Gaming Новини Игри

Kursk ще излезе по-рано от очакваното

02.10.2018

author:

Kursk ще излезе по-рано от очакваното

Преди известно време в радара на Gplay TV беше попаднала една предстояща игра на име Kursk, която още тогава ни грабна вниманието.

Дълго време нямаше почти никаква информация за играта, но вече са ясни повечето подробности.

Ако името ви се струва познато, то има защо. Играта е базирана на историята на руската атомна подводница К-141 “Курск“. Подводницата потъва през 2000 г., като загиват всичките 118 пасажери. Официалната версия за инцидента е,че учебно торпедо се е взривило в торпедния отсек. Не е ясно дали в играта ще се следва с точност тази сюжетна линия.

Kursk е документална приключенска игра в която влизате в ролята на шпионин. Целта ви е да съберете информация за торпедата “Шквал“, които по това време са предизвиквали голям интерес у всички главни разузнавателни служби по света.

Геймплея е first-person, като ще можете не само да се разхождате свободно из подводницата разкривайки тайните ѝ, но ще имате възможността да посетите Москва и гарнизонното градче Видяево.

Първоначално играта беше планувана да излезе през януари 2019 г., но датата е преместена на 7 ноември този година, като идеята е да съвпадне с премиерата на филма носещ същото име. Очаква се до средата на 2019 г. да излезе и за конзоли.

Благодарим на Димитър Стоев за новината =) 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *