, Secret, EG и CDEC, които завършиха тази тяхна групова фаза в такъв вид с леки размени на първите две места, но това няма такова огромно значение.

group3
След третият ден видяхме изкачване на отбора на Cloud9, които сякаш изпитваха затруднения първите дни да намерят своят начин на игра и им куцаше доста отборната игра за това не се представяха добре. Също така трябва да споменем блестящото представяне на отборът на compLexity Gaming, които никой не очакваше те да се представят толкова добре все пак бяха дори в Топ 4 ! В група Б видяхме пък изкачването на отборите на Virtus Pro и EHOME, които са един от по-добрите китайски отбори в момента на турнира, а Virtus Pro също не са отбор, който бих казал, че можеше да се представи толкова добре все пак има доста по-големи отбори от тях.

group4
След четвъртият и последен ден беше време да се заформят отборите, които щяха да продължат в горният бракет и да се доближат до по-голяма награда от останалите – от първата група както казах това бяха отборите на LGD и Secret като представянето на “тайният” отбор може би беше леко разочароващо някои игри, но сякаш искаха да пробват различни стратегии и тактики докато все още могат. Също така трябва да кажем, че отбора на coL се справи повече от прекрасно и надмина очакванията на всички като завършиха на трето място в тази изключително трудна група ! А отбора на Cloud9 със слаби изяви и пикове през по-голямата част от времето успяха да се доберат до четвъртата позиция. А сега нека кажем и за Б група – там имаше основно избиване от EG и CDEC, които с доминантното си представяне през цялото време заеха първите 2 места в тази група като може би никой не е очаквал младият отбор на CDEC да се представи толкова добре – тъй като те дори не бяха класирани директно за турнира и дойдоха на второ място от квалификациите където бяха победени от отбора на EHOME и след като се пребориха през Wild Card мачовете успяха да вземат впечатляващи победи от големите отбори. Отборът на EHOME продължиха с доброто си представяне от предишните дни и заеха третата позиция и показаха, че наистина са един от най-добрите отбори в Китай. А за четвъртото място имаше битка между Team Empire и Virtus Pro, които завършиха равни по точки и трябваше чрез бараж да се реши кой ще продължи в горният бракет, а кой ще се доближи до елиминации и след оспорвана битка Team Empire надделяха над своите събратя от VP.

keyarena

Главното събитие (Началото на истинската част на турнира) беше отворена с огромна церемония както винаги. Речта на президента на компанията Valve както винаги даде началото на този огромен турнир и този път дори бяха поканили оркестъра, който е изсвирил всичката основна музика на играта да дойдат и да я изсвирят на живо. Това беше доста приятна изненада и всички фенове на DotA 2 определено са изпитали nerd chills. Също така имаше доста интересни интервюта взети от играчите преди техните мачове и като цяло можеше да ги опознаем малко по-добре чрез тях и да се доближим колкото се може по-близо до техният опит и през какво са минали за да стигнат до това, което са те днес.

main1

Но стига съм говорил за тези неинтересни неща нека говорим за турнира и мачовете, които се случиха. Първата игра, която даде и началото на турнира беше между отборите на LGD и Empire, както казах по-рано Empire едвам дори се добраха до горният бракет и цялата им серия започна със загуба срещу силният отбор на LGD, които играха много организирано първата си игра и това им даде и първата победа в серията. Трябва също така да кажа, че отбора на Empire искаха да направят ранен пуш и играта да свърши сравнително бързо, но след като правиха огромни дайвове зад кули на 2-3 пъти играта, както беше в техните ръце им се изплъзна и я подариха на своите противници. Втората игра отборът на LGD решиха да покажат това, което не се получи на Empire с техният Lycan пик, но и те не успяха да пробият базата на Empire на време и техният Anti-Mage игран от Silent показа, че може да фарми колкото целият им отбор и в последните битки на играта почти сам изтриваше целият отбор на LGD като това доведе до равенство в серията. Следващата игра беше решаваща за двата отбора и кой ще продължи с още повече пари в турнира и в следващият рунд съответно и това го взеха доста сериозно отборът на LGD като играха своята игра без грешки и въпреки, че взеха преднината в играта рано те я задържаха и продължиха с внимателната игра и това доведе до тяхната победа и елиминацията на техните противници от горният бракет.
Следващата игра беше между Cloud9 и CDEC – колкото и да ми се иска да направя това да изглежда равно, то въобще не беше като започнем от лошите пикове на Cloud9 до техните безобразни решения през целите им игри и това доведе до убедителна победа 2-0 за отбора на CDEC.
Сега нека кажем и за долният бракет – това бяха отборите, които сякаш всички се надяваха да се представят по-добре, но това естествено не се случи заради високото ниво на игра тази година. Първа игра (тук са само по 1 игра за всеки и е директна елиминация от турнира) беше между MVP.Phoenix и завръщащите се шампиони от NewBee, които като цяло нямаха нито една очароваща игра или представяне за цялата година откакто спечелиха TI4 и това пролича и директно загубиха от топ корейският отбор на MVP.P. След това играха Vici Gaming vs. Na’Vi – двата любими отбора на публиката, които се представиха толкова жалко този турнир, че не мога да намеря правилните думи за тяхната игра. VG след доминантно представяне през голямата част на тази година и доста добро класиране на големите турнири сега в долният бракет на косъм да отпаднат от турнира успяха да победят шампионите от TI1 също така и отбор, който беше на TI2, TI3, TI4 и взеха дори втори места на вторият и третият турнир. Отборът на Na’Vi отпада от TI5 като това им е най-лошото представяне на International до сега – Top 16.
Но нека не задълбавам толкова в тази игра и продължа нататък със следващият мач Virtus Pro vs. Fnatic. Новосъздаденият отбор на Fnatic мачкаше всички отбори в региона на SEA обаче все пак там няма огромна конкуренция и те отпадат от турнира след като се срещнаха със по-сериозен противник в лицето на VP. Естествено не беше само до това, че отборът на VP беше толкова по-добър от тях, техните пикове бяха много лоши и също така си позволиха да сменят позиции на техните играчи по средата на турнира и да дадат герой на най-добрият играч от техният отбор, който не го е играл или тренирал до сега и това съответно доведе до съкрушителна загуба, която доведе до краят на Fnatic и за този The International. Последната игра за първият ден беше между отборите на IG vs. MVP Hot6ix. Корейски отбор също така доста нов, който успя да се пребори с другите отбори, които бяха на второ място от Wild Card, но само до там тъй като свършиха последни в групите и след като се срещнаха с един от китайските грандове IG (които също играят доста зле за сега в турнира) изгубиха моментално. Все пак доста впечатляващо представяне за един толкова нов отбор !

Това е за сега каквото се е случило като игри на този TI5 останете с нас и нашите стриймове, за да следите как протича той.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *