Технологии

ЕА подготвят Game Streaming платформа

24.06.2019

author:

ЕА подготвят Game Streaming платформа

Напоследък стана модерно, всяка компания да изгражда своя платформа за стрийминг на игри. Днес от Electronic Arts потвърдиха, че и те може да се включат към този пазар, или поне засега обмислят тази опция.

Новината за това идва от интервюто на The Hollywood Reporter’s (THR) с Майк Бланк, вицепрезидент и генерален мениджър на Origin и EA Access, където той е засегнал темата за Game Streaming платформите и евентуалното изграждане на такава от EA.

EA и преди са проявявали интерес към изграждането на услуга за стрийминг на игри, но от THR попитаха Бланк дали смятат да преследват тези амбиции въпреки конкуренцията от страна на Google и Microsoft.

Бланк отговори с думите, че “може и да предложим нашата собствена” услуга за стрийминг на игри. Според интервюто обаче изглежда, че той е наясно с необходимостта да продължи да работи с други компании, дори ако EA трябва да въведе подобна услуга. “Трябва да сме там, където са потребителите, а не всеки потребител ще има възможността да използва всяка нова услуга или устройство,” каза той на THR, “точно както не всеки зрител използва Netflix.”

Разликата е, че повечето компании позволиха Netflix да докаже жизнеспособността на своя пазар преди да въведат своите конкурентни услуги. Вече стриймингът започна да губи част от своята привлекателност. Преди имахме възможност да възможност да се абонираме за Netflix и Hulu, които покриваха по-голямата част от нашите нужди за филми и сериали. Но сега достъпът до същото количество съдържание става все по-скъп, тъй като Disney, Apple и други компании представиха свои собствени платформи.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Kikoncho за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *