Технологии

AMD и тяхната нова “Nvidia Killer” видеокарта

11.11.2019

author:

AMD и тяхната нова “Nvidia Killer” видеокарта

Предполага се, че AMD подготвя графичен процесор от следващо поколение с вградена хардуерна поддръжка за Ray Tracing, нареченa Navi 23, която вътрешно се споменава под псевдонима  “NVIDIA Killer” и предстои да излезе следващата година. Слухове за този графичен процесор се подвизават в технологичната сфера още от август тази година, но получихме само потвърждение, че той действително съществува преди около седмица, когато се появи в “Linux Code Dump”

Благодарение на скорошен драйвер за Linux знаем, че Navi 23 е само един от трите различни графични процесора от серията RX 6000, която Radeon изграждат на 7nm + технологичния възел на TSMC и микроархитектурата на игралната графика RDNA2, останалите са Navi 21 и Navi 22.

Въз основа на редица своеобразни патенти, които AMD са регистрирали, както и доста слухове в индустрията и собствената официална пътна карта на AMD, архитектурата на Radeon от второто поколение изцяло ще поддържа хардуерно ускорено проследяване на лъчите.

Според този конкретен източник, обаче, само Navi 23 вътрешно е познат като „NVIDIA Killer“. Това е така, защото се казва, че Navi 23 е големият графичен процесор Navi, който ще се бори във високия клас видео карти, където RTX 2080 и RTX 2080 Ti нямат конкуренция.

източник:wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *