Gaming Новини Игри Турнири

TY достигна финала на GSL

07.09.2018

author:

TY достигна финала на GSL

Корейският теран TY спечели първият полуфинал в GSL, надделявайка над американския протос Neeb с 4-2.

  Срещата беше доста равностойна, въпреки че TY беше фаворит. Теранът спечели първата карта след интересна прокси стратегия. Neeb обаче обърна резултата, след 2 победи на следващите карти, довеждайки резултата до 2-1 в своя полза. 16-Bit беше арена на 4тата игра, в която протоса отново удържа натиска на противника си и изглеждаше, че ще достигне до мач пойнт. В крайна сметка, обаче, от губеща позиция TY успя да доведе играта до положение, в което нито той можеше да унищожи протоса, нито обратното. Според правилата на турнира това означава, че картата трябва да бъде преиграна, а при повторното изиграване корееца взе решителна победа изравнявайки резултата до 2-2.

Причината за уникалността на ситуацията е, че равенствата в играта са изключителна рядкост. Дори няма официална статистика, за случаите, в които по време на GSL се е стигало до преиграване на карта заради патова ситуация. Победата в преиграването на 16-Bit даде психологическо предимство на TY и той успя да затвори мача взимайки и следващите 2 рунда.

Краен резултат Splyce TYTing Neeb — 4-2.

 На финала корейският теран ще очаква победителя от двубоя между Maru и Zest, който ще се играе в събота от 7 часа българско време. Срещата е повторение на финала от последния сезон на GSL, в който Maru спечели убедително с 4-0. Мачът може да бъде наблюдаван в Twitch, YouTube и на сайта на TeamLiquid.

Ако искате да гледате запис от срещата между TY и Neeb може да го направите ТУК

Благодарим за новината на  seriosblack!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *