Gaming Новини

Където има competitive има и експлойти – Overwatch

09.07.2016

author:

Където има competitive има и експлойти – Overwatch

Тази седмица в Overwatch сегмента със stakimaN си говорихме за новоизлюпения Competitive мод на Overwatch и недобронамерените хора, експлоатиращи бъг в играта, позволяващ им да събарят целия сървър!Миналата седмица Blizzard откриха първият официален сезон на Overwatch за PC, като от тази седмица вече е достъпен и за играчите на XBOX и PlayStation. За да играете е необходимо да сте 25ти level, като първите 10 игри са познатите ни “плейсмънт” мачове, които за разлика от останалите игри нямат много по-голяма тежест от стандартните такива, а по-скоро помагат за намиране на отправната точка, от която да започнете и същинската игра.

Новото нещо обаче е самата система – за разлика от всички останали игри, тук тя се нарича “Skill level” и може да бъде от 1 до 100, като всички започват около средата – 50. При достатъчно победи преминавате напред и съответно при определен брой загуби се връщате назад, като иновативното в Overwatch e така нареченият “Personal Skill” или персоналните ви умения. В Overwatch не е важно само дали сте спечелили или загубили, но и какво вие самите сте допринесли за резултата на играта.


competitive

Само времето ще покаже дали тази система е по-добра от вече установените такива, но аз лично смятам, че има огромен потенциал и стига да бъде настроена правилно има възможността да бъде най-добрата.


Нямаше обаче да бъде истински Competitive ако нямаше кой да се опита да по един, или друг начин да го “счупи”.

Именно това се случи и в последните седмици, в които се разкри, че има бъг в играта, позволяващ на един играч, играещ Hanzo или Genji, да крашне целия текущ сървър!

Hanzo Genji bug Overwatch

В резултат на това играта не се брои нито за победа, нито за загуба.

Близард се заеха доста сериозно със случая като очакваме бърз пач, а междувременно сурово наказват всички замесени с перманентен бан, което не е никак малко за игра, струваща 40€.


Дебютира и първият клип от поредицата, целяща да ви запознае с героите в играта, като избрах да започнем и с най-играният ми герой – Lúcio.

Voice: digggi; Монтаж: Myth Films
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *