Gaming Новини Игри

Bethesda остава с Valve

01.04.2019

author:

Bethesda остава с Valve

Bethesda обявиха, че всички предстоящи големи заглавия ще се появят в Steam. Става въпрос за игрите RAGE 2, Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein: Cyberpilot, и DOOM Eternal, както и за вече излязлата Fallout 76.

Това е достойно за отбелязване преди всичко като уверение, че Bethesda няма да се качи на влака с ексклузивите на Epic Games Store. Това беше тема на дискусии през последните месеци, понеже Epic претендират за някои доста обещаващи ексклузиви като Control и The Outer Worlds. Интересно е решението на Bethesda да се изкаже така открито за Steam имайки предвид какви усилия положиха Epic в ухажването на компании като Ubisoft.

Това може и да е признание, че Bethesda все още не могат да конкурират Steam с техния лаунчър. Това от части беше ясно: Миналото лято Bethesda обявиха, че дори Fallout 76 да е ексклузив за техният магазин, те няма напълно да се откажат от Steam.
Bethesda все още не са съобщили дали игрите ще се появят в Steam по същото време, в когато се появят в техният магазин, нито дали ще ги има и в други онлайн магазини.

Благодарим на Димитър Стоев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *