Gaming Новини Технологии

Джаджа за превод в реално време

22.05.2016

author:

Джаджа за превод в реално време

Не може да не сте се намирали в ситуация, в която да жестикулирате или да сочите наляво-надясно в опита ви да комуникирате с чужденци.

От Waverly Labs са разработили слушалка, която да предоставя симултанен превод в комбинация с апликация за телефон.

Слушалката се казва The Pilot (Пилотът) и изглежда невероятно. А е и доста шано:

pilot

 

По план трябва да излязат на пазара през септември месец. Цената в магазина ще бъде между $249 и $299. Ако сте сред първите (Early Bird) ще можете да си я вземете срещу $129 (първа вълна), после за $149 и $179+. Можете да се запишете тук от 25 май.

Пакета включва две слушалки, зарядно и апликация за телефона. Чрез апликацията можете да си свалите нужните езици, като първите са латински – английски, испански, френски, италиански, и т.н.). След това ще се включат езици от славянски, арабски, азиатски и африкански езикови групи.

Ще можете да си сваляте допълнителните езици срещу такса, но ако сте си закупили бройка по време на първата кампания (на 24 и 25 май) ще получавате всички такива ъпдейти безплатно.

Първата генерация ще работи само ако си разговаряте с човек, който също има слушалка – именно заради това в комплекта има две. Следващите модели ще могат да превеждат всичко около вас, не само разговора със събеседника ви.

Ако пък имате само една слушалка, вашият събеседник ще може да използва апликацията от телефона. Но в крайна сметка целта на The Pilot е да направи контакта между двама души по-истински и без ограничения. И да, ще може да работи без интернет връзка – особено полезно когато сте в чужбина и не искате да давате тежки пари за роуминг 🙂

 

Ако пък не можете да отделите $149, можете да похарчите $33 и да си вземете Iconspeak тениска

iconspeak

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *