Gaming Новини Игри

Седмични новини с GplayTV

21.06.2018

author:

Седмични новини с GplayTV

Eто и най-важното от тази седмица!


Във Вторник 19.06 CS-а навърши 19 години!!!
Резултат с изображение за 19 years counter strike
Да, играта , която завладя хиляди сърца по света вече е на 19 години и по случая Valve направиха нов визуален ъпдейт под формата на Panorama UI. Valve описва обновения интерфейс като “най-съществената промяна във външния вид на CS:GO, откакто играта е пусната през 2012 г.” От главното меню до Scoreboard-a цялото преживяване на взаимодействие с играта е актуализирано. За сега обаче не е изцяло звършен и поддържа само игра с ботове.

Klei пуснаха open beta на играта Hot Lava
Свързано изображение
Hot Lava e играта, върху която Klei работят успоредно с Oxygen is Not Included и новото DLC на Don’t Starve. По време на E3, те съвсем тихичко пуснаха open beta-та на играта в Steam. Ако сте играли като малки на “Земята е лава” , значи можете да се сетите за какво става дума в играта. Тя е First person паркур игра, в която земята буквално е лава и трябва да стигнете от точка А до точка Б като подскачате от един предмет на друг. Трейлърът на играта е изключително интересен, защото е направен като анимация от 90те години.

Предполага се ,че следващият сезон във Fortnite ще има нещо общо с ракети
cKbrxwgr44fMWYLRKNxcaT
Четвъртият сезон на Fortnite вече е към края си. Появиха различни улики, които сочат към темата на следващия, като например иконки “череп” върху телевизорите в играта. Това сочи към нова локация на картата близо до Snobby Shores. В леговището на злодея има ракета, която изглежда, че скоро ще бъде изстреляна. Какво ли ще ни очаква в следващия сезон на Fortnite, ще разберем скоро, но със сигурност ще е грандиозно.

PUBG е намалена за първи път в Steam!
Резултат с изображение за player unknowns battleground
Откакто е в Early Access, PUBG е била 30 евро и не е участвала в никакви официални или специални намаления в Steam. За година играта продаде милиони копия въпреки ,че не е била по-евтина. Сега обаче е намалена с цели 33% и струва 20 евро. Промоцията е до 5 юли. Отделно в тест сървърите на играта е пуснат нов пач, който официално вкарва новата карта и специалните оръжия към нея, както и различни нови скинове.

Steam ще ограничат “фалшивите игри”, които съществуват само за фармене на achievment-иBtaePXCTVkj5kF8qU9EsLb-650-80
Миналата година Valve взеха мерки срещу Trading card фарминг игрите в Steam, като направиха специален алгоритъм, който не позволява на игрите да пускат карти, докато не се уверят ,че ги играят истински хора. Сега правят същото с игрите, които са за фармене на Achievmenti-и. Тези игри не се ползват от толкова много хора, но объркват алгоритмите и потребителите. От сега нататъка, за всяка игра, която попада в обхвата на ограниченията, ще излиза специално съобщение, което предупреждава играчите, че ще имат ограничения от към achievmenti-и и trading карти.

Telltale работят върху игра по сериала Stranger Things
Резултат с изображение за stranger things
Telltale Games и Netflix потвърдиха, че Minecraft: Story Mode ще се появи в Netflix по-късно тази година. По-важното е, че се прави игра по хитовия сериал Stranger Things. Като цяло Netflix не искат да навлизат в гейминга, макар ,че вече имат няколко интерактивни сериала, които не считат за игри. В изявление, Telltale обявявиха игра по сериала Stranger Things и отбелязаха, че са много горди със сътрудничеството си с Netflix. Ще разберем повече за играта по-късно тази година!

Valve пускат нов и подобрен чат клиент за Steam
E9av9qB7d6X4pdrESxWFkM
Valve пуснаха изцяло нова чат система за Steam, с набор от нови функции, които могат да се персонализират. Опции за групов чат, невидим режим и красив лист с приятели са малка част от подобренията. Новият списък с приятели позволява на любимите групи и чатове да се поддържат в горната част на списъка, където са лесно достъпни и могат да бъдат групирани по игри или по партита, което улеснява следенето на това кой, какво и с кого играе. Ще има и опции за девелъпърите на игри и поддържането на community чатове и групи. Също така всички ще могат да споделят линкове за оферти за продаване в Steam.

Quake Champions продължава да е безплатна до края на тази седмица!
Резултат с изображение за quake champions
Quake Champions стана безплатна още по време на Е3, което както обявихме миналата седмица трябваше да е само за 1 седмица, до миналата неделя! Разработчиците решиха да удължат срока до 25 юни поради големия интерес от играчи по цял свят. В момента играта може да се вземе безплатно през Steam.

Може да гледате новините по GplayTV на линка: 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *