Технологии

AMD и Samsung обявиха партньорство – Radeon чипове идват за нашите смартфони

06.06.2019

author:

AMD и Samsung обявиха партньорство – Radeon чипове идват за нашите смартфони

Днес акциите на производителя на чипове AMD се покачиха след като сключиха сделка за обмен на графични технологии със Samsung. Наскоро те пуснаха подробности за предстоящите си 7nm-ови продукти включително и третото поколение Ryzen процесори.

Сделката за която научаваме днес не засяга процесорите, но включва графичните им чипове. AMD направи впечатление по време на Computex 2019 с доста неочаквано съобщение за предстоящите Navi процесори, които ще използват нова архитектура , наречена “RDNA”. Това ни води и до днешните новини.

Samsung и AMD влизат в многогодишно стратегическо партньорство, което ще позволи на Samsung да използва множеството патенти на AMD, свързани с видео и графични ускорители. Samsung LSI, бизнес единицата на корейския електронен гигант се занимава с дизайна и производството на чипове за компанията и точно LSI сключва сделката с AMD, за да използва технологията RDNA за захранване на бъдещите си мобилни графични процесори.

Никой не е съвсем сигурен какви са подробностите около споразумението и как Samsung ще интегрира технологията на AMD в своя вътрешен графичен процесор.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Kikoncho за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *