Ревюта Технологии

GPLAY RX POWER е най-ефикасния компютър

30.08.2016

author:

GPLAY RX POWER е най-ефикасния компютър

GPLAY RX POWER е името на звяра, който ще разгледаме. Една невероятна машина, която за нас е най-добрата засега в онлайн магазина на Gplay.bg. На външен вид не изглежда кой знае какво, но отвътре е същински хищник и няма игра, която да може да му се опъне.

Съвсем скоро ще можете да го видите в действие на Let’s Play @ Aniventure, както и на бъдещи издания на Let’s Play, но сега е време да видим какво кара RX Power да лети.Злобната машинка се захранва от последна генерация компоненти и именно това я прави толкова достъпна и мощна. Преди няколко месеца, или направо година, трябваше да платим огромна сума само за да имаме такава производителност. Сега това вече е реалност и с по-къс бюджет.

GPLAY RX POWER
Процесор Intel Skylake Core i5-6400 2.7GHz, 6MB, 65W
Видеокарта Gigabyte AMD Radeon RX480, 8GB GDDR5, 256 bit
Дъно ASRock B150M Pro4
RAM Kingston 8 GB DDR4 2133 Mhz
SSD 120GB SSD TEAM L3 EVO
Твърд диск Toshiba 1000 GB 7200 rpm
Захранване FSP HEXA 500W, 80+
Кутия Thermaltake Versa H22
Гаранция 36 месеца
AMD RX480

Навярно вече ви прави впечатление, че RX Power не е компютър за подценяване. Всички части са перфектно подбрани една за друга, което го прави една чудесна съвреманна машина. Беше ми изключително приятно да тествам и да играя игри на него, като дори на моменти се отплесвах от красотата и високия FPS, защото всичко беше толкова плавно и красиво. И всичко това е благодарение на зверската видеокарта и Skylake i5-цата.


Но нека всъщност да видим за каква мощ точно става въпрос?

1. Counter-Strike: Global Offensive
csgo

Тестът съм направил на ниски графики, като съм вдигнал сенките на макс – така играят повечето професионални играчи, както и аз, затова избрах тези настройки.
Както знаете – процесорът е може би най-важното нещо в CS:GO и затова виждаме, че средния ни FPS е 318, а максималния достига над 400 в някои случаи, което е супер найс за набиването на няколко каски на лошите.

2. DOOM
doom

Нека да видим как ли ще се справи RX POWER с DooM?
Пуснал съм всичко на УЛТРА, NIGHTMARE и други такива страшни думи. AntiAliasing е на макс и благодарение на новото API на име Vulkan, което е нещо като DirectX и OpenGL, но е супер оптимизирано за AMD видеокарти.
И резултата си личи – минимално 144FPS в DooM Multiplayer, където е максимално меле. Средния FPS е към 144, а максималния е достигнал 244. Тестът е за 10 минути по време на Deathmatch в мултито – адското!

3. Grand Theft Auto: V
gtaV

В GTA V графиката също беше на макс, но не почти. Трябваше да изключа AntiAliasing-а и няколко ефекта, за да мога да стигна над 60 fps, но това не ми попречи да се радвам на графиката, която все пак беше изумяващо яка. По-готиното е, че постоянно се поддържаше този FPS, което беше наистина добре за компютърчето. Средният FPS от 64, както и максималният от 90, бяха много добър резултат за тази игра, която изисква малко повече процесор от другите заглавия.

4. No Man’s Sky
nomansky

No Man’s Sky е заглавие буквално излезнало миналата седмица. Как ли ще се справи компютърчето с огромната вселена на играта? Трябва да призная, че поиграх малко повече отколкото ми трябваше за теста просто защото е … толкова красиво на макс. Средния FPS беше към 60, но ако махнем AntiAliasing сигурно ще се увеличи доста. В крайна сметка усещането е уникално и е невероятно завладяващо. А лазера, ефектите и летенето в космоса буквално и преносно ме пренесоха във вселената на No Man’s Sky.

5. Rise of the Tomb Raider
riseofthetombraider

В Rise of the Tomb Raider имаше много интересни резултати. Играта не е добре оптимизирана за AMD видеокарти, но все пак я пуснах на Very High настройки и и буквално всичко беше на макс, като използвах DirectX12. Няма такава графика. Уникално усещане + косата на кака лара се развяваше бурно благодарение на HairWorks технологията. FPS-а беше средно към 60, но пак повтарям – играта не е оптимизирана добре за AMD и все пак имахме над 60 среден FPS. 🙂

6. Rocket League
rocketleague

И просто за фън реших да тествам и Rocket League – забавна и популярна игра в последно време, която сама се сложи на абсолютен макс и беше права. 😀 Малко счупихме FPS-метъра, но какво да се прави – беше забавно и ми беше и интересно колко ще има. 🙂 И да … средно имаше 200, а най-малката стойност беше едва 150. Забавна игрица, ако нямате какво да правите след работа или след училище – пробвайте я.

GPLAY RX POWER

Като цяло не знам какво повече мога да кажа. Цифрите говорят сами за себе си, а видеокартата на AMD е разцепващо добра. Всичко зареждаше светкавично заради SSD-то, а процесорът … какво повече мога да кажа за него, освен, че температурата му не надвиши 45 градуса под пълно натоварване.. Видеокартата съответно не вдигаше над 82 под натоварване, но това и е лимита.

RX Power със сигурност няма да ви разочарова и в близките няколко години съм сигурен, че няма да има затруднения дори и с най-тежките заглавия! Ако искате автографи от GplayTV, или пък по-добро SSD, повече рам и някоя друга джунджурийка, винаги можете да го напишете като коментар под поръчката.


Гаранцията на всички компютри в Gplay.bg е 36 месеца, или 3 години, така че няма за какво да се притеснявате.


GPLAY RX POWER
GPLAY RX POWER, както и много други продукти, можете да намерите в магазина на Gplay!
Gplay
Екипите на GplayTV и Gplay.bg ви пожелават приятно цъкане!
Всички компютри можете да видите тук!
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *