Gaming Новини Игри

Нова игра от създателя на X-COM!

28.04.2017

author:

Нова игра от създателя на X-COM!

Първоначалния създател на X-COM, Julian Gollop, разказа за следващия си проект, началото на миналата година – стратегическата игра Phoenix Point. Скоро след това се появи screenshot, но нищо не чухме от него, поне не и до скоро, когато съобщи за началото на кампания във FIG и за целта си да пусне играта в края на 2018 г.

phoenixpoint07

Във Phoenix Pint, човечеството е било избито от ужасяващ извънземен патоген, наречен Pandoravirus. Късметлиите са умрели бързо, но голяма част от останалите са мутирали в ужасяващи псведо-извънземни, които се размножават чрез клониране. Последните останки от човечеството, отчаяно се опитват да оцелят в изолирани лагери, разпространени из целия свят. Работата ви като част от проекта Phoenix – международна организация, която има за цел да се активира в отговор на планетарна опасност – е да откриете какво се е случило с останалите елементи от проекта Phoenix и да върнете човечеството от ръба.

Извънземните, обаче, не са единствения ви проблем: Някои от най-големите и най-могъщите оцелели групи имат радикално контрастиращи идеологии, и не обичат да им се казва какво да правят. Ще трябва да водите преговори и да се пазарите с групите, които срещате, да правите съюзи или ако не вървят нещата, да се разправите с тях по друг начин, което едва ли ще е без последствия.


Gallop казва, че Phoenix Point взима вдъхновение от двете игри на X-COM, които е създал, както и reboot-a на играта Fraxis, на която самия той е голям фен.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *