Gaming Новини Игри

World Cyber Arena – EU Pro Qualification

10.08.2015

author:

World Cyber Arena – EU Pro Qualification

World Cyber Arena е голямо мултигейминг събитие организирано от YIGI (Yinchuan International Game Investment Co.Ltd) за втора поредна година в Китай. Събитието се провежда през август месец, като включва и Hearthstone към други значителни игри.

Квалификациите за турнира се провеждат на етапи. Тези квалификации имат Про и Опен вариант. Поканите за Про цикъла получиха  16 от най-добрите на континента:

WCA-Invites

Те взеха участие в две фази – онлайн и офлайн.

Оналйн фаза излъчи четирима претенденти,  които да се състезават на офлайн фазата за трите места отредени за Европа.

Самата офлайн фаза на турнира се проведе на наскоро завършилия Gamescom в Кьолн, където имаше и голямо изложение на Blizzard Entertainment. Изложението включваше различни презентации и състезания, както и зона за тестване на различните игри, които компанията разработва.

Играчите бяха разделени на две групи по осем участника, като първите двама се класират за офлайн фазата.

Група А:

След неявяването на Gaara, пътят на StanCifka към финала и класирането му за офлайн фазата бяха отворени. Kolento очаквано доминира през долната част на бракета и се класира за финалите без особени проблеми.

WCA-A

Втората група бе доста по-оспорвана не само като присъствие на играчи, но и като мачове.

Група Б:

WCA-B
Lothar и Savjz направиха много добър мач, от който в крайна сметка финландеца излезe победител и си осигури мач със съотборника на Lothar, Thijs. Thijs спечели този полуфинал и се класира за офлайн фазата. В долната част на бракета присъстваха доста интересни имена: Lifecoach – още един от членовете на Nihilum, гърците Hawkeye и Dethelor,  които показаха доста добра игра на последния Dreamhack, както и Maverick – име добре известно в HS средите с постоянството си. Lifecoach очаквано взе първия мач без много проблеми, докато Hawkeye беше неочаквано победен без да спечели игра от Maverick. Полуфиналната среща от своя страна бе на друго ниво и се стигна до пет игри преди да бъде излъчен победител в лицето на Lifecoach, който се класира също като съотборника си за офлайн фазата.

Финалите на квалификацията от своя страна също бяха в 2 фази – за максимално удоволствие на зрителя и  за най-голям брой мачове.

Първата фаза бе групова – всички играчи играха срещу останалите BO5 мачове за класиране. Lifecoach излезе победител от тази фаза, давайки му най-добри шансове да се класира за турнира, след кат обе поставен в следващата фаза. Втори в класирането излезе StanCifka, след като загуби само от победителя. Thijs остана трети, като най-голямата изненада бе последното място за Kolento, което значеше, че той започва следващата фаза от квалификацията от рунда на загубилите.

Втората фаза на турнира беше бракет на двойна елиминация за първите двама и директна елиминация за третия и четвъртия. Във финала на победителите Lifecoach отново победи StanCifka, с което си осигури сигурно класиране на турнира, без значение какви ще са останалите резултати. В долната страна на бракета Kolento започна силно и спечели срещу Thjs, изхвърляйки го от турнира и печелейки място в турнира, както и среща със Stancifka. Среща бе спечелена от Kolento той се класира на големия финал за среща с Lifecoach. Финала от своя страна достави много интересни и емоционални игри, където Kolento излезе краен победител с 3:2, правейки едно много голямо завръщане от последното място до първото. Освен класиране за турнира имаше и съответната награда за всеки от участниците.

Така вече са ясни девет от всички участници, след като през юли минаха про квалификациите за Америка и Китай.

Участници:

WCA-Pro
Ще следим развитието на квалификациите и кои други играчи ще се присъединят към списъка.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *