Gaming Новини

Plovdiv Game Jam 2018 идва скоро!

16.01.2018

author:

Plovdiv Game Jam 2018 идва скоро!

Дойде края на януари, а знаете какво означава това – време е за Plovdiv Game Jam 2018!
За последните четири издания са били изядени много пици, изпити много кафета, измислени над 40 игри и прекарани общо поне 12 безсънни нощи. А вие бяхте ли там?

На разположение са били нови технологии, като Tobii eye tracker, VR reality и 3D принтиране.  Какви ли ще са тази година?!
Много нови запознанства, сполучливи партньорства, невероятна вълна от вдъхновение и огромна доза забавление.
Тази година ще продължи в същия дух през последния уикенд на януари – 26,27 и 28, в ТУ – филиал Пловдив.

Първият ден, както повелява традицията ще е изпълнен с лекции, дискусии и презентация, а точно в 17:00 ще бъде обявена официално по целия свят и темата на джама!
Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – най-голямото световно събитие в гейминга и се провежда едновременно в 108 държави.
Тук започва и същността на събитието – отборите започват работа по своите игри, а залите осигурени за отборите са отворени денонощно!

За участниците има осигурена храна, за която биват подсещани от доброволците на джама. Следващите две денонощия минават в работа, записи на звуци, рисуване и всякакви други oпити и така до неделя следобяд, когато игрите трябва да бъдат завършени и презентирани. Следва гласуване (всички присъствали на презентациите имат това право) и обявяване на победителите!

Лекциите в петък, както и презентациите на готовите игри в неделя, са отврени за всички желаещи, а за ентусиастите и професионалистите, които искат да вземат участие – регистрацията и участието е безплатно – http://www.plovdivgamejam.org/registration-pgj-2018/
https://www.youtube.com/watch?v=m1UeVgzKaCo

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *