Gaming Новини

App-овете, които блокират синята светлина, подобряват ли качеството на съня ни?!

29.01.2018

author:

App-овете, които блокират синята светлина, подобряват ли качеството на съня ни?!

Доста проучвания излизат наляво и надясно относно темата. Но въпроса е дали наистина приложенията, които твърдят, че ни предпазват от синята светлина на екраните, които ползваме, ни помагат, и ако отговорът на въпроса е положителен, то до каква степен?!

Asset-1@2x-1

Експерти от NPR казват, че има полза от използването на приложенията – с което сме съгласни, но в същото време, вие като потребители не получавате достатъчна защита.  На всичкото отгоре, с програма за сменяне на светлината, вие манипулирате цветовете на екрана  си и те в крайна сметка изглеждат така, сякаш са били на солариум 😀

Независимо дали се занимавате с изкуство, игри, фотография или просто сърфирате в интернет, последното нещо, което искате, е всичко да изглежда неестествено. Освен това, дори и в оранжево, яркостта на екрана все още съдържа синя светлина.

side-by-side-screens

Експерти предупреждават, че прекаленото подлагане може да доведе до дегенерация на макулата и увреждане на ретината. Макар че може да отнеме известно време, за да възникнат такива увреждания, това са проблеми, които могат да бъдат предотвратени. За съжаление сме обградени от изкуствена светлина и няма как да се отървем от нея, но можем да се защитим. Така че остават два варианта: A) Да променим начина си на живот така, че да можем да се измъкнем от изкуствени източници на светлина преди лягане или; Б) Да поставим чифт очила – както препоръчват експерти -, които ще защитят очите ни през целия ден и през нощта.

shutterstock_379805482-1024x683

Ако сте уморени от чувството на напрежение, недостиг на сън и ако се притеснявате за здравето на вашите очи, е време да си вземете чифт GUNNAR! Няма нужда от приложение – да получите защитата, която ще ви помогне да възстановите съня, от който имате нужда!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *