Технологии

AMD отново потвърди че, 7nm Ryzen 3000 и ЕPYC Rome процесорите, заедно с Radeon Navi видеокартите ще залеят пазара през третата четвърт на годината

16.05.2019

author:

AMD отново потвърди че, 7nm Ryzen 3000 и ЕPYC Rome процесорите, заедно с Radeon Navi видеокартите ще залеят пазара през третата четвърт на годината

AMD потвърди стартирането на своите предстоящи 7nm продукти – процесорите Ryzen 3000, сървърните чипове EPYC Rome и AMD Radeon Navi графични карти, през третото тримесечие на 2019та, по време на годишното събрание на акционерите им.

И трите продукта ще включват 7nm технологията на TSMC, заедно с новите архитектури, като Ryzen и EPYC се захранват от Zen 2 процесорни ядра, а Radeon Navi ще бъде задвижвана от съвсем нова GPU архитектура, която ще замести настоящата Vega.


Десктоп процесори от серията AMD Ryzen 3000 – ето какво да очакваме!

  • Improved Execution Pipeline
  • Doubled Floating Point (256-bit) and Load/Store (Doubled Bandwidth)
  • Doubled Core Density
  • Half the Energy Per Operation
  • Improved Branch Prediction
  • Better Instruction Pre-Fetching
  • Re-Optimized Instruction Cache
  • Larger Op Cache
  • Increased Dispatch / Retire Bandwidth
  • Maintaining High Throughput for All Modes

Чипсет AMD X570 – новия дом на процесори от следващото поколение Ryzen 3000.

Няма съмнение, че Ryzen процесорите базирани на AMD Zen 2 архитектурата ще донесат много нови функции, но основният акцент ще бъде поддръжката на PCIe Gen4. Платформата X570 ще е най-вероятно първата потребителска такава, която ще поддържа новия PCIe стандарт.

Това обаче, не означава, че серията AMD Ryzen 3000 ще бъде съвместима само с X570, тъй като, както и преди, новите процесори ще са съвместими с X470 и X370 дънни платки.


Графични карти AMD Radeon Navi – Ето какво да очакваме!

От компанията обявиха, че AMD Navi видеокартите ще поддържат Ray Tracing, който наскоро беше потвърден като най-важен feature за следващите поколения Sony и Microsoft конзоли, които използват именно Navi GPU-та и Zen 2 базираните Ryzen процесори. Също се очаква честотата на паметта им да достига GDDR6 скорост.


Сървърните процесори AMD EPYC Rome – Ето какво да очакваме!

Що се отнася до процесорите EPYC Rome, AMD потвърди, че се стремят да стартират през третото тримесечие на 2019 г., което би трябвало да е само няколко месеца разлика с процесорите Ryzen от серия 3000. Очаква се семейството EPYC Rome да покачи пазарния дял на AMD при сървърите с около 10% до 2020 г., което не е никак малко, имайки се на предвид колко мащабен и скъп е този пазар.

Можем да очакваме до 64 ядра и 128 нишки, заедно с впечатляващата PCIe Gen 4 свързаност с до 162 ленти.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *