Gaming Новини Други Игри Турнири

Какво се случи на Let’s Play Spring?

03.03.2016

author:

Какво се случи на Let’s Play Spring?

Какво се случи на Let’s Play Spring 2016?

Кратък блог от екипа 🙂

През изминалите дни се проведе Let’s Play Spring 2016, където имаше купища забави. Събитието се проведе на 20ти и 21ви февруари в прекрасния клуб JoyStation в Студентски Град, София. Изживяването за нас беше вълшебно и във всеки един момент се зареждахме от позитивната енергия, която вие – нашите фенове ни споделяхте.

Приключението за нас започна още от ранните часове на 20ти февруари, когато целия екип на GPlay се бяхме събрали и вече се хайпвахме супер много за предстоящите дни. Месеци подготовка, купища планове, срещи и подготовки водеха до момента, в които отваряме вратите. Кулминацията на огромни купища усилия и емоции от екипа на GPlay най-накрая щеше да се случи. След почти безгрешните проверки на звука, видеото, стрийминга, светлините и всички неща, които може да се объркат, бяхме готови да отворим вратите за посетителите.

Зареждаме се пред вратите

VR демото на AMD беше едно от първите неща, които бяха налазени, заедно със зоната за свободни игри, където се джиткаше на Acer Predator лаптопи. Естествено, едновременно с това бяха изложени едни рейсинг седалки, които като че ли бяха изкарани от бъдещето, но бяха тук на събитието. Те представляваха едва ли не сглобен волтрон от PlaySeat седалка, волан от Logitech и любезно предоставена игра от Пулсар, която беше Gran Turismo 6 за PS4.

Демото на AMD
Playseat седалката с волан от Logitech и Gran Turismo 6 от Пулсар

Също така, освен тези гъзарийки, имаше и GPlay щанд, начело с Kerrhigh и няколко девойки, на който всички ентусиазирано гледаха как се въртят SanDisk SSD ревюта, тестваха се падове, мишки, клавиатури и специалните слушалки на HyperX – Cloud II. Даже имаше толкова голям наплив от желаещи да си вземат брандирания пад на GPlay, че бройките ни свършиха малко след края на първия ден, но този проблем беше много лесно решен и сме благодарни, че имаше толкова голямо желание да се изкупуват тези падове! 🙂

GPlay щанда
SanDisk SSD

Какво е едно геймърско събитие без турнири?

От TP-Link и AcerPredator се движеха 1v1 купи съответно по Counter Strike: Global Offensive от AcerPredator на прекрасните им лаптопи във Free to Play зоната и от TP-Link по HearthStone. 🙂

1v1 турнири
1v1 турнири

Заедно с това течеше и FIFA Pulsar Cup турнир, който беше администриран от Емил “beast” Димитров и се цъкаше на PlayStation-и от Пулсар на едни завидно готини телевизорчета.

FIFA 2016 турнир

Също така от Gigabyte бяха една стъпка напред, защото освен 1v1 турнира по Mortal Combat X, имаха и още едно Virtual Reality демо, но този път със страшни игри, което беше също толкова готино, колкото демото на AMD. Много приятно изживяване като цяло!

GigaByte VR Demo

Атмосферата вече се нажежаваше, защото лимита от участници за StarCraft 2 турнира се запълни главоломно бързо, а и HearthStone-а не остана по-назад. Готините ни админи в лицето на Druida за StarCraft II и Naregar, Fondo и IesdiSE за HearthStone успяваха да задържат реда и да спомагат за гладкото протичане на тези турнири.

HearthStone турнирът се провеждаше на AcerPredator таблети, както и на Windows-ки таблети Point of View WinTab, предоставени от Вали Компютърс.
А пък StarCraft-а беше на 10 Fujitsu машини предоставени от Вали Компютърс, на които също така играчите се записваха самички за тези два турнира, които бяха на принципа записване на място. Благодарение на това, записването на играчите стана безпроблемно и много скоростно. 🙂

HearthStone играчи

Всичко течеше гладко, докато през това време нашият любим водещ и коментатор – ZinG събираше сърцата на публиката, като размяташе всякакви готини неща, които бяха любезно предоставени от нашите спонсори.

Let's Play Spring Sponsors ZinG мята награди

Изведнъж светлините изгаснаха. В залата настъпи тишина. Часът беше 13:00 и от колоните се чу звук от мятаща се flash-ка. Беше пуснат трейлърът на събитието и уникално якото озвучение в залата ни помогна да му се насладим на макс. На главната сцена вече се качваха първите отбори по Counter Strike: Global Offensive, които се бяха класирали за събитието от онлайн квалификациите, проведени в предните седмици.

Нажежеността в атмосферата вече беше на макс, а турнирите започваха.

На главната сцена ясно се виждаха едни прекалено яко-светещи Eizo монитори, които вървяха на 120Hz, а пък машините бяха от серията на Acer Predator G3, които бяха с доста завидни характеристики – 8 гиги рам, Intel i7 6700k процесори и GTX 970 видео карти. Като цяло по-добър начин да играем качествен CS няма – свинска машина и добър монитор с висок рефреш рейт = рай!

Главната сцена на Let's Play Spring

От двете страни на главната сцена имаше по една видео стена, на която ясно се виждаше играта, която се играе в момента на главната сцена.

Същото това можеше да се гледа и в лятната градина на JoyStation, където хората вече бяха седнали на хапване и пийване, а пък StarCraft 2 играчите се бяха насъбрали, за да си поговорят коя раса е имбава, или коя стратегия е “модерна” в момента.

Играчите в морската градина

Между игрите на главната сцена имаше и много раздаване на награди, игри с публиката от типа на рап батъли, танци-манци и други щуротийки. 🙂

ZinG мята награди

StarCraft II и HearthStone мачовете се играеха в специално обособени зони за това, а кастърите бяха там и осветени от един проектор, наливxzаха доста мощно енергията си в това да задоволят всички онлайн зрители. Същото важеше и за всички, които гледаха главната сцена и главния стрийм. По време на събитието имаше общо 3 стрийма, които постоянно вървяха и отразяваха част от случващото се за онлайн аудиторията на GPlay.

StarCraft II Players

В първия ден от събитието се изиграха груповата фаза по StarCraft II, състояща се от 8 групи, която беше коментирана от NoThx и stakimaN на twitch.tv/doomnothx.

StarCraft II Casters

Паралелно с това се изигра и първият рунд от 64 играчи по HearthStone, като всяка среща там беше BO3, за да е честно за играчите. Тези срещи бяха коментирани главно от Sarconick, с леко рамо от време на време от Diggy и Fondo. Излъчването беше на twitch.tv/gplaytv2.

HearthStone Casters

Срещите по LoL и CS:GO от главната сцена се предаваха по главния канал на GPlay – twitch.tv/gplaytv1
Коментаторите за League of Legends бяха GhostRacoon и Diggy, а за Counter Strike: Global Offensive бяха незабравимите ZinG и Myth.

CounterStrike Casters

Първият ден продължи до късните часове на съботната вечер, защото отборите по CS на Home Dominant и BPro Gaming играеха полуфинал, който беше толкова оспорван, че умората на екипа беше едва забележима, защото качественият CS и огромното напрежение превъзмогваха всички пречки. Към 12:00 вечерта приключихме с първия ден, като късният час не попречи на не-малка група зрители да изпитат насладата от нажежени електронни спортове на живо в България!

Публиката на Let's Play Spring

Вратите за втория ден се отвориха в 11:00. И планът беше същият – да се разцепим от игрички и да си правим кефа, защото сме дошли да се радваме на качествен гейминг. Така и се случи! Турнирите по CS:GO, LoL, Starcraft II и HearthStone продължиха по план и залата отново се изпълни с фенове, тракащи клавиатури и кликащи мишки.

HS

Първи приключи турнирът по HearthStone:

1-во място: TorkvemadaBG – 350лв + TP-LINK Power Bank TL-PB10400

2-ро място: Deadbringer – 200лв + TP-LINK Power Bank TL-PB10400

3-то място: VIA – 100лв + Plantronics Rig 500

4-то място: Slawwi – 50лв +  SteelSeries Qck


CS

Последвани от Counter Strike: Global Offensive

1-во място: Home Dominant 1500ЛВ +5 TP-LINK Power Bank TL-PB10400

2-ро място: bltzkrG 500ЛВ +5 TP-LINK Power Bank TL-PB10400

3-то и 4-то място – Spirit Power и Bpro Gaming ваучер за 200 лева от магазини Pulsar Games


LoL

League of Legends:

1-во място: GPlay 1500ЛВ +5 TP-LINK Power Bank TL-PB10400

2-ро място: All washed up 500ЛВ +5 TP-LINK Power Bank TL-PB10400

3-то и 4-то място Teamless и Дълбока Kъща – ваучер за 200 лева от магазини Pulsar Games


fifa pulsar cup

FIFA 2016:

1-во място: Кирил Петров 350лв

2-ро място: Валентин Георгиев 200лв

3-то място: Мартин Бойков 100лв + ваучер за 120 лева от магазини Pulsar Games

4-то място: Мариян Петков 50лв + ваучер за 80 лева от магазини Pulsar Games


SC2

и StarCraft II:

1-во място: btmn 350лв + TP-LINK Power Bank TL-PB10400

2-ро място: PRADA 200лв + TP-LINK Power Bank TL-PB10400

3-то място: Leo 100лв + Plantronics Rig 500

4-то място: ArchangeL 50лв +  SteelSeries Qck

Шампион на Let's Play Spring 2016

Надяваме се, че емоцията, щастието и цялостното изживяване, което витаеше в атмосферата на JoyStation през тези два незабравими дни, не е захранвало само нас, ами и вас – нашите фенове. Ще се радваме да имаме все повече и повече възможности да организираме отново такива прекрасни събития и да имаме все повече поводи за такива щастливи статии!

Всички записи, коментирани срещи по трите стрийма, както и бонус клипчета са качени на нашият YouTube канал!

http://youtube.com/gplaytvbg

Всички снимки от събитието са качени във Facebook. (линк)

Благодарим ви, че дойдохте!
Очакваме ви и на бъдещите ни събития!

Искрено,
Екипът на GPlay

Следете какво се случва на IEM Katowice през нашите очи във Facebook страницата ни! 🙂

GPlay на IEM Katowice 2016
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *