Технологии

NVIDIA потвърдиха,че бъдещите графични карти (и конзоли) на AMD ще работят с G-Sync дисплей

02.12.2019

author:

NVIDIA потвърдиха,че бъдещите графични карти (и конзоли) на AMD ще работят с G-Sync дисплей

Доста значителна промяна за собствениците на графични карти на AMD! От NVIDIA потвърдиха пред TFTCentral, че бъдещите G-SYNC дисплеи ще могат да работят и на конкурентните графични процесори.

През 2019 г. NVIDIA значително промени подхода си към G-SYNC. Първо, те обявиха съвместимата с G-SYNC програма на CES 2019, като позволиха VESA DisplayPort Variable Refresh Rate (VRR) стандарт Adaptive-Sync за използване с графични карти различни от тези на NVIDIA. Докато броят на съвместимите дисплеи се увеличи през годината, потребителите вече са свободни и да опитат и да активират функцията ръчно на своите Adaptive-Sync дисплеи, дори и те да не са сертифицирани от NVIDIA.

Преди 2019 г. никой не очакваше тези промени. И все пак бяхме изненадани още веднъж, тъй като очевидно, както беше споменато в началото на статията, самите G-SYNC дисплеи (тези, които имат модул, разработен от NVIDIA и базиран на семейството на FPGA от Altera Arria V GX на Intel) вече ще работят, когато са свързани към AMD графични карти. За да бъдем по-конкретни, TFTCentral получи съобщение от NVIDIA, че бъдещите G-SYNC дисплеи с модулите, ще имат както VR VRR, така и DP (Adaptive-Sync) VRR възможности, което по своята същност означава, че те ще поддържат графични карти AMD и потенциално дори игрови конзоли. Въпреки че PlayStation 4 на Sony не поддържа никаква форма на VRR, Xbox One X вече го прави и ние сме почти сигурни, че и двете конзоли от ново поколение ще поддържат VRR, когато излязат през 2020г.

PC геймърите ще имат свобода на избор, когато става въпрос за графични карти и дисплеи, без да бъдат заключени към екосистема.

източник:wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *