Технологии

HP представи 240Hz-вия OMEN X 25 монитор

16.05.2019

author:

HP представи 240Hz-вия OMEN X 25 монитор

Няма такова нещо като твърде много кадри в секунда. Възпроизвеждането на игрите с по-висока честота често ги кара да изглеждат по-добре, да се чувстват по-отзивчиви и оправдава покупката на висококачествените и скъпи видео карти, които всички обичаме.

Новият монитор Omen X 25, който HP обяви на 14ти Май, има за цел да докаже именно това – с честота на опресняване от 240 Hz, което е увеличение с почти 100Hz в сравнение с предишното поколение гейминг монитори на компанията.

Omen X 25 разполага с 1ms време за реакция, G-Sync поддръжка и 1080p резолюция в допълнение към 240Hz честота на опресняване. Всичко това комбинирано прави монитора идеален за competitive гейминг, а и не само. Факт, който може да потвърди, че HP си партнира с Blizzard, правейки Omen X 25 официален монитор за Overwatch League.

Монитора е оформен от така наречения “micro-edge display” с 1мм рамки от трите страни, един DisplayPort 1.2, един HDMI 1.4 и два USB 3.0 порта за свързване.

Очаква се да навлезе в Европа около средата на месец Юни. Все още не знаем официалната му цена, но се предполага, че в България той ще струва около 1400 лв след всички такси.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *