Технологии

Asus TUF Gaming VG32VQ – Първият в света дисплей с едновремен Motion Blur Reduction и Adaptive-Sync в едно

17.05.2019

author:

Asus TUF Gaming VG32VQ – Първият в света дисплей с едновремен Motion Blur Reduction и Adaptive-Sync в едно

Най-новото попълнение на Asus в тяхната вече голяма колекция от монитори е TUF Gaming VG32VQ. Това е QHD (2560 × 1440) с извит VAR панел, поддържащ HDR и честота на опресняване 144Hz. Но ключовите точки на успеха му са едновременния Motion Blur Reduction и Adaptive-Sync.

Този монитор се отличава с много неща, които са само част от линията TUF, която обикновено е по-budget ориентирана. По принцип бихме очаквали да видим този тип иновации върху ROG монитор, което само може да вдигне очакванията ни към ASUS мониторите в бъдеще. Този монитор разполага с 32-инчов извит VA панел с QHD резолюция. Той също така поддържа HDR и това, което сега се превърна в индустриален стандарт – 144Hz честота на опресняване.

Но най-интересното бе, въвеждането на новата модерна технология Motion Blur Reduction, която Asus нарича Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB-SYNC). Предишните решения за преодоляване на тези проблеми при размазване на движението разчитаха на фиксирана честота на опресняване и бързо осветяване на сцената, за да се постигне време за реакция от 1 ms. Намаляването на размазването на движението работи чрез прелистване на фоновото осветление между опреснения, като същевременно увеличава яркостта на дисплея, за да компенсира намалената такава.

Всички тези характеристики правят монитора, който Asus твърди, че е създаден за competitive gaming, макар и с 32” матрица, интересен и примамлив вариант. Все още не знаем цената и наличността му.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *