Ревюта

ZOWIE – Битката на мишките!

20.06.2016

author:

ZOWIE – Битката на мишките!

FK1 vs ZA12 vs EC1-A

В момента в който продуктите на ZOWIE дойдоха в България, от екипа на GplayTV получихме невероятната възможност да изберем по една от тяхните мишки и да и направим ревю.

Съответно … stakimaN, Myth и ZinG направиха своя избор!

stakimaN
FK1
ZOWIE FK1

Myth
ZA12
ZOWIE ZA12

ZinG
EC1-A
ZOWIE EC1

Ревюто ни можете да видите тук:
(монтирано от бог Myth 😉 )


ZOWIE FK1

ZOWIE FK1

Изработката на FK1 е от изключително добра пластмаса, а усещането е на тежка мишка над която имате съвършен контрол.

Това е един от най-старите модели на ZOWIE и FK1 набра изключителна популярност сред CS играчите, заради баланса и липсата на драйвери.

“FK1 е мишката без компромис на ZOWIE.”

DPI-ят на FK1 варира от 400 до 3200, като можете да преминавате през степените на DPI с бутойнчето от долната част на мишката. Там се намира и най-добрият оптичен сензор на пазара, който е във всяка една много добра мишка, а именно Avago 3310. Той работи на 1000 херца, но можете да го сменяте на 250 и 500. Суичовете на всички 7 бутона на FK1 са Omron и са много леки за натиск, което ги прави доста приятни за употреба.

Като цяло FK1 е абсолютно нормална мишка – нито прекалено голяма, нито много малка.

С изчистения си дизайн, перфектния сензор и липсата на драйвери, FK1 несъмнено е моя избор.

stakiman


ZOWIE ZA12

ZOWIE ZA12

Тази красавица е една от много перли в короната на ZOWIE. Важна част за всяка една геймърска мишка е нейната форма и прецизност, като ZA12 ще ви впечатли във всеки един от тези аспекти.

“Веднага щом я сложих и влязох да поиграя любимия си CS:GO усетих разликата с другата мишка, която използвам в момента.”

Грипа или формата са стандартни без излишни извивки, което я прави идеална, както за лява така и за дясна ръка. От двете страни има по 2 бутона, които можете да програмите спрямо нуждите си по време на игра. Скрола е изключително приятен за докосване и за разлика от много други мишки, с които съм играл, е доста лесно достъпен.

DPI рейнджа на мишката варира от 400 до 3200, като смяната става изключително лесно с бутона в долната част на мишката. Рейта на ZOWIE ZA12 има 3 опции – 125, 500 и 1000 херца. Както всяка мишка на ZOWIE и ZA12 е плъг енд плей. Сензорът й е Аваго 3310, а Lift off distance й е от 1.5 до 1.8мм. В крайна сметка мишката е изключително удобна и прецизна.

Прецизността определено не може да се опише и ако сте фен и търсите най-качественото ZA12 ще ви го предложи и то в излишък!

Myth


ZOWIE EC1-A

ZOWIE EC1-A

Избрах ZOWIE EC серията поради хиляди причини, като някои от тях са това, че реално първата мишка, в която се влюбих бе Razer DeathAdder. Веднага щом разбрах, че ZOWIE имат мишка, която има подобна форма и размери … за мен беше ясно.

Тук е момента, в който трябва да ви кажа, че серията EC се предлага в два размера, като разликата можете да разберете в цифрата спомената в модела – EC2-a е по-мъничката, а EC1-A е по-голямата, като това се изразява само в едни 5мм. Дължина, ширина и 3 мм гърбичка.


Абе, формата е наистина страхотна и предпочитана от над 70% от про играчите на CS:GO.

Да, това е другата причина, поради която избрах да тествам EC серията. Forest, FalleN , JW и почти всеки легендарен играч я изполва.

“Формата, изработката и покритието на мишката са просто СКАНДАЛНИ!”

Това е една от най-удобните мишки, която някога съм хващал в ръка. Сензорът 3310 е точно толкова прецизен, колкото го хвалят навсякъде. Мишката отново е без нужда от драйвъри и това всъщност е нещо, което не подозирате, но адски много ще ви допадне.

Тук трябва да кажа, че EC серията всъщност е единствената, която е по-атрактивна от останалите модели само и единствено благодарение на факта, че скролът свети в червено, синьо, лилаво и зелено. И като заговорихме за скрола … като цяло скролчетата на ZOWIE ще ви се сторят странни в началото, но после ще разберете, колко добри са всъщност.

Основните бутони няма какво да ги коментирам, доста добри са и са с лек наклон надясно, което допринася още повече за удобството. Няма обаче да премълча страничните. Тях използвам изключително често и да ви кажа малко съм разочарован и то не от позицията, ами от дълбочината им .. направао е ужас, заради Huano суичовете на бутоните отстрани (а не Omron), но пък поне EC серията е единствената, която няма други два от дясната страна.

Като за финал мога да кажа, че определено не дадох голям шанс на мишката, а тя го заслужава. Подозирам, че EC1 ми бе голяма и това малко ми повлия, но усещането, историята, детайлите, които седят зад мишките ZOWIE определено ме изкушават адски.

И въпреки семплия си вид ги желая УЖАСНО!

ZinGПериферията на ZOWIE, както и много други продукти, можете да закупите от магазина на Gplay!
Gplay
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *