Технологии

Какво да очакваме от AMD през 2020-та година.

17.09.2019

author:

Какво да очакваме от AMD през 2020-та година.

AMD актуализираха плана за своите продукти от ново поколение, което потвърждава, че Zen 3 и RDNA 2 ще бъдат достъпни през 2020 г. Новите продукти ще използват преобразуващия се 7nm + технологичен възел на TSMC, осигурявайки по-висока производителност и много по-добра ефективност от съществуващите продукти.

Въпреки че AMD все още не са напълно приключили със своите 7nm базирани GP 2 Zen и RDNA 1, тяхната пътна карта потвърждава, че ще видим нови дизайни през 2020 г. Архитектурата на чиповете Zen 2 ще бъде заменена с Zen 3, докато RDNA архитектурата от първо поколение ще бъде заменена с RDNA от второ поколение.

Основният дизайн на 7nm + Zen 3 е завършен и можем да очакваме производството да започне някъде в средата на 2020 г. Докато Zen 2 беше първата микроархитектура, базирана на 7nm-ов възел, Zen 3 ще се основава на еволюционния 7nm + възел, който позволява 20% повече транзистори. 7nm + също осигурява 10% по-добра ефективност. 

Преминавайки към графичните процесори, AMD разкри също, че архитектурата за GPU RDNA 2 в момента е в процес на проектиране и е планирана за пускане през 2020 г. Като се има предвид, че дизайнът на Zen 3 е завършен и RDNA 2 все още е в процес на разработка, можем да очакваме евентуален старт на процесорите в средата на 2020 г., като в края на 2020 г. очакваме да пристигнат графичните процесори.


източник:
wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *